Λαϊκή Ενότητα Αγίας Παρασκευής: «Και με τον Αστυφύλαξ και με τον Χωροφύλαξ ο κ. Σταθόπουλος!».

0

Διαβάσαμε την ανακοίνωση του Δημάρχου της Πόλης μας Ι. Σταθόπουλου για το Ασφαλιστικό που εκτάκτως πήγε για ψήφιση από τη Βουλή στις 8/5. Όχι με έκπληξη, γιατί τίποτα πια δε μας εκπλήσσει, αλλά με απορία αναρωτιόμαστε πως μπορεί να καταφέρνει κανείς εν μέσω ενός απίστευτου κοινωνικού Αρμαγγεδώνα που έχουν προκαλέσει 6 χρόνια μνημονιακής πολιτικής στο λαό και τη χώρα, να είναι και με τον Αστυφύλακα και με το Χωροφύλακα, να φαντασιώνεται ότι μπορεί να τους έχει ικανοποιημένους και τους δύο. Δηλαδή να είναι με την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και να την στηρίζει αλλά και να τη δικαιολογεί ποικιλοτρόπως, αλλά να είναι και με τους εργαζόμενους και το λαό, που η Κυβέρνηση αυτή της υποταγής στους τοκογλύφους δανειστές και στην ευρωκρατία καταστρέφει μέρα τη μέρα και ώρα την ώρα.

Διαβάζουμε στην ανακοίνωση του Δημάρχου:

«Το Νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό που εισήχθη προς ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι αποτέλεσμα του 3ου Μνημονίου που ψήφισε η πλειοψηφία του, και προϋπόθεση της αναμενόμενης αξιολόγησης.
Στο πλαίσιο αυτό και έχοντας πλήρη γνώση ότι το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο πλήττει τους εργαζόμενους του Δήμου και τους συμπολίτες μας (ιδιαίτερα τις μελλοντικές γενιές), στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλους όσοι θίγονται και απαιτούμε μεταρρυθμίσεις που ως στόχο θα έχουν την ισονομία και την κοινωνική Δικαιοσύνη.
Διευκρινίζω παράλληλα, ότι η έλλειψη απαρτίας με την απουσία και της Αντιπολίτευσης οδήγησε στην αναβολή της συνεδρίασης του Δ.Σ. της 25ης Απριλίου 2016 και συνεπακόλουθα στη μη λήψη απόφασης ψηφίσματος συμπαράστασης στους εργαζόμενους».
Θα θέλαμε να πληροφορήσουμε το Δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο, τα ακόλουθα:
1. Το 3ο Μνημόνιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αντλεί καμία νομιμοποίηση από το γεγονός ότι ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του κοινοβουλίου, δεδομένου ότι τόσο το πρόγραμμα με το οποίο εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη του 15, όσο οι προγραμματικές δηλώσεις, αλλά πολύ περισσότερο το ίδιο το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος του Ιούνη, επιτάσσανε το αντίθετο. Ο πραξικοπηματικός τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση Τσίπρα ανέτρεψε την λαϊκή εντολή και αποδέχθηκε την συνεπικουρία των παλαιών μνημονιακών δυνάμεων, εντασσόμενη με τη σειρά της στο club τους, δεν νομιμοποιήθηκε ούτε με τις εκλογές του Σεπτέμβρη του 15, με τα δεδομένα των προειλημμένων αποφάσεων και της ταχύτατης διεξαγωγής τους. Όσο για το ότι είναι προϋπόθεση για την αξιολόγηση, τα ίδια ακούμε από όλους τους μνημονιακούς εκπροσώπους, από το 2010 και εδώ. Τη μία για να πάρουμε τη δόση, την άλλη για να σωθούν οι τράπεζες, την τρίτη για να μην μας διώξουν από το Ευρώ, και πάει λέγοντας (και κλαίγοντας) η ίδια καραμέλα! Και πάντα καταλήγουμε σε ένα σημείο χειρότερο από πριν, τόσο για τον λαό, όσο και για όλους τους δείκτες (χρέος, ύφεση, ανεργία κλπ). Εδώ ακριβώς ο Δήμαρχος υιοθετεί απολύτως την μνημονιακή επιχειρηματολογία, ενάντια στους εργαζόμενους.
2. Δεν ζητάμε «μεταρρυθμίσεις» οι εργαζόμενοι του Δήμου, τα συνδικάτα, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία. Δεν ζητάμε φτιασιδώματα σε αυτό το αντιασφαλιστικό και φοροεξοντωτικό έκτρωμα, που δεν τόλμησαν να το φέρουν ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν. Ζητάμε να το ΑΠΟΣΥΡΡΕΙ και να το ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ! Δεν είναι συμβατό με καμία έννοια «ισονομίας και κοινωνικής Δικαιοσύνης», εκτός αν μπορεί να εφεύρει ο Δήμαρχος κάποια νέου τύπου φόρμουλα για να τετραγωνίσει τον κύκλο.
3. Καταλαβαίνουμε την δυσάρεστη θέση κάποιων Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας, από τη μία να θέλουν να το παίζουν ακόμα φιλολαϊκοί (εκ του ασφαλούς) και από την άλλη να καλούνται να ψηφίζουν κατά των εκτρωμάτων της κυβέρνησής τους, όπως και την κοροϊδία των αντίστοιχων της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, όπου ενώ τα προηγούμενα χρόνια υπερθεμάτιζαν σε μνημονιακότητα, σήμερα παριστάνουν τους υπερασπιστές των αδυνάτων (έχουμε καλή μνήμη, δεν έχουμε ξεχάσει τις τοποθετήσεις του κου Ζορμπά). Πρέπει, όμως, να πάρουν θέση, και να μην κρύβονται πίσω από τις χλιαρές ανακοινώσεις του Δημάρχου. Γι’ αυτό ήταν επιτακτική η σύγκλιση του έκτακτου Δ.Σ., όπως έγκαιρα ζητήθηκε από την Λα.Συ. Γι’ αυτό δεν έπρεπε να υπεκφύγει ο Δήμαρχος και η παράταξή του, κρυπτόμενος πίσω από τα διαδικαστικά τερτίπια.
4. Πέρα από την «συμπαράσταση», την τόσο χλιαρή και επιφυλακτική, θα περιμέναμε και την ίδια την αντίθεση του Δήμου, τόσο σε αυτό καθαυτό το μνημονιακό νόμο-έκτρωμα, όσο και στην άκρως αντιδημοκρατική μεθόδευση της διαδικασίας του κατεπείγοντος μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. Ο Δήμος οφείλει να σταθεί υπερασπιστής της κοινωνίας που πλήττεται και να βοηθήσει, σε συνεργασία με άλλους δήμους και με όλους τους φορείς της πόλης να οργανώσει την πάλη και να συνδράμει με όλα τα μέσα για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και την αντεπίθεση του λαού. Αυτό περιμένουμε από την Δημοτική Αρχή της Αγίας Παρασκευής, που υποσχέθηκε να «αλλάζει την Αγία Παρασκευή και υπερασπίζεται την κοινωνία». Με έργα και αγώνες και όχι με ευχές και υπεκφυγές.