Νέος γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής ο Νάσος Παπασταθάκης.

0

Ο Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Αγία Παρασκευή η πόλη μας» κ. Νάσος Παπασταθάκης εκλέχθηκε νέος γραμματέας του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση του σώματος που πραγματοποιήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2016.
Αιτία για την εκλογή νέου γραμματέα υπήρξε η ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Μυλωνάκη από την παράταξη «Συμμαχία Ευθύνης» που αποτελεί την «ελάσσονα αντιπολίτευση» εντός του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του Καλλικράτη, ο γραμματέας του προεδρείου οφείλει να είναι μέλος της παράταξης που αποτελεί την «ελάσσονα αντιπολίτευση» του σώματος, ωστόσο μετά την ανεξαρτητοποίηση του κ. Μυλωνάκη ο επικεφαλής της παράταξης Βασίλης Γιαννακόπουλος δήλωσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18 Νοεμβρίου 2016 ότι ούτε ο ίδιος ούτε ο κ. Κώστας Κρητικίδης θα έθεταν υποψηφιότητα.
Στη συνέχεια ο Ανδρέας Γκιζιώτης από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δήλωσε ότι το ΚΚΕ δεν το εκφράζουν οι «διακοσμητικές» θέσεις του προεδρείου και γι’ αυτό δεν συμμετέχει με αποτέλεσμα ο «κλήρος» να πέσει στην παράταξη του κ. Βασίλη Ζορμπά και στην παράταξη που ουσιαστικά αποτελεί την «αξιωματική αντιπολίτευση».
Ο κ. Ζορμπάς πρότεινε λοιπόν τον κ. Παπασταθάκη με τον τελευταίο να εκλέγεται στη θέση του γραμματέα με 21 ψήφους υπέρ και έξι ψήφους «Λευκό» και μαζί με τον αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Μπαλτόπουλο από την ίδια παράταξη («Αγία Παρασκευή η πόλη μας») και τον πρόεδρο κ. Γεράσιμο Βλάχο από τη διοίκηση συνθέτουν το νέο προεδρείο του σώματος.
Από την πλευρά του ο κ. Βλάχος αφού συνεχάρη τον νέο γραμματέα προανήγγειλε τη διαμόρφωση ενός νέου κανονισμού λειτουργίας των διαδικασιών συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου, γεγονός για το οποίο εξέφρασε τη στεναχώρια του ο απερχόμενος γραμματέας κ. Μυλωνάκης που πλέον δε θα μπορεί να συμμετάσχει στις αντίστοιχες εργασίες.