Κατασχέσεις λογαριασμών και Δήμοι.

0

Το «κλείδωμα» του προσωπικού ΑΦΜ είναι το αποτέλεσμα όταν η οφειλή ξεπερνάει κατά λίγο τα 200 ευρώ και η κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού όταν οι οφειλές είναι χρόνιες και υπέρογκες.
Όπως σε όλη τη χώρα και σε όλους τους Δήμους, έτσι και στον δικό μας η συγκεκριμένη μνημονιακή πολιτική είσπραξης εσόδων για την πληρωμή του περίφημου χρέους έχει γίνει θέμα συζήτησης το οποίο τέθηκε από τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Ανδρέα Γκιζιώτη.
Ο κ. Γκιζιώτης στις τελευταίες συνεδριάσεις των Δημοτικών συμβουλίων έχει θίξει το εν λόγω ζήτημα καταδεικνύοντας ευθύνες για την απάνθρωπη εφαρμογή της συγκεκριμένης πολιτικής στον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Παπαγεωργίου του Δήμου και κυρίως στον Δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου δήλωσε ότι η διοίκηση προσπαθεί να αυξάνει όσο γίνεται τις δόσεις αποπληρωμής των χρεών αλλά στο θέμα των κατασχέσεων «τα χέρια του είναι δεμένα».
Ο κ. Σταθόπουλος ενημέρωσε το σώμα ότιη αρμόδια υπάλληλος της οικονομικής υπηρεσίας του υπογράμμισε οι κατασχέσεις λογαριασμών έχουν ξεκινήσει και παρότι προσπάθησε ένα είδος «διαπραγμάτευσης» μαζί της, η υπάλληλος ήταν κάθετη στο ότι δεν μπορεί να δράσει διαφορετικά.
Από τις κατασχέσεις υπολογίζεται ο Δήμος να εισπράξει το πόσο των 600.000 ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα έχουν ήδη εισπραχθεί 280.000 ευρώ. Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι σίγουρα η εφαρμογή αυτής της πολιτικής έχει προκαλέσει πόνο σε αρκετούς πολίτες ενώ υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη μέθοδος έχει αποτελέσει εφαλτήριο για αρκετούς να πληρώσουν τις οφειλές τους οικειοθελώς.
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σπύρος Παπαγεωργίου ενημέρωσε το σώμα ότι ο ίδιος και ο Δήμαρχος έχουν στείλει επιστολές κι έχουν προβεί σε συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς για την αφαίρεση των προσαυξήσεων ώστε οι οφειλέτες να πληρώνουν μόνο το αρχικό ποσό.
Τη σιγουριά του για την ένταξη αυτού του πλαισίου στο νέο νομοσχέδιο εξέφρασε και ο Δήμαρχος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ