Λύση στο θέμα των εργαζομένων με προσωρινούς πίνακες στο Δήμο Αγίας Παρασκευής.

0

Σε Αορίστου Χρόνου, από  Ορισμένου  που ήταν, μετατράπηκαν οι συμβάσεις μίας (1) εργαζόμενης στο Δήμο Αγίας Παρασκευής και εννέα εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου με προσωρινούς πίνακες του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) ετών 2008 και 2009. Η μετατροπή των συμβάσεων προβλέπεται από τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.
Όπως είναι γνωστό το Μάρτιο του 2016 υπήρξε απόφαση πρόσληψης σε Δήμους και άλλους φορείς του Δημοσίου των επιτυχόντων στους Διαγωνισμούς του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) ετών 2008 και 2009.
Όμως η, δίκαιη για τους επιτυχόντες, απόφαση επέφερε ως αποτέλεσμα και τη λύση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου εργαζομένων που είχαν προσληφθεί τότε με βάσει προσωρινούς πίνακες και εργάζονταν για πολλά χρόνια.
Προκειμένου να δοθεί δίκαιη λύση στο πρόβλημα η Δημοτική αρχή του Δήμου Αγίας Παρασκευής ήταν η πρώτη που κινητοποιήθηκε και στήριξε τον αγώνα του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου- ΣΕΔΑΠ με συγκεκριμένες ενέργειες του Δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου, ο οποίος:
-Απευθύνθηκε στα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης (ΠΕΔΑ, ΚΕΔΕ).
-Επισκέφθηκε  τον τότε Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη, ο οποίος δήλωσε ότι θα προχωρήσουν από κοινού με τον Υπουργό Εσωτερικών σε νομοθετική λύση.
-Ζήτησε και πέτυχε να υπάρξει συνάντηση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με το Σωματείο Εργαζομένων.
-Επισκέφθηκε για το ίδιο θέμα τον τότε Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Kουρουμπλή.
Σήμερα ο Δήμαρχος εκφράζει την απόλυτη ικανοποίηση της Δημοτικής αρχής για την δίκαιη επίλυση του θέματος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ