Κώστας Τσιαμπάς: «Αυτή τη στιγμή εκείνο που για μένα προέχει είναι η εξασφάλιση της κυριότητας αυτού του κτιρίου».

0
tsiabas

Σήμερα πιστεύω ότι κατά βάσει δύο ενημερώσεις, από τον κ. Μπάκα και από τον κ. Γκιζιώτη, συμπλήρωσαν πάρα πολλά κενά τα οποία είχα. Το θέμα πλέον μπορεί κανείς να προσάψει πολιτικές ευθύνες σε διάφορους, πρόσωπα ή παρατάξεις που χειρίστηκαν το θέμα μέχρι τώρα, αλλά αυτό πάει λίγο για την ιστορία την πολιτική, την πολιτική ιστορία.
Εκείνο που έχει σημασία από δω και πέρα, είναι να μην γίνουν άλλα λάθη και επουδενί λόγο το 2025, με οποιοδήποτε νομικό τερτίπι, οτιδήποτε άλλο τρόπο ή οποιοδήποτε άλλοι άνθρωποι, κάνουν λάθη και χάσουμε αυτό το κληροδότημα.
Οι πολιτικές ευθύνες υπάρχουν και θα πάει πλέον από δω και πέρα, αυτά θα αποδοθούν ιστορικά. Αυτή τη στιγμή έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο και το πιο θετικό από όλα είναι, να εξασφαλίσουμε αυτό το πράγμα. Η ηθική δεν σταματάει ποτέ. Και έχουν ηθικές ευθύνες κάποιοι. Έχουνε σίγουρα και πολιτικές ευθύνες, αλλά δεν είμαστε δικαστήριο.
Οι ηθικές ευθύνες υπάρχουνε, οι πολιτικές ευθύνες υπάρχουνε… υπάρχει η ιστορία πρώτα από όλα που θα το συνοδεύει πάντα, και οι οποίες θα αποδοθούν είτε από την ιστορία, είτε από τους πολίτες.
Αυτή τη στιγμή εκείνο που για μένα προέχει είναι η εξασφάλιση της κυριότητας αυτού του κτιρίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση