Και οι μέδουσες ονειρεύονται!

0

Έκπληκτοι  Αμερικανοί  επιστήμονες διαπίστωσαν ότι και άλλα πλάσματα εκτός του ανθρώπου Ονειρεύονται όταν κοιμούνται και στην προκειμένη περίπτωση οι Μέδουσες!

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν επίσης ότι και οι μέδουσες παίρνουν έναν υπνάκο, όπως οι άνθρωποι, τα ζώα και τα ψάρια, αλλά είναι η πρώτη φορά που επιβεβαιώνεται ότι ένας οργανισμός χωρίς εγκέφαλο και κεντρικό σύστημα, όπως είναι η μέδουσα, χρειάζεται ύπνο!!

ΟΙ  ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech),  που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στην επιθεώρηση «CurrentBiology», πρόσθεσαν νέα δεδομένα  στην «αιτία του ύπνου» η οποία  αποτελεί εδώ και χρόνια σημείο επιστημονικής διαμάχης.

Μεταξύ των θεωριών που έχουν προταθεί, είναι ότι ο ύπνος βοηθά στη μνήμη, στη μάθηση, στην κυτταρική αναγέννηση κ.α.  αλλά  Εξίσου ερωτηματικό αποτελεί αν κοιμούνται όλα τα ζώα αφού όλα τα σπονδυλωτά που έχουν μελετηθεί μέχρι σήμερα, έχουν βρεθεί να κοιμούνται, αλλά το αν κοιμούνται και όλα τα ασπόνδυλα, έχει μείνει αναπάντητο.

Τα σκουλήκια π.χ. παίρνουν ένα υπνάκο, αλλά έως τώρα ήταν πιο ασαφές αν κοιμούνται οι πιο πρωτόγονοι οργανισμοί, όπως οι σπόγγοι και οι μέδουσες, οι οποίες έχουν μια εξελικτική ιστορία σχεδόν 600 εκατομμυρίων ετών, μεγαλύτερη από σχεδόν κάθε άλλο ζώο. Οι μέδουσες είναι από τους πρώτους έμβιους οργανισμούς που απέκτησαν νευρικά κύτταρα, αν και ποτέ στη συνέχεια δεν ανέπτυξαν ένα κανονικό κεντρικό σύστημα με εγκέφαλο.

Παρ’όλα αυτά, το ερώτημα σε ότι αφορά  τις  μέδουσες , φαίνεται πως η απάντηση τελικά είναι καταφατική.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ