Νοσηλευτής – εθελοντής προσφέρει στα Δημοτικά Ιατρεία υπηρεσίες σε ασθενείς με χρόνια έλκη.

0

Υπηρεσίες σε ασθενείς με χρόνια έλκη (πληγές του δέρματος, που δεν κλείνουν στον αναμενόμενο χρόνο της μιας εβδομάδας ή του ενός μήνα, λόγω παρουσίας διάφορων επιβαρυντικών παραγόντων όπως μικρόβια, το ζάχαρο, η χρόνια κατάκλιση, η φλεβική και η αρτηριακή ανεπάρκεια κ.α) παρέχουν τα Δημοτικά Ιατρεία Αγίας Παρασκευής.
Οι υπηρεσίες προσφέρονται εθελοντικά από εξειδικευμένο νοσηλευτή με χρόνια κλινικής εμπειρίας, μετεκπαιδεύσεις στο εξωτερικό και μεταπτυχιακό πάνω στην επούλωση ελκών, τον κ. Δαμ. Τζαβέλλα, και περιλαμβάνουν:
· Εκτίμηση και περιποίηση του έλκους.
· Εκπαίδευση του ασθενούς ή του φροντιστή, (συγγενούς ή αποκλειστικής) πάνω στην περιποίηση και πρόληψη με σκοπό την ενδυνάμωση της ασφαλούς και αποτελεσματικής αυτοφροντίδας.
· Εξ αποστάσεως υποστήριξη μέσω της αποστολής φωτογραφιών (με email, viber, skype, κα).
· Ευαισθητοποίηση και την επιστημονική ενημέρωση των δημοτών για θέματα που αφορούν την πρόληψη εμφάνισης κατακλίσεων και διαβητικού ποδιού.
· Δωρεάν χορήγηση ειδικών επιθεμάτων και υγειονομικού υλικού σε ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους.
Οι υπηρεσίες θα παρέχονται στα δημοτικά ιατρεία σε προγραμματισμένη ώρα, ενώ κατόπιν συνεννόησης θα πραγματοποιούνται και επισκέψεις στο σπίτι για όσους ασθενείς δεν είναι περιπατητικοί.
Για πληροφορίες τηλεφωνείτε στα 210-6000998 και 210.6547700