Η υποβάθμιση των ολοήμερων σχολείων και το κάλεσμα του Σωτήρη Ησαΐα στην Ένωση Γονέων.

0

Δελτίο Τύπου λάβαμε από τον Πολιτευτή Β’ Αθήνας Ν.Δ. και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Σωτήρη Ησαΐα με το οποίο κατακρίνει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά την Παιδεία και καλεί την Ένωση γονέων να “επιδείξει τον ίδιο δυναμισμό” όπως “ακριβώς έπραττε, ως όφειλε και επί κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας”Συγκεκριμένα δηλώνει τα εξής:
“Το προτεινόμενο πρόγραμμα της μνημονιακής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, από τον σημερινό Υπουργό Παιδείας ,υποβαθμίζει το τιτάνιο έργο των ολοήμερων σχολείων. Δυστυχώς, δημιουργεί προβλήματα καθημερινότητας στους γονείς και στερεί από τα παιδιά τη διεύρυνση γνώσεων και σύγχρονων δεξιοτήτων, όπου στην εποχή που διανύουμε είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για τα πλαίσια του ανταγωνισμού της αγοράς εργασίας και της απόφασης του επαγγελματικού τους προσανατολισμού.
Πρωταρχικό μέλημα της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι, η αποτροπή της καταστροφικής εφαρμογής του συγκεκριμένου προγράμματος, όπου μοναδικός σκοπός είναι η κάλυψη 3000 κενών θέσεων διδακτικού προσωπικού.
Καλώ την Ένωση γονέων, να επιδείξει τον ίδιο δυναμισμό και κινητοποιήσεις, στις επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αγίας Παρασκευής, όπως ακριβώς έπραττε, ως όφειλε και επί κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για ζητήματα της Ελληνικής παιδείας.
Είναι επιτακτική ανάγκη, ο Δήμαρχος να απεγκλωβιστεί από την πολιτική του στήριξη, με την μνημονιακή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προς όφελος του μέλλοντος των παιδιών, των γονέων και δημοτών της πόλης μας.
Είναι χρέος και καθήκον όλων μας, η ενίσχυση του προγράμματος του Ελληνικού ολοήμερου σχολείου”.