Κοινωνική πολιτική σημαίνει στηρίζω ως κοινωνικό σύνολο αυτούς που έχουν ανάγκη.

0

Ποιος έχει αντίρρηση ότι στις παρούσες συνθήκες οι νέες οικογένειες με μικρά παιδιά πλήττονται ιδιαίτερα και άγρια; Ποιος θα είχε αντίρρηση εάν το πρόγραμμα κατασκηνώσεων του Δήμου θα ενίσχυε ακριβώς αυτούς τους γονείς και θα έδινε διεξόδους στις νέες οικογένειες;
Κι όμως το πρόγραμμα των κατασκηνώσεων που εδώ και χρόνια έχει ενταχθεί στις κοινωνικές δράσεις του Δήμου, για φέτος περικόπτεται.
Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται στα παιδιά της πόλης μας, που δεν έχουν τη δυνατότητα με άλλο τρόπο, να πάνε 11 ημέρες (1/2 κατασκηνωτική περίοδο) με χαμηλό σχετικά κόστος σε συγκεκριμένες κατασκηνώσεις και συγκεκριμένες περιόδους.
Φέτος, η δημοτική αρχή επέλεξε να μειώσει τα προς διάθεση για τις κατασκηνώσεις χρήματα (39.826,51 € έναντι 79.863,39€ του 2012) και φυσικά να καλύψει πολύ λιγότερες οικογένειες καθώς απευθύνεται σε 160 παιδιά έναντι των 319 του 2012.
Τέλος, ενώ η διαδικασία για τη διεκπεραίωση του προγράμματος αυτού, είναι γνωστή στις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται πολύ μεγάλη καθυστέρηση με αποτέλεσμα την έναρξή του 1η Ιουλίου ( το 2012 είχαν ξεκινήσει 16/6) και μόνο για 8 εβδομάδες (το 2012 ήταν 11 εβδομάδες).
Η αργοπορία αυτή σε συνδυασμό με την καθυστερημένη επίσης έναρξη του Θερινού Ημερήσιου δημιουργικού προγράμματος στα σχολεία, έφερε αρκετά νοικοκυριά στη δυσάρεστη θέση να αναζητήσουν δυσβάσταχτες οικονομικά λύσεις για να καλύψουν αυτό το διάστημα.
Μήπως έτσι χάνει η «κοινωνική πολιτική» την ουσιαστική της σημασία;

Αγία Παρασκευή 25/6/2013 Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση