Μαργαρίτα Δημητρίου: «Αν ήταν παρών στα συμβούλια ο κ. Λέκκας θα γνώριζε για τους παιδιάτρους».

0

Απάντηση στον κ. Διονύση Λέκκα έδωσε η πρόεδρος των παιδικών σταθμών Αγίας Παρασκευής (ΠΑΙΣΔΑΠ) κ. Μαργαρίτα Δημητρίου – Καβρουδάκη σχετικά με ερώτηση του πρώτου αναφορικά με την έλλειψη παιδιάτρων στην αρχή της σχολικής σεζόν. Συγκεκριμένα το μέλος του διοικητικού συμβουλίου των ΠΑΙΣΔΑΠ και Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Βασίλη Ζορμπά κ. Διονύσης Λέκκας είχε καταγγείλει με ανακοίνωση του τη μη έγκαιρη πρόσληψη παιδίατρου.
Η πρόεδρος κ. Καβρουδάκη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20 Σεπτεμβρίου 2016 απάντησε στον κ. Λέκκα δηλώνοντας ότι αν ο τελευταίος ήταν παρών στα διοικητικά συμβούλια του Νομικού Προσώπου θα γνώριζε και το λόγο καθυστέρησης της υπογραφής σύμβασης με παιδίατρο.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η πρόεδρος τα προηγούμενα χρονιά υπήρχαν οι συμβάσεις με παιδιάτρους κι άλλες ειδικότητες είχαν ετήσιο πρόγραμμα, δηλαδή έληγαν με το τέλος της σχολικής χρονιάς.
Από φέτος και στο εξής ωστόσο διαφοροποιείται η διαδικασία αντίστοιχων συμβάσεων καθότι υπόκεινται σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ , με αποτέλεσμα να λήγουν βάσει Νόμου 31 Ιουλίου όταντελειώνει και το σχολικό έτος.
Η κ. Καβρουδάκη ενημέρωσε το σώμα ότι το Νομικό Πρόσωπο θα είχε προχωρήσει στη σύμβαση σύναψης εφόσον είχε λάβει πρώτα την απαραίτητη έγκριση . «Πήραμε μια πρώτη προφορική έγκριση στις 14 Σεπτεμβρίου 2016, γιατί η γραπτή θα αργούσε να έρθει» δήλωσε η κ. Καβρουδάκη και κατέληξε λέγοντας ότι: «Στις 16 Σεπτεμβρίου με κατεπείγουσα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου των ΠΑΙΣΔΑΠ πήραμε την απόφαση για ανανέωση των σχετικών συμβάσεων».