Νέα επιτροπή για βοήθεια προς τους συμπολίτες μας συστήθηκε στο Δήμο Αγίας Παρασκευής

0
zoi fwteinou

 

Οι συνεδριάσεις της Επιτροπής, όπου συζητούνται θέματα αξιολόγησης ή επιλογής που άπτονται προσωπικών δεδομένων των δικαιούχων, διεξάγονται υποχρεωτικά κεκλεισμένων των θυρών.

Η Επιτροπή, δια του Προέδρου της, δύναται να καλεί στις συνεδριάσεις δημοτικούς υπαλλήλους, λοιπούς αιρετούς εκπροσώπους του Δήμου, δωρητές και χορηγούς των Κοινωνικών Δομών ή ιδιώτες για να της δώσουν πληροφορίες σχετικές με τα θέματα που συζητούνται.

Στην εισήγησή της η κ. Φωτεινού και η διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής:

«Με την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει στην καθημερινή επαφή, με την φτώχεια και με τις απάνθρωπες συνθήκες που βιώνουν συμπολίτες μας, θεωρούμε σκόπιμο να συσταθεί Ενιαία Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής για τα κοινωνικά θέματα όπως αυτά αναφέρθηκαν παραπάνω στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, καθώς επίσης να διευρύνουμε την σύσταση και τις αρμοδιότητες της, διότι πέρα από τα στενά όρια που ορίζει ο νόμος, πρέπει να λάβουμε υπόψη και τις ομάδες ανθρώπων που δεν πληρούν απολύτως τις προϋποθέσεις ούτως ώστε, να γίνουν δικαιούχοι των Κοιν. Δομών, ή αδυνατούν να προσκομίσουν τα ακριβή δικαιολογητικά για τις παροχές αυτές.

Οι αυξανόμενες εκκλήσεις για βοήθεια, αφορούν και ανθρώπους που μέχρι χθες δεν ήταν φτωχοί, που μπορεί να έχουν ένα ιδιόκτητο σπίτι αλλά δεν έχουν τροφή.

Ο δήμος μας δεν παύει να διερευνά κάθε δυνατότητα αξιοποίησης οικονομικών παροχών για να υποστηρίξει τους δημότες μας.

Αναφέρουμε την παροχή δωροεπιταγών και τη σίτιση στο κοινωνικό μαγειρείο».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση