Κώστα Κρητικίδης: «Το κτήμα Σιστοβάρη ουδέποτε κινδύνευε από τότε που όλοι το γνωρίζαμε, παρά μόνο όταν, έγινε προσπάθεια να το πάρει η διοίκηση του κ. Σιδέρη για να το κάνει Εμπορικό Κέντρο ή Δημαρχείο.

0
kritikid02

Επίσης είναι μύθος ότι το κτήμα Σιστοβάρη ήτανε ελεύθερος χώρος. Ουδέποτε το κτήμα Σιστοβάρη ήτανε ελεύθερος χώρος. Ήτανε πάντα μισθωμένο σε ιδιώτη, που ήτανε ο Παιδικός Σταθμός ΜΗΤΕΡΑ. Και μάλιστα επί δημαρχίας του κ. Κατσάρα είχε κτιστεί και ένα νέο κτίριο μέσα στο χώρο αυτό και τότε δεν είχε ανοίξει το παραμικρό ρουθούνι. Είχε κτιστεί ένα νέο κτίριο στο χώρο αυτό και χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.

Δεν είναι δικό μας το κτήμα Σιστοβάρη, θα είναι δικό μας το 2025. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η αλήθεια. Θυμάστε κάποιους Νομικούς εκ του προχείρου που ερχόντουσαν εδώ πέρα κραδαίνοντας χαρτιά, πήραμε το μισό Σιστοβάρη, σας το φέρνω τώρα πακέτο, το θυμάστε; Τι είπε ο δικηγόρος ο κ. Μπάκας απόψε; Ότι ουδέποτε θα μπορούσε να είχε συμβεί αυτό και είναι μύθος και αυτό. Ο κ. Μπάκας το είπε όχι εγώ.

Είπε πολλά πράγματα αλήθεια ο κ. Γκιζιώτης, αλλά μερικά πράγματα τα είδε μέσα από το παραμορφωτικό φακό που τα βλέπει πάντα όσον αφορά την παράταξή μας. Εμείς βρήκαμε κτισμένο κτίριο και βρήκαμε δικαιολογητικά κατατεθειμένα στο Δήμο για την έκδοση αδείας υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ο νόμος, όσοι είναι δικηγόροι το ξέρουνε, όσοι δεν είναι θα το μάθουνε, ότι η αρμοδιότητα του Δήμου να χορηγεί άδειες λέγεται δεσμοί αρμοδιότης. Εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις χορηγεί άδεια και αν δεν την χορηγήσει την παίρνει από την Περιφέρεια.

Ο παραμορφωτικός φακός που είπα προηγουμένως και για να προλάβω τον Ανδρέα να πει επί προσωπικού, θα το πει δεν πειράζει, ονομάστηκε Μυστικός Δείπνος συνεστίασης 400 ατόμων, ανοιχτή συνεστίαση 400 ατόμων, ονομάστηκε Μυστικός Δείπνος. Γιατί έτσι παίρνει και βέβαια συνωμοτική χροιά και αφήνει να υπονοεί για συναλλαγές και αλισβερίσια.

Απόψε λοιπόν οι αλήθειες που κατέρρευσαν είναι, ότι σας έφερε το μισό κτήμα Σιστοβάρη και θα ζητήσουμε αναδρομικά τα οφέλη από το 1984 μέχρι σήμερα, τα χαρτιά που κραδαίνονται εδώ μέσα και το δεύτερο, ότι κινδυνεύει το κτήμα Σιστοβάρη. Το 2025 το κτήμα και για αυτό πρέπει να αγωνιστούμε και έχει δίκιο ο κ. Παναγούλης απόλυτα, να αγωνιστούμε να έρθει όπως είναι στο Δήμο γιατί είναι προς το συμφέρον του Δήμου. Και επειδή ο σκοπός δεν είναι γενικά φιλανθρωπικός λέει το εξής. Να γίνει εκεί ένα Ίδρυμα πνευματικού περιεχομένου ή δε πόροι του να χρησιμοποιούνται υπέρ των απόρων κατοίκων του Δήμου Αγ. Παρασκευής. Αυτά ακριβώς λέει η διαθήκη. Διαβάστε την για να είστε σωστά ενημερωμένοι. 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ