Η NASA δεν άλλαξε τα ζώδια.

0

Καθώς ο άξονας της Γης μετατοπίζεται, οι αστερισμοί των ζωδίων μετακινούνται στον ουρανό
«Η NASA αποφάσισε να επικαιροποιήσει τα αστρολογικά ζώδια κι αυτό γιατί οι αστερισμοί δεν βρίσκονται στην ίδια θέση στον ουρανό στην οποία βρίσκονταν κάποτε, με αποτέλεσμα τα ζώδια πέφτουν σήμερα έξω κατά ένα μήνα».Η Αστρολογία είναι παλιά υπόθεση, αφού εμφανίστηκε όταν οι άνθρωποι πίστευαν ότι ο Ήλιος περιφέρεται γύρω από τη Γη και περνά μπροστά από τον ίδιο αστερισμό την ίδια περίοδο κάθε χρόνο.
Υπάρχουν πολλοί αστερισμοί μπροστά από τους οποίους δείχνει να περνά ο Ήλιος και οι αρχαίοι Βαβυλώνιοι επέλεξαν 12 από αυτούς για να δημιουργήσουν το αστρολογικό τους σύστημα, το οποίο χρησιμοποιούν μέχρι και σήμερα οι αστρολόγοι.
Το σύστημα αυτό δεν μένει σταθερό στην πορεία του χρόνου κι ο λόγος είναι ότι ο άξονας περιστροφής της Γης δεν είναι απόλυτα σταθερός, αλλά κλυδωνίζεται λόγω της βαρυτικής επίδρασης της Σελήνης -ένα φαινόμενο που ονομάζεται μετάπτωση.
Αυτό σημαίνει ότι η θέα που έχουμε στον νυχτερινό ουρανό αλλάζει αργά αλλά σταθερά στην πορεία του γεωλογικού χρόνου και χρειάζονται 26.000 χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί ένας κύκλος μετάπτωσης και να «επανέλθει» ο ουρανός εκεί που ήταν κάποτε.
Στα 2.000 χρόνια που έχουν περάσει από την αρχαία Βαβυλώνα μέχρι σήμερα, η θέση των ζωδιακών αστερισμών έχει αλλάξει σημαντικά στον ουρανό κι έτσι αν κάποιος γεννιόταν στα τέλη Μαρτίου στην αρχαία Ελλάδα θα ήταν «Κριός» ενώ σήμερα ανήκει στους Ιχθύς.

Για όσους λοιπόν διαβάζουν τα ωροσκόπια, οι πραγματικές ημερομηνίες που αντιστοιχούν σε κάθε ζώδιο ίσως είναι οι εξής:
Αιγόκερως: 20 Ιανουαρίου – 16 Φεβρουαρίου
Υδροχόος: 16 Φεβρουαρίου – 11 Μαρτίου
Ιχθύες: 11 Μαρτίου – 18 Απριλίου
Κριός: 18 Απριλίου – 13 Μαΐου
Ταύρος: 13 Μαΐου – 21 Ιουνίου
Δίδυμοι: 21 Ιουνίου – 20 Ιουλίου
Καρκίνος: 20 Ιουλίου – 10 Αυγούστου
Λέων: 10 Αυγούστου – 16 Σεπτεμβρίου
Παρθένος: 16 Σεπτεμβρίου – 30 Οκτωβρίου
Ζυγός: 30 Οκτωβρίου – 23 Νοεμβρίου
Σκορπιός: 23 με 29 Νοεμβρίου
Οφιούχος: 29 Νοεμβρίου – 17 Δεκεμβρίου
Τοξότης: 17 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου

Η λίστα που δίνει η NASA περιλαμβάνει και το ζώδιο του Οφιούχου, το οποίο δεν λαμβάνεται υπόψη από τους Βαβυλώνιους αστρολόγους.
Στην πραγματικότητα ο Οφιούχος ήταν γνωστός στους αρχαίους Έλληνες και Βαβυλώνιους, ωστόσο οι Βαβυλώνιοι επέλεξαν να τον αγνοήσουν επειδή το ημερολόγιό τους είχε 12 μήνες και επομένως χρειάζονταν 12 και όχι 13 ζώδια.
Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για έναν αστερισμό που καταλαμβάνει μεγάλο χώρο στον ουρανό (μεγαλύτερο από ότι ο Σκορπιός) και ο Ήλιος περνά κάθε χρόνο 18 ολόκληρες μέρες μπροστά του.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ