Θρίαμβος Σταθόπουλου! Σώθηκε ο «Ιόλας»!!

0
iolas new photo

Ο Γιάννης Σταθόπουλος περνά στην Ιστορία της Αγ. Παρασκευής ως ο πρώτος Δήμαρχος που καταφέρνει να σταματήσει τη «Μπετοποίηση» και την «Εμπορική εκμετάλλευση»  χώρου ιδιαίτερης πολιτιστικής αξίας που διεκδικούσε ιδιώτης κατασκευαστής με πλούσια οικοδομική δράση στην πόλη μας…
Ο Γιάννης Σταθόπουλος περνά στην ιστορία της πόλης ως ο πρώτος Δήμαρχος που αταλάντευτα κατηύθυνε, έλεγχε, παρότρυνε, όπλισε και συνέδραμε με κάθε μέσο τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου, στο να κινηθεί και να χρησιμοποιήσει όλα τα νομικά της «όπλα», με συνέπεια  προς τις «ημερομηνίες» στα καθ’ ύλην αρμόδια νομικά όργανα του κράτους.
Ο Γιάννης Σταθόπουλος περνά στην ιστορία της πόλης ως ο πρώτος Δήμαρχος, οποίος υψώνει το ανάστημα του στις παράλογες και βλαπτικές για την πόλη «ορέξεις» των κατασκευαστών, στέλνοντας προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα που λέει ότι: «Αυτά που ξέρατε ξεχάστε τα… δεν είμαστε όλοι ίδιοι… για μένα προέχει αποκλειστικά το Συμφέρον του Δήμου!».
Ελπίζουμε η τεράστιας σημασίας αυτή νίκη της Πόλης, γιατί περί αυτού πρόκειται, ν’ αποτελέσει  το έναυσμα για την ολοκλήρωση της δικαίωσης όλων των «ανοιχτών εκκρεμοτήτων» και παρανομιών που έχουν διαπραχθεί  σε βάρος της δημόσιας περιουσίας.
Η συγκεκριμένη δικαστική δικαίωση, επιτάσσει τον με απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου,  άμεσο χαρακτηρισμό του οικοδομικού τετραγώνου του Εθνικού Κληροδοτήματος «Βίλα Σιστοβάρη» ως «Χώρο πολιτισμού» όπως ακριβώς όρισε με την διαθήκη του ο αείμνηστος ευεργέτης Αθανάσιος Σιστοβάρης.

Ανδρέας Χρ. Μπαλωτής
Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ – ΠΟΕΣΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση