Μαργαρίτα Δημητρίου: Τι κάναμε σ’ ένα μήνα στους παιδικούς σταθμούς

0
dimitriou new

4. Ολοκληρώθηκαν με κοινωνικά κριτήρια όλες οι φάσεις επιλογής παιδιών, φτάνοντας να φιλοξενούμε περίπου το 93% των αιτήσεων.
5. Σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και έγκριση του αιτήματός μας, 36 προνήπια προτάθηκαν για φοίτηση στα Δημοτικά Νηπιαγωγεία της πόλης μας.
6. Αγορά αναλώσιμων υλικών (μαρκαδόρους, χαρτιά, μπογιές, διακοσμητικά κ.λπ.) σε όλους τους σταθμούς. Για λόγους κοινωνικής πολιτικής φέτος, μετά από πολλά χρόνια, δεν ζητήσαμε από τους γονείς να φέρουν υλικά και τα παρέχουμε από ιδίους πόρους.
7. Ελαιοχρωματισμοί 2 τάξεων στον Α΄ Νηπιακό Σταθμό της οδού Βορρά.
8. Αντικατάσταση πλέγματος στα κάγκελα και τις πόρτες του Γ΄ Νηπιακού Σταθμού ( Πάρου και Δωδεκανήσου).
9. Βάψιμο και επισκευή του πολυπαίχνιδου και όλων των παιχνιδιών στην αυλή του Γ΄ Νηπιακού Σταθμού (Πάρου και Δωδεκανήσου).
10. Βάψιμο στο πηγάδι, στα παγκάκια και στο κιβώτιο παιχνιδιών στον Α΄ Νηπιακό Σταθμό της οδού Βορρά.
11. Συντήρηση-τρίψιμο-βάψιμο κάδων παιχνιδιών και των πολυπαίχνιδων στον προαύλιο χώρο του Ζ΄ Νηπιακού Σταθμού της οδού Τρωάδος.
12. Συντηρήσεις-τοποθετήσεις καινούριων φωτιστικών στις 2 κουζίνες και στο κλιμακοστάσιο του Α΄ Νηπιακού Σταθμού της οδού Βορρά.
13. Πυρασφάλεια στο Β΄ Παιδικό Σταθμό της οδού Λάδωνος 5 (έληξε προ διετίας). Ξεκινήσαμε επαφές με την Πυροσβεστική και τους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου, προκειμένου να προβούμε σε έκδοση νέας άδειας πυρασφάλειας. Ταυτόχρονα, δρομολογούμε την έναρξη διαδικασίας εγκατάστασης συστήματος πυρασφάλειας στο ιδιόκτητο κτήριο του Α΄ Παιδικού Σταθμού της οδού Βορρά.
14. Συντηρήσεις και επισκευές υδραυλικών εγκαταστάσεων στους σταθμούς Ζ΄ Νηπιακός της οδού Τρωάδος, Β΄ Νηπιακός της οδού Λάδωνος, Γ΄ Νηπιακός της οδού Πάρου και στα γραφεία της Διοίκησης.
15. Τοποθέτηση μεταλλικών κουπαστών στις σκάλες εισόδου του Α΄ Νηπιακού Σταθμού της οδού Βορρά 7 και του Ζ΄ Νηπιακού Σταθμού της οδού Τρωάδος 3.

Η συνεργασία μας με τις υπηρεσίες του Δήμου μας (Τεχνική, Αυτεπιστασία κ.ά.) ήταν άψογη και για αυτό τους ευχαριστούμε. Ωστόσο, το μεγαλύτερο ευχαριστώ το οφείλουμε στο προσωπικό των Σταθμών όλων των ειδικοτήτων, που προσέφεραν με κάθε τρόπο τη στήριξή τους στην προσπάθειά μας αυτή.
Τέλος, στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους σχεδιάζουμε την επέκταση του κοινωνικού προσώπου των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αγίας Παρασκευής, με στήριξη των οικογενειών που πλήττονται ιδιαίτερα, από την κρίση και τις εφαρμοζόμενες δημοσιονομικές πολιτικές.

Η Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών         Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΚΑΒΡΟΥΔΑΚΗ           ΙΩΑΝΝΗΣ Ε. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση