Κοινωνία που δεν τιμωρεί…Αυτοκτονεί..

0
zikaros

Θεωρώ εξίσου σημαντικό να αναφερθώ στην ατιμωρησία και στην έλλειψη κοινωνικής δικαιοσύνης. Γιατί σαφώς υπάρχουν ευθύνες που κάποια στιγμή πρέπει να αποδοθούν. Ευθύνες που ξεκινούν από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες καθώς και από πιο χαμηλές βαθμίδες κυρίως σε άτομα που με οποιονδήποτε τρόπο διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα. Σήμερα όλες οι κουβέντες περιορίζονται σε αερολογίες του τύπου “όλοι μαζί τα φάγαμε”, “όλοι φταίμε”, “να βάλουμε πλάτη όλοι”. Ξέρετε, το”όλοι” είναι μια γενίκευση που χρησιμοποιείται γιατί προφανώς όταν φταίνε όλοι, δεν μπορούν να τιμωρηθούν όλοι.Εν μέρει βέβαια αυτό τους εξυπηρετεί καθώς μας κάνει όλους συνένοχους.Ο κόσμος πλέον νοιώθει καθαρά, ακόμα και τώρα που η Ελλάδα περνάει δύσκολα, ότι οι πολιτικοί που φανερά την πλήγωσαν καλύπτονται από την ασυλία τους και κάνουν κριτική εκ του ασφαλούς και μάλιστα προτείνουν και λύσεις για να ξεφύγουμε από το αδιέξοδο στο οποίο αυτοί μας έφεραν.

Άλλοι περιοδεύουν και διηγούνται τις εμπειρίες τους, άλλοι βγάζουν βιβλία, άλλοι ιδρύουν νέα κόμματα..προσωπικά πιστεύω κάποιοι θέλουν να διασωθούν πολιτικά και άλλοι να διασωθούν επαγγελματικά. Το θέμα είναι ότι το πολιτικό μας σύστημα καλύπτει και συγκαλύπτει.
Βέβαια επειδή το σύστημα ξέρει να προστατεύεται έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα. Τον τελευταίο καιρό όλοι βλέπουμε να βγαίνουν στικάκια που αρχικά ήταν cd, να βγαίνουν λίστες με τραγουδιστές, πολιτικούς κ.λ.π. Δηλαδή κάθε μέρα ουσιαστικά βομβαρδιζόμαστε από νέα σκάνδαλα και μάλιστα με ονοματεπώνυμα.. προσέξτε όμως…όλα αυτά σε συγκεκριμένες περιόδους, όταν περνούσαν μέτρα και νομοσχέδια που άλλαζαν την ζωή μας.

Αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης είναι το πρώτο που έρχεται στο μυαλό. Ναι μεν αλλά..Πρώτον σκάει μια βόμβα που αναφέρεται και σε άτομα που ίσως δεν έχουν εμπλακεί πουθενά καθώς και σε άτομα για τα οποία υπάρχουν όντως κατηγορίες. Ουσιαστικά γίνεται μία εξίσωση ενόχων και μη .Γιατί η κοινή γνώμη δεν θα σταθεί σε αυτούς που είναι κοινό μυστικό ότι έχουν βλάψει την πατρίδα, η κοινή γνώμη θα σταθεί σε αυτούς που ίσως υπολόγιζε, ίσως άκουγε και εμπιστευόταν..Εκεί πρέπει να προσέξουμε. Και βέβαια ο κόσμος δεν βλέπει αποτελέσματα. Απλά περιοριζόμαστε όλοι σε ένα κουτσομπολιό του τύπου “τά μαθες; και αυτός είναι στη λίστα” .Εδώ τόσα χρόνια πηγαινοέρχονται βαλίτσες υπογράφονται αμαρτωλές συμβάσεις και ουδείς ανακρίνεται ουδείς ευθύνεται και πάντα στην Ελλάδα μιλάμε για ενόχους που πρέπει να τιμωρηθούν. Και έτσι λοιπόν με το ήδη υπάρχον πολιτικό σύστημα που έφτασε την χώρα σε αυτό το σημείο περιμένουμε να δούμε ανάκαμψη. Το πολιτικό προσωπικό της χώρας όχι μόνο δεν παράγει αλλά εμποδίζει οποιαδήποτε μορφή εξέλιξης και προόδου, γιατί απλά δεν τολμά να συγκρουστεί με συμφέροντα, δεν τολμά να αντιμετωπίσει αδικίες, δεν τολμά να δώσει το αίσθημα δικαίου στο λαό. Σίγουρα με αυτούς τους πολιτικούς που ηγούνται των καταστάσεων είναι δύσκολο να περιμένουμε να δράσουν…βλέπετε είναι σημαντικότερη η κυβερνητική συνοχή..άρα ανεκτή και η ενοχή..

Θ. Πατσιογιάννης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση