Κόντρες δημάρχου – αντιπολίτευσης για τα έργα στη «Δερβενακίων»

0
dervenakiwn

dervenakiwnΤο θέμα των εργασιών ανάπλασης που υλοποιούνται στην οδό Δερβενακίων εισήγαγε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 5ης Μαρτίου 2014 με ερώτησή του ο επικεφαλής της παράταξης «Νίκη των πολιτών Αγίας Παρασκευής» κ. Γιάννης Σταθόπουλος, θέλοντας να ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες του βιοκληματικού(;) έργου ανάπλασης που εκτελείται στην περιοχή του Κοντοπεύκου.
Για όσους δεν γνωρίζετε στην περιοχή του Κοντοπεύκου έχει ήδη αρχίσει να πραγματοποιείται ανάπλαση οδών με βιοκλιματικά υλικά μήκους 7,8 χιλιομέτρων ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί ποδηλατοδρόμος 7,2 χιλιομέτρων.
Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ υπό την εποπτεία της Περιφέρειας και η υλοποίησή του αποφασίστηκε ύστερα από 6 χρόνια (από το 2008) από τη διοίκηση Βασίλη Γιαννακόπουλου με προϋπολογισμό 9.000.000 ευρώ.
Ο κ. Σταθόπουλος στάθηκε στο γεγονός ότι τα έργα που πραγματοποιούνται δεν στοχεύουν στην αύξηση του μήκους των υπαρχόντων πεζοδρομίων αλλά στην απλή αντικατάσταση των πλακών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Μια από τα ίδια θα ναι στο τέλος… μόνο αλλαγή πλακών θα κάνετε πάλι!».
Ο επικεφαλής της «Νίκης» συνέχισε επισημαίνοντας ότι σ’ ένα έργο που θεωρείται βιοκλιματικό δεν περιέχεται στις εργασίες η τοποθέτηση τσιμέντου κάτω από τις πλάκες, όπως συμβαίνει στο συγκεκριμένο και σχολίασε ότι αν συνεχιστεί μ’ αυτό τον τρόπο δεν θα «ανοίξει» η βαδισιμότητα.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς χαρακτήρισε λανθασμένες τις καταγγελίες του κ. Σταθόπουλου, λέγοντας ότι το έργο προχωρά κανονικά και συμπλήρωσε λέγοντας ότι ο ίδιος ναι μεν δεν το είχε ψηφίσει το 2008, αλλά όσοι το είχαν, όπως η παράταξη του κ. Σταθόπουλου, έπρεπε να ξέρουν πώς θα εκτελούνταν.
«Ποιον να ρωτήσουμε τότε;» ρώτησε εύλογα ο Δημοτικός Σύμβουλος της «Νίκης» Γεράσιμος Βλάχος για να λάβει την απάντηση από το δήμαρχο ότι όποιος αιρετός θέλει μπορεί να ζητήσει το φάκελο του έργου και να ενημερωθεί.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση