Μια οφειλόμενη συγγνώμη στον συμπολίτη μας πολιτικό μηχανικό και ενεργό πολίτη Γιώργο Καράμπελα.

0
Δημοτικό Κολυμβητήριο Αγίας Παρασκευής

Αξιότιμε κ. Καράμπελα, κατ αρχάς σας ευχαριστούμε για το γεγονός ότι εμπιστεύεστε τον «Σχολιαστή» και κατανοείτε ότι εκτός του «Δαίμονα του τυπογραφείου» έχουμε πλέον και τον αντίστοιχο «Ηλεκτρονικό»…

Ήδη στο υπενθυμιστικό για το κολυμβητήριο άρθρο η φωτογραφία έχει αλλάξει, ενώ παράλληλα δημοσιεύουμε αυτούσια την επιστολή σας με την οποία σωστά διαμαρτύρεστε για την εκ παραδρομής τοποθέτηση δικής σας εργασίας σ’ ένα θέμα για το οποίο εσείς προσωπικά έχετε αφιερώσει πολλές ώρες αγώνα, αλλά η εκτέλεση του αφορά το Δήμο και κυρίως την Περιφέρεια η οποία και «πληρώνει»…

Η επιστολή του κ. Καράμπελα αναφέρει τα εξής:
«Αγαπητοί φίλοι Αντρέα και Χρήστο,
Επισκέφθηκα σήμερα την ιστοσελίδα σας και διαπίστωσα ότι έχετε αναρτήσει στην κεντρική σας σελίδα θέμα με τίτλο « το Δημοτικό κολυμβητήριο Αγίας Παρασκευής στην τελική ευθεία(;)» , όπου στο σχετικό ρεπορτάζ αναλύετε τις θέσεις του Δήμου και των δημοτικών παρατάξεων για το τι μέλλει γενέσθαι για το έργο αυτό. Μέχρις εδώ όλα καλά.
Όμως το ρεπορτάζ σας προβάλλεται με φόντο την τρισδιάστατη απεικόνιση της δικής μου πρότασης για το κολυμβητήριο, πράγμα που παραπλανεί το κοινό σας για τις προθέσεις τουλάχιστον της Δημοτικής Αρχής.
Είναι σε όλους γνωστό ότι η Δημοτική αρχή δεν έχει εξετάσει καν την δική μου πρόταση για την αξιοποίηση των ημιτελών εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου, δηλαδή έχει απορρίψει αυτήν ακριβώς την τρισδιάστατη απεικόνιση που εσείς προβάλετε στην ιστοσελίδα σας, με το προφανώς παραπλανητικό αποτέλεσμα, το κοινό που σας επισκέπτεται να θεωρεί ότι αυτήν την πρόταση προωθεί ο Δήμος ή τουλάχιστον κάτι παρόμοιο.
Βεβαίως αντιλαμβάνομαι ότι η πρότασή μου είναι ελκυστική, τουλάχιστον αισθητικά , όσον αφορά την αναβάθμιση του οικιστικού περιβάλλοντος της περιοχής , αν και όποιος ανέγνωσε προσεκτικά τα δημοσιεύματά μου έχει πεισθεί για την συνολική συντριπτική υπεροχή της από αυτό το «πράγμα» που προωθεί ο Δήμος!
Το οποίο ουδείς γνωρίζει πως θα είναι, παρ ‘ όλον ότι έχω προκαλέσει επανειλημμένα την Δημοτική αρχή και την πρ. Αντιδήμαρχο κ. Πετσατώδη να δώσει στην δημοσιότητα , έστω κατά προσέγγιση, μία αντίστοιχη απεικόνιση, για να γνωρίζουν οι δημότες τι τους περιμένει. Αλλά με βάση το γεγονός ότι ομιλούν για κλειστό κολυμβητήριο, με επιφάνεια τα 2/3 του αρχικού, αλλά με 250/% αυξημένο κόστος από αυτό(!), η πρόταση του Δήμου δεν θα είναι μακριά από την κατωτέρω απεικόνιση:
Η τρισδιάστατη αυτή απεικόνιση έγινε με δική μου επεξεργασία. Την έχω κοινοποιήσει στην Δημοτική αρχή και δεν την έχει διαψεύσει! Άρα, αν θέλετε, βάλτε αυτήν για φόντο του ρεπορτάζ σας. Θα είστε πιο κοντά στην αλήθεια.
Να σημειώσετε επίσης ότι με το με αριθμό πρωτοκόλλου 23364/27.07.2017 έγγραφό μου έχω ζητήσει την σύγκληση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης με θέμα το κολυμβητήριο, το οποίο φυσικά έχει γραφτεί εκεί που δεν πιάνει μελάνι…
Να προσθέσω και την παραδοχή του κ. Πάντζα , υπεύθυνου αθλητικού τομέα της Περιφέρειας, σε σχετική ερώτησή μου ενώπιον τριάντα τουλάχιστον ατόμων, ότι το πώς θα γίνει το κολυμβητήριο αποφασίστηκε σε σύσκεψη τριμελούς «επιτροπής» με μέλη τον ίδιο, την κ. Πετσατώδη και τον κ. Σταθόπουλο. Τόσο ευρεία συμμετοχή και τόσο δημοκρατικά!
Μετά από όλα αυτά δεν είναι αδικία να προβάλλεται η, αγνώστων λοιπών στοιχείων, «μελέτη» της Δημοτικής Αρχής, με φόντο την δική μου απορριφθείσα πρόταση;
Παρακαλώ λοιπόν για την άμεση διόρθωση του σφάλματος αυτού, το οποίο είμαι βέβαιος ότι δεν έγινε ηθελημένα , διότι γνωρίζω την μακρά σας έντιμη θητεία στον δημοσιογραφικό χώρο».
Με εκτίμηση
Γιώργος Καράμπελας 28 Ιουνίου 2018

Απάντηση