Κώστας Τσιαμπάς: κούραση, αδιαφορία και αδυναμία διοίκησης.

0
Η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Κωνσταντίνου Τσιαμπά
Konstantinos Tsiampas

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Τσιαμπάς, λέγοντας τα εξής:

Η ίδρυση του Κοινωνικού Μαγειρείου προέκυψε σαν ανάγκη λόγω της οικονομικής κρίσης και αγκαλιάστηκε από όλους. Η λειτουργία του στηρίχθηκε στους εθελοντές και τους χορηγούς.

Το 2014 η διοίκηση του κυρίου Σταθόπουλου το παρέλαβε σε άριστη κατάσταση. Ωστόσο, το τελευταίο εξάμηνο, οι εθελοντές απομακρύνθηκαν χωρίς λόγο και με τρόπο αγενέστατο, με συνέπεια να υποβαθμισθεί η εμφάνιση και η λειτουργία του ενώ παράλληλα συνεχώς μειώνονται οι χορηγίες τροφίμων.

Στη 12η συνεδρίαση (4-5-2018) του ΔΣ με δήλωσή μου κατήγγειλα την κακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κοινωνικό Μαγειρείο και δημοσίευσα τις καταγγελίες μου στον Ηλ. Τύπο και στο http://tsiambas.gr/.

Επανήλθα στα δύο επόμενα ΔΣ – μάταια όμως.

Μετά από ενάμιση μήνα και παρά την υπόσχεση του κυρίου Δημάρχου ότι θα παρέμβει, η λειτουργία του μαγειρείου χειροτερεύει. Οι προσπάθειες που έκανε η διοίκηση με την μείζονα αντιπολίτευση για να λύσουν το πρόβλημα σύμφωνα με την ενημέρωση του κυρίου Δημάρχου απέβησαν άκαρπες.

Αυτό ήταν αναμενόμενο διότι οι προσπάθειες ήταν προσχηματικές και ανειλικρινείς.

Το κοινωνικό μαγειρείο δεν προσφέρεται για στείρα αντιπολίτευση και έτσι το αντιμετωπίσαμε, η διοίκηση όμως δεν το σεβάστηκε και το απαξίωσε παρά το γεγονός ότι υπάρχουν συνάνθρωποί μας οι οποίοι το έχουν ανάγκη.

Κύριε Δήμαρχε
– Επιτρέψατε να αναπτυχτούν προσωπικές στρατηγικές, κόντρες και εγωισμοί. Στη συνέχεια δεν δείξατε διοικητική επάρκεια προκειμένου να σταματήσετε το κατήφορο.
– Επιτρέψατε την απομάκρυνση των εθελοντών χωρίς προηγουμένως να εξασφαλίσετε την αναπλήρωσή τους.
– Με προσχηματικές ενέργειες προσπαθήσατε να λύσετε ένα πρόβλημα που έχει άμεση σχέση με την αξιοπρέπεια ανιδιοτελών ανθρώπων, τους οποίους αντί για σεβασμό τους αμείψατε με αχαριστία και αλαζονεία.
– Έχετε κουραστεί και αυτό φαίνεται καθημερινά. Διαχειρίζεστε τα προβλήματα του Δήμου με προχειρότητα, αναποφασιστικότητα και παλινδρομήσεις.
– Καθημερινά δείχνετε αδυναμία να προστατεύσετε τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών.
Όλα αυτά είναι τα συμπτώματα του Αυτοκρατορικού φόβου ενόψει των επερχόμενων εκλογών που φέρνουν την ήττα.

Αγία Παρασκευή, 25/6/2018
Κώστας Τσιαμπάς
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
πρ. Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

Απάντηση