Μαργαρίτα Δημητρίου: «Ο Βασίλης Γιαννακόπουλος με θωρούσε «Ξένο σώμα»

0
dimitriou 01

Την πρώτη τετραετία ο δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος γνωρίζοντας την αδυναμία μου στα παιδιά με θεωρούσε «ιδανική» για να τα υπηρετήσω και μου ανέθεσε τους Παιδικούς Σταθμούς. Θυμόμαστε όλοι τις συνεχείς του αναφορές στην επιτυχημένη πορεία των Παιδικών Σταθμών κατά τη διάρκεια της προεδρίας μου και στην άριστη οικονομική και διοικητική εικόνα τους έως και την ημέρα παράδοσης τους στην σημερινή διοίκηση.
Μετά την ήττα της παράταξης το 2010, από την θέση πλέον της Δημοτικού Συμβούλου της αντιπολίτευσης, διαπίστωσα από νωρίς την δυσλειτουργία της Δημοτικής Ομάδας και τον Δεκέμβριο του 2011 είχα τοποθετηθεί δημόσια στην Γενική Συνέλευση της Παράταξης μας στο 2° Γυμνάσιο, αναφέροντας τα εξής :
«Η παράταξη πρέπει να έχει αρχηγό τον παλιό, μαχητικό Βασίλη Γιαννακόπουλο που: (1) Να μην αποχωρεί από τα Δημοτικά Συμβούλια , (2) να ασκεί σωστή αντιπολίτευση, (3) να μην επιτρέπει να βουίζει η πόλη από φράσεις του τύπου «τα έκανε πλακάκια με τον Ζορμπά», (4) να συντάσσει την δημοτική μας ομάδα πριν από κάθε Δ.Σ. και όχι να λέμε δύο κουβέντες στο πόδι.
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΑΝΗΚΩ ΣΤΟ «ΜΑΖΙ» με την προϋπόθεση ότι ο επικεφαλής και τα μέλη της παράταξης θα δραστηριοποιηθούν σοβαρά, θα αλλάξουν στάση και θα κόψουν τα πηγαδάκια που πρόσφατα είχε το θάρρος να αναφέρει η κα Φλατσούση».
Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, Αγαπητοί συνδημότες
Δεν ανήκα ποτέ στην ηγετική ομάδα της παράταξης «ΜΑΖΙ» και δεν συμμετείχα στις αποφάσεις που εκείνη ελάμβανε. Δεν είχα ποτέ και ούτε έχω ενημερωθεί για τα οικονομικά στοιχεία της παράταξης.
Με την πρόσφατη συμπεριφορά του, ο επικεφαλής μας Βασίλης Γιαννακόπουλος με έκανε να καταλάβω, ότι δεν με θεωρεί σημαντικό στέλεχος και δεν μου αναγνωρίζει το δικαίωμα ως μέλος της Δημοτικής Ομάδας να γνωρίζω τις αποφάσεις για τα θέματα που την αφορούν. Η απόφαση του να με απομακρύνει από το Διοικητικό Συμβούλιο των Παιδικών Σταθμών, όπως και από το Διοικητικό Συμβούλιο των Ν.Π. της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που επί δύο χρόνια συμμετείχα, απαξιώνει την προσφορά και την εργασία μου κατά την τετραετία 2007 – 2011 ως πρόεδρος, καθώς και την διετή ενεργό αντιπολιτευτική συμμετοχή μου στο ίδιο νομικό πρόσωπο, εκπροσωπώντας την μείζονα αντιπολίτευση.
Ο Βασίλης Γιαννακόπουλος, διάλεξε την τελευταία χρονιά της θητείας μας, να με απομακρύνει από το πόστο αυτό και να τοποθετήσει στα νομικά πρόσωπα άτομα του στενού πυρήνα των φίλων του, αγνοώντας την επιθυμία μου και την επί 22 χρόνια προσφορά μου στα κοινά.
Η τελευταία του ανακοίνωση, μετά την παραίτηση μου, επιβεβαιώνει απόλυτα τις παραπάνω διαπιστώσεις μου.
Με θεωρούσε ήδη ξένο σώμα, αγνοούσε τα δικαιώματα μου ως μέλος της Δημοτικής Ομάδας και αποφάσιζε χωρίς την δική μου γνώμη.
Με αυτές τις συνθήκες είναι φανερό πως δεν θα μπορούσα να συνεχίσω να είμαι μέλος αυτής της Δημοτικής Ομάδας.

Μαργαρίτα Δημητρίου Καβρουδάκη
Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση