Μετατροπή οχήματος σε υδροφόρα αντί αγοράς νέας, και διάθεση των εξοικονομηθέντων χρημάτων για τις ανάγκες των Σχολείων!

0
sideris xatziandreou

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της οικονομικής υπηρεσίας κ. Σκουλουδάκης ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους, ότι με τη δημιουργία 18 νέων κωδικών που πρόσθεσε η νέα διοίκηση του Γιάννη Σταθόπουλου, θα υπάρξει πιο εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. Επίσης η διοίκηση αποφάσισε να μην προχωρήσει στην προγραμματισμένη από το Βασίλη Ζορμπά, αγορά μιας υδροφόρας, αλλά να μετατρέψει σε υδροφόρα ένα ήδη υπάρχον όχημα και με τα χρήματα που θα περισσέψουν τη  χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών.
Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ελισάβετ Πετσατώδη, ανήγγειλε την απαρχή καινούργιων μελετών με στόχο την ολική αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού του Δήμου αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας μέσω νέων τεχνολογιών, τη χωροθέτηση του οικοδομικού τετραγώνου 451 στην περιοχή των Πευκακίων που προορίζεται για αθλητικό χώρο και τη διάθεση 45.000 ευρώ για επείγοντα προβλήματα στο τομέα των τεχνικών έργων όπως χαλασμένα πεζοδρόμια, διευκόλυνση της πορείας αναπήρων σε μέρη που υπάρχουν κακοτεχνίες κ.λ.π

Ερωτήσεις

Από την μείζονα αντιπολίτευση ο π. δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς ρώτησε αν η αντίστοιχη υπηρεσία του Δήμου είναι σύμφωνη για την ακύρωση της αγοράς υδροφόρας.
ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αντρέας Γκιζιώτης για την ακύρωση της αγοράς… για την ύπαρξη μελέτης αναφορικά με τους βυθιζόμενους κάδους…για το πόσα χρήματα και ποιες εργασίες θα γίνουν στα σχολεία… καθώς  και με ποιο τρόπο θα γίνει η αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού υπενθυμίζοντας ότι στην περιοχή του Τσακού που εγκαταστάθηκαν (από τη διοίκηση «Ζορμπά») «νέα φώτα» με ηλιακή ενέργεια φωτίζουν ελάχιστα!
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Σωτήρης Ησαΐας ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας χαρακτηριστικά : «Χαιρετίζω του βυθιζόμενους κάδους» και συνέχισε προτείνοντας στη δημοτική αρχή να ερευνήσει τα προγράμματα ΕΣΠΑ ώστε να υλοποιήσει αυτόν τον προγραμματισμό όπως ο Δήμος Φλώρινας ενώ σχολίασε ότι 5.000 ευρώ που έχουν προϋπολογιστεί για τα φυλλάδια δεν  αρκούν σε ποσότητα για 100.000 κατοίκους που έχει η Αγία Παρασκευή.

Απαντήσεις Αντιδημάρχων

Στη διαδικασία των απαντήσεων η κ. Πετσατώδη σχετικά με τους αύλειους χώρους των σχολείων είπε ότι μέχρι πρότινος καμία εργασία δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί διότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς ήταν άγνωστο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκδοθεί άδεια δόμησης, κατάσταση που σύντομα θα αλλάξει βάσει των κινήσεων που έχει δρομολογήσει η διοίκηση σε συνεργασία με τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων.
Σε ότι αφορά την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού της πόλης,η κ. Πετσατώδη είπε ότι μέσω μελέτης και  διαγωνισμού που θα γίνει, θα τεθούν τα πρώτα θεμέλια για την καταγραφή όλων των φωτιστικών (περιπτώσεις που υπάρχουν λάθος λάμπες ή και λάθος θέσεις φωτιστικών) με απώτερο σκοπό την ένταξη του Δήμου σε ανάλογο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
Για το θέμα των καινούργιων φωτιστικών με ηλιακή ενέργεια που είχαν τοποθετηθεί επί διοικήσεως «Ζορμπά» στην περιοχή του Τσακού, η αντιδήμαρχος αποκάλυψε ότι είχε ρυθμιστεί λανθασμένα ο μετασχηματιστής τους με αποτέλεσμα να αχρηστευτούν τα φωτιστικά καθώς κάηκαν !!! και δεσμεύτηκε για την αποκατάσταση τους.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και πρασίνου κ. Γιάννης Σιδέρης, υπεραμύνθηκε των αποφάσεών του λέγοντας ότι υπάρχει η συγκατάθεση της αρμόδιας υπηρεσίας, ότι θα προστεθεί σε υπάρχον φορτηγό δεξαμενή νερού που κοστολογείται στα 5.000 ευρώ!  Και θ΄ αντικαταστήσει την αγορά της υδροφόρας κόστους 135.000 ευρώ!!! Κι ότι η διοίκηση μέσω του ΣΠΑΪ ξεκινάει μία διεκδίκηση για δωρεάν παραχώρηση υδροφόρας στο Δήμο Αγίας Παρασκευής.
Σε ότι αφορά τους βυθιζόμενους κάδους ο Γιάννης Σιδέρης είπε  ότι δεν υπάρχει σχετική εμπειρία, αλλά θα αποκτηθεί… κι ότι η πλύση των κάδων αυτών είναι εύκολη και μίλησε σχετικά με την τοποθέτησή τους σε πλατείες της πόλης. Σχετικά με την ενημέρωση των πολιτών ο κ. Σιδέρης αφού ανέφερε ότι έχει ολοκληρωθεί ο νέος κανονισμός καθαριότητας, τόνισε ότι η ενημέρωση των πολιτών θα γίνει εκτός από τα φυλλάδια και σε συνεργασία με τη ΔΕΗ με πληροφορίες που θα αναγράφονται στους λογαριασμούς των καταναλωτών.

Τοποθετήσεις  Αντιπολίτευσης

«Για ένα ακόμα καλοκαίρι ο Δήμος δεν θα έχει υδροφόρα» είπε ο Βασίλης Ζορμπάς, (ξεχνώντας κατά την προσφιλή μέθοδο του, ότι ένας από τους βασικούς λόγους παραίτησης της Ελένης Δάβαρη από την αντιδημαρχία και της αποχώρησης από την παράταξη του, ήταν η κλοπή της υδροφόρας του Δήμου και η αδιαφορία που ο ίδιος  είχε δείξει για την ανεύρεση της!!!)  και συνέχισε λέγοντας ότι με το «πλεονασματικό» από τα ανταποδοτικά τέλη που φτάνει τις 700.000 ευρώ θα έπρεπε να είχαμε δύο υδροφόρες, ενθυμούμενος ότι πόλη μας είναι στους πρόποδες του Υμηττού….
Ο κ. Γκιζιώτης με τη σειρά του είπε ότι μία εβδομάδα πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού η διοίκηση εισήγαγε στο Δημοτικό Συμβούλιο αναμόρφωση που αγγίζει τα όρια καινούργιου προϋπολογισμού…εξέφρασε την απορία που του γεννήθηκε από την φράση του κ. Σκουλουδάκηη οποία αναφερόταν σε «λανθασμένη τοποθέτηση κωδικών το προηγούμενο διάστημα»…αναρωτήθηκε εάν «κινείται σωστά» η διοίκηση σχετικά με τους βυθιζόμενους κάδους… και συμφώνησε με τον κ. Ζορμπά για το θέμα της υδροφόρας λέγοντας η πόλη έχει ανάγκη από μία σύγχρονη «σωστή» υδροφόρα.
Από πλευράς της παράταξης «Φυσάει Κόντρα» και λόγω απουσίας του επικεφαλής Σπύρου Αλεξίου, μίλησε ως ειδικός αγορητής της παράταξης ο χημικός κ. Αλέξανδρος Κουτσούκος, ο οποίος είπε ότι η διοίκηση ακολουθεί το δρόμο των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και τη φιλοσοφία «τους» και  δεν διαφέρει από την προηγούμενη διοίκηση… ότι δίνονται 70.000 ευρώ για «βυθιζόμενους» κάδους όταν δεν έχει υπάρξει ολοκληρωμένη συζήτηση στην πόλη για το «τι καθαριότητα θέλουμε»… ότι η διοίκηση αδυνατεί να βοηθήσει τους «πιο αδύναμους»…και «στάθηκε» στο ποσό των 24.000 ευρώ που προβλεπόταν για «ειδικούς συμβούλους».
Ο Σωτήρης Ησαΐας στην τοποθέτησή του ανέλυσε το σύστημα συγκομιδής των σκουπιδιών του Καναδά…συνέκρινε τους Έλληνες με τους Καναδούς λέγοντας ότι στον Καναδά οι κάτοικοι δεν βγάζουν τα σκουπίδια τους μέχρι να περάσει το απορριμματοφόρο, το οποίο κάνει τακτά δρομολόγια κάθε δύο ημέρες… πρότεινε την  αγορά τους μέσω ΕΣΠΑ και παρατήρησε ότι δεν υπάρχει η ίδια εγκράτεια στην τωρινή Δημοτική Αρχή σε σύγκριση με την προηγούμενη.   
Η π. πρόεδρος του ΠΑΙΣΔΑΠ κ. Έφη Καψοκεφάλου«στάθηκε» κι αυτή με τη σειρά της στο ποσό των 70.000 ευρώ για τους βυθιζόμενους κάδους… ενώ χαρακτήρισε ως «ριζική αλλαγή» του προϋπολογισμού 2014 την «εισαγωγή» των νέων 18 κωδικών.

Τοποθετήσεις Διοίκησης

Από τη διοίκηση ο εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας κ. Παναγιώτης Γκόνης μίλησε για «σημειακές αλλαγές» στις οποίες προχωρεί γρήγορα η νέα διοίκηση, αλλαγές που θα φανούν και στην κατάθεση του προϋπολογισμού και κατήγγειλε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή ότι «πολλά υποσχόταν το 2014 για τα σχολεία αλλά δεν έκανε τίποτα γι’ αυτά».
Η κ. Πετσατώδη δήλωσε ότι χωρίς μελέτες κανείς «δεν πάει πουθενά» και τόνισε ότι αυτές θα πραγματοποιηθούν με ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος, διευκρινίζοντας ότι για την τοποθέτηση των βυθιζόμενων κάδων θα γίνει εξέταση του υποδοστρώμματος που θα τοποθετηθούν.
Τέλος ο κ. Σιδέρης αναφέρθηκε στο βασικό στόχο της διοίκησης  ο οποίος δεν είναι άλλος, από το ν΄ αποκτήσει ένα χώρο μεταφόρτωσης σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση