Κτήμα και Βίλα Ιόλα: Να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα.

0

Από τον συμπολίτη μας και μέλος της παράταξης «Νίκη για την Αγία Παρασκευή» που διοικεί το Δήμο, κ. Παναγιώτη Παναγάκο λάβαμε προσωπική αρθρογραφία στην οποία αναφέρει τα εξής:

Ο Ιόλας, ξέρουμε όλοι ότι, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους συλλέκτες έργων τέχνης όλων των εποχών παγκοσμίως. Ο μεγάλος συλλέκτης έτυχε (και είμαστε πολύ τυχεροί) να επιλέξει την Αγία Παρασκευή για να υλοποιήσει το όνειρο της δημιουργίας ενός σύγχρονου Μουσείου Τέχνης με διεθνή ακτινοβολία, παράλληλα με την εμπορία έργων που έκανε.
Για αρκετά χρόνια η Αγία Παρασκευή έγινε τόπος συνάντησης κάποιων από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας σύγχρονης Τέχνης. Παγκοσμίου φήμης ζωγράφοι, γλύπτες, σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, ποιητές και συγγραφείς όχι μόνο φιλοξενήθηκαν οι ίδιοι, αλλά και εμπιστεύθηκαν τα έργα τους στον Ιόλα.
Η τοπική κοινωνία της Αγίας Παρασκευής πολύ σωστά διεκδίκησε επί πολλά χρόνια να περιέλθει σε αυτήν ο «Ιόλας».
Η Βίλα των 1600 τ.μ., και το Κτήμα των 6,7 στρεμμάτων, χωροθετημένο μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης, έχουν έναν συμβολισμό που μπορεί να δώσει τεράστια προστιθέμενη αξία στο Δήμο και στην τοπική κοινωνία μας. Η σημερινή Δημοτική Αρχή δρομολόγησε και υλοποίησε αυτή την ιδέα με σκοπό να προσεγγίσει όσον είναι σήμερα δυνατόν, την αναβίωσή της.
Με συγκεκριμένο σχέδιο και κλιμακωτό χρονοδιάγραμμα, αυτή η επένδυση θα γυρίσει πίσω με πολλαπλάσια οφέλη για τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής.
Θα δημιουργήσει φήμη για το προάστιο, θα ανεβάσει τις αξίες των ακινήτων, θα δημιουργήσει όρους ενός πολιτιστικού κέντρου για την Αττική, θα δημιουργήσει έναν πολυχώρο πολιτισμού έκφρασης και δημιουργίας για τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής, θα διαμορφώσει έναν επιμορφωτικό χώρο και πεδίο πνευματικής άσκησης και συνάθροισης για τους μαθητές και όλους τους νέους.
Αυτό άλλωστε κάνουν όλες οι σύγχρονες πόλεις που κοιτάνε το μέλλον. Δημιουργούν κέντρα προσέλκυσης και προβολής για να ενισχύσουν την τοπική τους αγορά, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, να αυξήσουν την ζήτηση των ακινήτων, να τεκμηριώσουν τις ανάγκες για νέες υποδομές, να αποκτήσουν δικτύωση στον παγκόσμιο χώρο και να δημιουργήσουν έναν χώρο που να συνδέεται με την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους.
Η βίλα και το κτήμα Ιόλα είναι μία υπόθεση και ένα περιουσιακό στοιχείο για όλους τους Αγιοπαρασκευιώτες. Είναι ένα όνειρο που όλοι πρέπει να δούμε και να αγωνιστούμε για να το κάνουμε πραγματικότητα. Είναι ένας τοπικός θησαυρός και μια πηγή που πρέπει όλοι μαζί να προστατεύσουμε και να αξιοποιήσουμε. Είναι το στοίχημα που όλοι μαζί το βάζουμε και όλοι μαζί θα το κερδίσουμε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ