Καταλογισμός «οικονομικών ευθυνών» από την Εισαγγελία για το έλλειμμα στο ταμείο της πρωτοβάθμιας Σχολικής επιτροπής!

0

Το πόρισμα των ανακριτών της εισαγγελίας Αθηνών αναφορικά με το έλλειμμα των 53.000 ευρώ από τα ταμεία του Νομικού Προσώπου της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Αγίας Παρασκευής παραδόθηκε στο Δήμο όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 7 Σεπτεμβρίου 2016. Η ιστορία των χρημάτων που «έκαναν φτερά» ξεσκεπάστηκε το Δεκέμβριο του 2014, τρεις μήνες μόλις μετά την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου από την παράταξη που ο Γιάννης Σταθόπουλος είναι επικεφαλής.
Ο τότε εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Παιδείας κ. Παναγιώτης Γκόνης είχε κάνει την εισήγηση του συγκεκριμένου θέματος καταλογίζοντας στη συνεδρίαση της 17ης Δεκεμβρίου 2014 πλήρη πολιτική ευθύνη στη διοίκηση του Βασίλη Ζορμπά.
Ο τελευταίος είχε αρνηθεί να παραιτηθεί λέγοντας συγκεκριμένα ότι «Θα παραιτηθώ μόνο αν έχω κάνει κάτι ανήθικο, αν έχω δηλαδή βουτήξει το «μέλι».
Δύο χρόνια πέρασαν και στη συνεδρίαση του συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου 2016 ο κ. Ζορμπάς ρώτησε αν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στο πόρισμα που ο ίδιος είχε μάθει ότι είχε πρωτοκολληθεί στο Δήμο.
Ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος του απάντησε ότι οφείλει να κάνει αίτηση ενώ τόνισε ότι το πόρισμα καταλογίζει «οικονομικές ευθύνες».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ