Μιχάλης Γαβράς: «Από δω κι εμπρός τι κάνουμε;»

0
Μιχάλης Γαβράς
Μιχάλης Γαβράς

 

Το θέμα ξεκίνησε τον Απρίλη του 2004 και το γενεσιουργό λάθος πάνω στο οποίο πάτησε ο ιδιώτης…
Το γενεσιουργό λάθος πάνω στο οποίο πάτησε ο ιδιώτης ήτανε η αρχική σύλληψη της τότε κατάστασης ότι μπορεί ο Δήμος να κάνει κάτι πέρα από την διάθεση του ανθρώπου που μας το κληροδοτούσε. Από την στιγμή που αυτό εξεδηλώθη δημοσίως, ο ιδιώτης πλέον δεν είχε κανένα λόγο να μην πατήσει πάνω σε αυτό το ζήτημα και εξαιτίας αυτού του διχασμού, ανάμεσα στην βούληση του διαθέτη και στην πρόθεση του Δήμου, ξεκίνησαν και όλες οι νομικές περιπλοκές, οι οποίες οδηγήσανε στο να χαθούν αρκετές δίκες.

sistovari 03Το Σιστοβάρη με τη μορφή που είναι σήμερα σχεδόν, ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2006. Ο κ. Μπάκας έβαλε ένα ζήτημα. Είμαι περιληπτικός. Τι σημαίνει αξιοποίηση μιας περιουσίας του Δήμου και αν μία ιδιωτική αξιοποίηση μπορεί να συνιστά και αξιοποίηση προς όφελος της κοινωνίας. Αυτό εκ των πραγμάτων θα το συναντήσουμε στο μέλλον. Για τη Νομική Υπηρεσία. Ο σημερινός Δήμαρχος δεν επιτρέπεται κατά την δική μου εκτίμηση, να σχηματίζει άποψη για την παραβατική συμπεριφορά ή για το όπως ακριβώς το λέει το θέμα, επί των νομικών ενεργειών εις βάρος των οικονομικών συμφερόντων αλλά και της ακινήτου περιουσίας του Δήμου, από το αυτοτελές τμήμα της Νομικής Υπηρεσίας, μέσα από διαδικασία Δημοτικού Συμβουλίου.
Είχε την υποχρέωση να το έχει διαπιστώσει, Δήμαρχος είναι ήδη δύο χρόνια, να είχε προχωρήσει σε όποιες διοικητικές πράξεις χρειάζεται, ώστε είτε να έχει ανακληθεί, είτε να έχει καταγγελθεί η όποια σχέση εργασίας υπάρχει με τους συγκεκριμένους δικηγόρους και να είχε ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν θα έπρεπε να περιμένει ένα Δημοτικό Συμβούλιο για να ενημερωθεί για την παραβατική συμπεριφορά ή για την συμπεριφορά εις βάρος των συμφερόντων του Δήμου.
Κλείνοντας, το κεντρικότερο ζήτημα που υπάρχει, από δω και πέρα για όλους μας και για όσους θα συνεχίσουν αργότερα Δημοτικοί Σύμβουλοι, γιατί υπάρχουνε αρκετοί νεότεροι, είναι η διασφάλιση του κληροδοτήματος, ότι το ’25 θα έρθει στα χέρια του Δήμου και εγώ εκφράζω τις όποιες αμφιβολίες μπορώ να έχω με τις όποιες γνώσεις δεν έχω νομικής, ότι το χάσιμο αρκετών δικών, αποτελεί ένα αίτιο σύμφωνα με την διαθήκη του μακαρίτη, για να πατήσει ο οποιοσδήποτε ιδιώτης αύριο και να μην το παραδώσει στο Δήμο.

Άρα, η συμβουλή και του κ. Μπάκα και όλων όσων έχουνε κάποια γνώση, ότι θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να διασφαλίσουμε την μεταβίβαση του κληροδοτήματος στο Δήμο, είναι νομίζω και το ισχυρότερο συμπέρασμα, η καλύτερη διαθήκη που θα μπορούσε να βγει από αυτή τη συζήτηση απόψε”.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση