Ένωση Γονέων: “Αγωνιστήκαμε για το αυτονόητο: Να έχουν δάσκαλο τα Δημοτικά σχολεία της Αγίας Παρασκευής”.

0
σχολεία της Αγίας Παρασκευής

Την ανακούφισή της για την κάλυψη στα κενά των δασκάλων στα Δημοτικά σχολεία της Αγίας Παρασκευής εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής, την οποία και δημοσιεύουμε αυτούσια :
Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 παρουσιάστηκαν στα σχολεία μας δάσκαλοι για να καλύψουν τα κενά που παρουσιάστηκαν από το νέο χρόνο σε 3 Δημοτικά της πόλης μας (1ο, 7ο και 8ο) αλλά και στο 9ο Δημοτικό που προέκυψε στη συνέχεια.

Μετά από δυσλειτουργία και ταλαιπωρία ολόκληρης της σχολικής κοινότητας, που διήρκεσε 5 ½ εβδομάδες για το 7Ο & 8ο Δημοτικό και 3 ½ εβδομάδες για το 1ο Δημοτικό, τα σχολεία μας επιστρέφουν στην κανονικότητα.

Για την κάλυψη των κενών στα 3 σχολεία μας, αυτή την τόσο απλή και αυτονόητη ανάγκη, χρειάστηκαν 3 παραστάσεις στο Δ/ντη Εκπαίδευσης Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης, μία στον Περιφερειακό Δ/ντή και συνεχείς οχλήσεις στο Υπουργείο Παιδείας.

Η Ένωση, μαζί με τους Συλλόγους μας και τους εκπαιδευτικούς, αναδείξαμε το θέμα των κενών στην πόλη μας και κατ΄επέκταση των κενών όλης της Β΄Αθήνας και απαιτήσαμε την άμεση κάλυψή τους. Και τα καταφέραμε!

Αυτή η νίκη μας, όπως και η προηγούμενη με το σχολικό νοσηλευτή, έχει δύο αναγνώσεις. Από τη μια πλευρά, μας κάνει περήφανους και μας δυναμώνει η «επιτυχία», από την άλλη πλευρά όμως μας προβληματίζει το γεγονός ότι ακόμα είμαστε αναγκασμένοι να δίνουμε μάχες για το ελάχιστο και το αυτονόητο.

Τα σχολεία μας λοιπόν επιστρέφουν στην καθημερινότητά τους και το ίδιο κάνουμε κι εμείς:
· Επιστρέφουμε στον καθημερινό μας αγώνα για ένα οραματικό και σύγχρονο σχολείο, πλήρως στελεχωμένο σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, με ανανεωμένο πρόγραμμα και εμπνευσμένους εκπαιδευτικούς.

· Ένα σχολείο που θα λειτουργεί εύρυθμα και δεν θα περνάν 5 ½ εβδομάδες για να καλύψει το κενό που προκύπτει.

Με λίγα λόγια, επιστρέφουμε στον καθημερινό μας αγώνα για ένα Δημόσιο Σχολείο που θα λειτουργεί  κ α ν ο ν ι κ ά !
Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής”

Απάντηση