Κατήγγειλαν τον Κώστα Κρητικίδη για την κατάθεσή του υπέρ του Λάμπρου Σαμουρέλη!

0
9 giagi sioufi

Όπως είναι γνωστό, ο τ. δήμαρχος Αντώνης Σιδέρης είχε μηνύσει τον Λάμπρο Σαμουρέλη για την παράνομη κατεδάφιση του ιστορικής βίλλας «Σιστοβάρη» η οποία αποτελούσε «Εθνικό κληροδότημα» και θα περιέλθει στο Δήμο μας το 2025 προκειμένου να ανεγείρει εκεί καφετέρια και εστιατόριο (  «Davinci»).
Ο κ. Σιδέρης πρωτόδικα είχε καταδικάσει τον κ.Σαμουρέλη για την πράξη του αυτή κι εκείνος είχε ασκήσει έφεση κατά της αποφάσεως.
Η έφεση εκδικάστηκε τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 και ο κ.Σαμουρέλης καταδικάστηκε για την πράξη του αυτή και σε δεύτερο βαθμό και στη συγκεκριμένη δίκη ο κ. Κώστας Κρητικίδης κατέθεσε ως μάρτυς υπεράσπισης του κ.Σαμουρέλη.
Η ενημερωτική – καταγγελτική επιστολή η οποία διαβάστηκε στο Δημοτικό συμβούλιο και η οποία κοινοποιήθηκε και στην «Αποκεντρωμένη διοίκηση» και στην «Περιφέρεια Αττικής» αναφέρει τα εξής:
«Επιθυμούμε να ενημερώσουμε το Δημοτικό συμβούλιο της Αγ.Παρασκευής ότι τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε τελεσίδικα ένοχο χωρίς ελαφρυντικά τον κατασκευαστή – επιχειρηματία κ. Λάμπρο Σαμουρέλη για παράνομη αυθαίρετη κατεδάφιση του κληροδοτήματος «Σιστοβάρη», στη οδό Αγ.Ιωάννου, με ποινή έξι μήνες φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο 5.000ευρώ. Δίκη κατ΄έφεση του κ.Σαμουρέλη έπειτα από την πρωτόδικη επίσης καταδικαστική απόφαση – από την μήνυση του κ.Σιδέρη και κ.Κατσάρα – κατά της οποίας άσκησε έφεση.
Με αυτό να επισημάνουμε ότι ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η παρουσία στη δίκη του δημοτικού συμβούλου Κώστα Κρητικίδη ως μάρτυρα υπεράσπισης του κατηγορούμενου.
Ερωτηματικά γεννά η κατάθεση του περί μη κατεδάφισης του κτιρίου, αφού είναι γνωστή η ομόφωνη (πλην Σ. Αντωνιάδη) απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου το 2006 περί κατεδαφισμένου κτιρίου (την οποία ψήφισε και ο ίδιος).
Κατόπιν αυτών παρακαλούμε να θέσετε ερώτημα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στην Περιφέρεια Αττικής ή όποιο άλλο αρμόδιο για το ασυμβίβαστο της πράξης του, της κατάθεσης του κατά του Δήμου και πως νοείται εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος να ενεργεί ενάντια στο κληροδότημα.
Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες, όπως και όποιες άλλες ενέργειες δημιουργεί η απόφαση στο θέμα προάσπισης του κληροδοτήματος «Κτήμα Σιστοβάρη».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση