Κυκλοφοριακά σημεία «λαιμητόμους» καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής Τσακού.

0

Ανοικτή επιστολή κοινοποίησε ο συμπολίτης μας κ. Γιώργος Α. Σιέτης προς τον Δήμαρχο, Γιάννη Σταθόπουλο και τους Δημοτικούς Συμβούλους αναφορικά με την κυκλοφοριακή ρύθμιση την περιοχή του Τσακού ώστε να επιτευχθεί η ασφάλεια των πεζών και κυρίως των παιδιών.
Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε κ. Δήμαρχε-αγαπητέ Γιάννη,
κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι,

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ήθελα να σας  ενημερώσω ότι, στα όρια του Δήμου μας υπάρχει, από παλιά, μιά υποβαθμισμένη περιοχή που λέγεται Τσακός.
Εκει, υπάρχει κι άρχισε πάλι φέτος να λειτουργεί ένα σχολείο και  νηπιαγωγείο, το 3ο δημοτικό Αγίας  Παρασκευής.
Πολύ κοντά σ’αυτό, υπάρχει κι ένας δρόμος που ονομάζεται Καραϊσκάκη. Ο δρόμος αυτός τα τελευταία χρόνια, για λόγους που δεν χρειάζεται να σας εξηγηθούν στην παρούσα,  έχει γίνει σχεδόν ταχείας και μεγάλης  κυκλοφορίας κυρίως στο κομμάτι του από Αρκαδίου μέχρι Βενιζέλου (φανάρι  Κωβαίος). Το κομμάτι αυτό της Καραϊσκάκη τέμνεται κάθετα με δρόμους περάσματα ( Αφροδίτης, Παπαφλέσσα, Μεσσηνίας, Κυκλάδων-Λυκείου-Σολωμού) 100άδων παιδιών-μαθητών. Κοντά βρίσκεται και μιά μικρή παιδική χαρά.

Δεν θέλω να σας ανησυχήσω και να σας κουράσω με τις παρακάτω έννοιες  αλλά, ενημερωτικά αναφέρω ότι σε τέτοια σημεία λαιμητόμους, με παντελή   έλλειψη κυκλοφοριακής διασφάλισης σχολικών συγκροτημάτων, παραμονεύει ο Χάρος …  κι αν αυτό σας λέει κάτι ή το θεωρείτε επείγον και σοβαρό, υπάρχει η κάθετη σήμανση (π. χ. Σχολείο Ταχύτα 30 χλμ), η οριζόντια σήμανση στο οδόστρωμα κλπ κλπ.

Με εκτίμηση

Γιώργος Α. Σιετής».