Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης για είσοδο της Αστυνομίας στο 4ο Λύκειο

0
giziotis 001

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συνέχισε λέγοντας ότι την ώρα που μιλούσαν με τους διευθυντές η αστυνομική διευθυντής του Α.Τ. Αγίας Παρασκευής μπήκε στο χώρο, διέκοψε την συνδικαλιστική παρέμβαση της ΕΛΜΕ, απαίτησε την αποχώρηση του κ. Γκιζιώτη από το σχολείο και απέσπασε κινητό τηλέφωνο μέλους της ΕΛΜΕ διαγράφοντας τη φωτογραφία που είχε τραβήξει από το χώρο απειλώντας ταυτόχρονα με σύλληψη του ατόμου.
Το θέμα θεωρείται μείζον όχι μόνο για την ΕΛΜΕ, τους καθηγητές και τους δασκάλους αλλά για όλη την κοινωνία και εγείρει ερωτήματα όπως αυτά που κατέθεσε ο κ. Γκιζιώτης στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής :
1)    Ποιος έδωσε εντολή για να εισέλθει η Αστυνομία σε σχολικό χώρο;
2)    Με ποια αιτιολογία κάλεσε η διευθύντρια τον κ. Γκιζιώτη να εξέλθει από το σχολείο ;
3)    Με ποια κατηγορία αποσπάστηκε κινητό τηλέφωνο από πολίτη ;  

Μετά από το συμβάν το Διοικητικό Συμβούλιο της Α-Γ ΕΛΜΕ εξέδωσε τις παρακάτω δύο ανακοινώσεις:

1) «Επιμόρφωση» παρουσία αστυνομίας!
 Το Δ.Σ. της Α-Γ ΕΛΜΕ Β. Αθήνας καταγγέλλει τις απαράδεκτες ενέργειες του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας κ. Φαλούκαπου κάλεσε την αστυνομία στα σχολεία που διεξάγονταν τα σεμινάρια «επιμόρφωσης» των διευθυντών για την ατομική αξιολόγηση και της διοικητού του Αστυνομικού Τμήματος Αγίας Παρασκευής.
Συγκεκριμένα στο πλαίσιο των αποφάσεων, τόσο της ΟΛΜΕ όσο και της Α-Γ ΕΛΜΕ, ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση, μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ και άλλοι συνάδελφοι καθηγητές, μέλη του γονεϊκού κινήματος και μαθητές, εξέφρασαν έμπρακτα την αντίθεσή τους με παράσταση διαμαρτυρίας στα σχολεία όπου πραγματοποιούνταν τα σεμινάρια των διευθυντών.
Έτσι τη Δευτέρα 23/6 και την Τρίτη 24/6 περιπολικά αλλά και αυτοκίνητο της αστυνομίας με συμβατικό αριθμό κυκλοφορίας έξω από το 4οΓυμνάσιο Χαλανδρίου παρακολουθούσαν τους συγκεντρωμένους. Την Τετάρτη 25/6 μετά την «μεταφορά» των διευθυντών από το 2ο Γυμνάσιο Αγ. Παρασκευής στο 4ο Λύκειο, η «επιμόρφωσή»  τους πραγματοποιήθηκε με την παρουσία της αστυνομίας μέσα σχολείο!  Η παρέμβαση του γραμματέα της ΕΛΜΕ Ανδρέα Γκιζιώτη διακόπηκε από την διοικητή του Αστυνομικού τμήματος όπου απαίτησε την έξοδό του από τον χώρο του σχολείου! Η σύντομη παρέμβαση των εκπροσώπων της ΕΛΜΕ προφανώς συνεχίστηκε, αλλά η αστυνομικός διοικητής επανήλθε στο τέλος για να αφαιρέσει το κινητό τηλέφωνο του μέλους του ΔΣ Ευαγγελίας Κούβαρη απειλώντας τη με σύλληψη για την φωτογραφία που τράβηξε.
Η τρομοκρατία δεν πρόκειται να περάσει. Ο αγώνας μας θα συνεχισθεί και θα ενταθεί ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση, την εφαρμογή της, τις επιπτώσεις της στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και στο έργο των εκπαιδευτικών, τις απολύσεις των συναδέλφων. Ενάντια στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων.
 27. 6. 2014   Το Δ.Σ. της Α-Γ ΕΛΜΕ Β Αθήνας

2) Απόφαση του Δ.Σ. για διαγραφή από μέλος της ΕΛΜΕ του Αθανάσιου Φαλούκα Διευθυντή Δ.Ε. Β Αθήνας

Το Δ.Σ. της Α-Γ  ΕΛΜΕ Β Αθήνας στην συνεδρίασή του στις 9. 7. 2014  παίρνοντας υπ’ όψη:
1. τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ ενάντια στην εφαρμογή της αντιδραστικής αξιολόγησης
2. την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ στις  14. 5. 2013 που αναφέρει: ‘’Καλούμε τους συναδέλφους να μη συμμετέχουν σε οποιαδήποτε διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή της αξιολόγησης (σεμινάρια, αυτοαξιολόγηση, κατάθεση φακέλου). Δεν δεχόμαστε τους αξιολογητές στην τάξη. Οι αξιολογητές δεν έχουν θέση στο σωματείο.’’
3. τα άρθρα 7 του καταστατικού που αναφέρει ‘’Τα μέλη πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την πραγματοποίηση των αποφάσεων του ΔΣ της Ένωσης (ΕΛΜΕ)…’’ και 8 που αναφέρει ‘’διαγραφή μέλους γίνεται όταν αντιτίθεται αποδεδειγμένα στους σκοπούς και τις επιδιώξεις της Ένωσης και αντιδρά στην πραγματοποίησή τους’’
Αποφάσισε να εισηγηθεί την πρόταση διαγραφής του Αθανάσιου Φαλούκα Διευθυντή Δ.Ε. Β Αθήνας από μέλος της ΕΛΜΕ στην προσεχή Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ, ο οποίος εφαρμόζει την αντιδραστική αξιολόγηση του ‘’νέου σχολείου’’ της αγοράς, της ημιμάθειας και των καταρτίσεων, της τρομοκρατίας και της απόλυσης.
Καλεί τον Διευθυντή σε απολογία στην Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με το άρθρο 8, παρ. 2 του καταστατικού.
Ο πρόεδρος Τσάγκλας Διονύσης, ο γραμματέας Γκιζιώτης Ανδρέας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση