Μιλώντας για τα «αυτονόητα».

0

Την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων της καθαριότητας που παρέμειναν απλήρωτοι για έναν μήνα ανακοίνωσε η διοίκηση του Δήμου για τις 10 Μαρτίου 2017. Συγκεκριμένα, δελτίο Τύπου ενημερώνει ότι η καθυστέρηση ενός μήνα για την καταβολή των δεδουλευμένων δεν ήταν με υπαιτιότητα του Δήμου, ενώ ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος δήλωσε ότι σε κρίσιμες στιγμές που ορισμένοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αντιμετωπίζονταν ως επιχειρηματίες, ο ίδιος έδωσε εντολή να πληρωθούν, θεωρώντας αυτονόητο το δικαίωμα των συμβασιούχων στην εργασία.

Η υπόθεση αυτή απασχόλησε σχεδόν όλους του Δήμους της Αττικής, όπου στους περισσότερους επιλύθηκε με την καταβολή των δεδουλευμένων, ενώ στον δικό μας ο Γιάννης Σταθόπουλος ξεκαθάρισε ότι  η σημερινή Δημοτική Αρχή στηρίζει και υπερασπίζεται το δημόσιο χαρακτήρα της υπηρεσίας αποκομιδής απορριμμάτων κι ότι οι όποιες καθυστερήσεις στη λειτουργία των Υπηρεσιών δεν σηματοδοτούν σε άρνηση ικανοποίησης του δίκαιου αιτήματος πληρωμής των δεδουλευμένων των συμβασιούχων.

Από την πλευρά του, το συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους πριν ανακοινωθεί η πληρωμή τους κατηγορώντας τη διοίκηση του Δήμου για πολιτική ταύτιση αυτής με την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, “πολιτική που θέλει να καταργήσει τη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά και να την ανταλλάξει με εργαζόμενους μέσα από τα προγράμματα της φτώχιας και της μιζέριας“.

Τέλος ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς με ανακοίνωσε που εξέδωσε «συμβουλεύει» τον Γιάννη Σταθόπουλο να μην «πανηγυρίζει» για τα «αυτονόητα» ενώ τον κατηγορεί για κωλυσιεργία στη λύση του προβλήματος που υπήρξε.
Ο κ. Ζορμπάς επίσης ενημέρωσε ότι η λύση του προβλήματος βρέθηκε μετά από κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής κι ότι οι εργαζόμενοι δεν θα πληρώνονταν, αν δεν συναινούσε στον τρόπο αυτό όλη η συμπολίτευση, που κατά την άποψή του έπρεπε να «μπλοκάρει» τη δημοτική Αρχή και να την καταγγείλει για την ανευθυνότητά της.