«Μνημόνια»… «Μέτρα»… Δημοτικές εκλογές… και «Άλλες παραστάσεις» με γνωστά παραμύθια!

0
andreas

 

Για άλλη μια φορά η ανθρωπότητα τρέμει την οικονομική θεωρία που λέει ότι για να «Ξεφουσκώσει η φούσκα» είναι απαραίτητος ένας «Πόλεμος» όπως δηλαδή

έγινε μετά το «Κράχ» του 1929 το οποίο ανέβασε «Χίτλερ» στις εξουσίες κι έστειλε εκατομμύρια στους τάφους ή στην αναπηρία.
Κι ενώ όλα κρέμονται από μια κλωστή… ενώ τα «Μνημόνια» διαδέχονται τα «Μέτρα» και τα «Μέτρα» τα «Μνημόνια»… οι αιρετοί των πρωτογενών κοινωνικών κυττάρων, των Δήμων δηλαδή, αντί να σκύβουν πάνω από τα άμεσα προβλήματα, αντί να εντέλουν τις υπηρεσίες που διοικούν να συντρέχουν και να συνδράμουν τους δοκιμαζόμενους πολίτες, αντί να συναθροίζονται και να ομονοούν προς την κατεύθυνση του «Κοινού καλού» και της «Καθημερινότητας» άρχισαν να προετοιμάζονται για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ενδιαφερόμενοι αποκλειστικά για την με κάθε τρόπο επανεκλογή τους στην πολυπόθητη «Εξουσία».
Εδώ στην Αγ. Παρασκευή, μετά από δυόμιση χρόνια παντελούς απραξίας και πρωτοφανούς επίδειξης ανικανότητας ως προς την άσκηση διοίκησης και παραγωγής έργου, ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή αντιλαμβανόμενοι ότι ακόμη και τα νήπια στους βρεφονηπιακούς σταθμούς έχουν αντιληφθεί το πραγματικό πρόσωπο του μοντέλου διοίκησης που ασκούν, ανασκουμπώνονται, σηκώνουν τα μανίκια και ξεκινούν «Αγώνα δρόμου» προκειμένου να μας πείσουν ότι την επόμενη πενταετία θα διοικήσουν καλύτερα, ότι θα φτιάξουν αυτά που δεν έφτιαξαν, ότι θα λύσουν τα προβλήματα που δεν έλυσαν κι ότι θα φροντίσουν για όσα αμέλησαν να φροντίσουν…
Ξεκινούν επίσης, με απαρχή τις γιορτές των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς, σειρά επικοινωνιακών «Δράσεων» ώστε να μας πλησιάσουν συναισθηματικά και να μας δημιουργήσουν ένα θετικό κλίμα γι όλους αυτούς, τους καλούς ανθρώπους που νοιάζονται, πασχίζουν και μοχθούν νυχθημερόν, δίνοντας Τιτάνιους αγώνες προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις για τη λύση των προβλημάτων της πόλης και των πολιτών της.
Ήδη ξεκίνησαν «Επιμορφωτικές παραστάσεις καραγκιόζη» κι ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, δήλωσε με έμφαση και περισσή περηφάνια, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο και σε «Τρίτο πρόσωπο» για τον εαυτό του! ότι: «…και να έρθετε στην εκδήλωση αυτή γιατί ο δήμαρχος θα μαγειρέψει!!!…».
Αντιλαμβάνεστε αγαπητοί αναγνώστες/τριες αυτών των γραμμών, ότι είναι υπαρκτός ο φόβος το επικοινωνιακό επιτελείο του κ. Ζορμπά, να ετοιμάζει ένα πολιτικό «Μπουλούκι» το οποίο θα εξορμήσει στις γειτονιές – όπως τα αντίστοιχα θεατρικά μπουλούκια στην πεινασμένη για θέαμα επαρχία των δεκαετιών 1950 -1960 – και ν΄ αρχίσει να δίνει «Παραστάσεις» με το δήμαρχο να μαγειρεύει, ενδεχομένως να κάνει τριπλές πιρουέτες στον πάγο πίστας πατινάζ, να καταπίνει σπαθιά, να βγάζει φωτιές από το στόμα του, να γητεύει εξωτικά φίδια, ν΄ ακροβατεί σε τεντωμένα σκοινιά χωρίς δίχτυ ασφαλείας για μεγαλύτερο σασπένς, να σπάει τούβλα με κεφαλιές, να σέρνει αυτοκίνητα με τα δόντια του, να παλεύει με (εξημερωμένες) αρκούδες, να χορεύει χορό κοιλιάς ή «Καζατσόκ», να καταβροχθίζει μονομιάς 70 σουβλάκια ή 20 οικογενειακές πίτσες (ανάλογα με τον χορηγό…) ή ότι άλλο θα μπορούσε (κατά τη γνώμη των επικοινωνιολόγων του) να τον φέρει πιο κοντά στο λαό και να καταδεικνύει ταυτόχρονα την αξία και την καπατσοσύνη του ανδρός!
Κι ενώ όλα αυτά θα συμβαίνουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο ο κ. Γιαννακόπουλος ηγούμενος της «Αξιωματικής αντιπολίτευσης» προσπαθεί να προσθέσει σε όσους νεολαίους αλλά και πρεσβύτερους έχουν παραμείνει στο τοπικό πασοκ… να ξεθάψει «δεξιούς σκελετούς» από ντουλάπες ή να ξαναζωντανέψει πολιτικά «πτώματα» ώστε υποδυόμενος τη λεοντή της «Πλατιάς παράταξης» να επαναλάβει τον άθλο του 2006 όταν είχε καταφέρει να πείσει τους ψηφοφόρους ότι η παροιμία « Ο παλιός λύκος, νέα περπατησιά δεν κάνει…» δεν ίσχυε γι αυτόν και όσους δεν ήταν χώρια αλλά «Μαζί» του!
Δυστυχώς ο δικομματισμός ζει και επαναλαμβάνει τις ίδιες ακριβώς πρακτικές που μας οδήγησαν στο σημείο που προαναφέραμε και πολλοί από μας για τους δικούς τους λόγους τον συντηρούν.
Θα σας επαναλάβουν πολύ σύντομα λοιπόν οι εκπρόσωποι του τα ίδια ψέματα και τις ίδιες υποσχέσεις που χρόνια τώρα αναμασούν. Το εάν θα τους πιστέψετε ή το εάν θα προσποιηθείτε ότι τους πιστεύετε ή αν δεν τους πιστέψετε και απλά τους προσπεράσετε… είναι αναφαίρετο δικαίωμα σας. Αν όμως προσπαθούν πιεστικά να σας «Πείσουν» και θέλετε να τους δείξετε ότι δεν έχετε λόγους για να προσποιείστε ότι τους πιστεύετε, ρωτήστε τους το απλό ερώτημα που λέει: «Γιατί τα μεγάλα και πού σοβαρά θέματα της πόλης, εσείς οι δύο παρατάξεις που διοικήσατε το δήμο όλα αυτά τα χρόνια, τα εισάγετε στο δημοτικό συμβούλιο ΜΌΝΟ προς συζήτηση και χωρίς λήψη απόφασης;».
Γιατί και η κοροϊδία έχει τα όρια της … και στα χρόνια που ζούμε τα δικά τους «Όρια» έχουν γιγαντωθεί σε βάρος των δικών μας (ορίων).

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση