Οι «αξίες» και τα «ιδανικά» του κυρίου Τσιαμπά που πρέπει να μας προβληματίσουν όλους

0
giannak 3

 

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, σας παραπέμπουμε στα πρακτικά του Δ.Σ. της 2-10-2013, όπου ο ίδιος ο κύριος Τσιαμπάς στην εισήγησή του –αναφερόμενος στο ιστορικό του έργου, στο 3ο θέμα του Δ.Σ.– πιστοποιεί ότι το έργο «Ανάπλαση και ανάδειξη ιστορικού κέντρου της πόλης» είχε χρηματοδότηση : 

«από Πιστώσεις του Προγράμματος «Θησέας» ποσού 603.602,36 €, 2) από πιστώσεις Ε.Τ.Ε.Ρ.Π.Σ., ποσών 900.000,00 € (Α.Π. ΟΙΚ 180987/δ/11-09-2007), με τις σχετικές,368/09 και 369/09, αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου  και 500.000,00 € (418/09 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και 1728/04-09-2009 απόφαση Ε.Τ.Ε.Ρ.Π.Σ. του ΥΠΕΧΩΔΕ), 3) το δε υπόλοιπο από ιδίους πόρους ή και από άλλη χρηματοδότηση ή και δάνειο (369/09 απόφαση Δ.Σ.)».
 
Επιπλέον, να του θυμίσουμε τα δικά του λόγια στην ειδική συζήτηση για την ανάπλαση της Αγίου Ιωάννου, μόλις πριν λίγους μήνες, με τους επιχειρηματίες και τον εργολάβο, όταν δήλωσε ότι πριν το 2010 δεν είχε καμία επαφή με τα κοινά και δεν είχε γνώση των θεμάτων για την προηγούμενη περίοδο.

Τελικά, ο κος Τσιαμπάς προχωρά σε τακτικούς ελιγμούς ανάλογα με την περίσταση ή δε θυμάται τα λόγια του;

Η προαναφερθείσα ημερομηνία δεν αφήνει περιθώρια σε κανέναν να δικαιολογήσει την ασυνέπεια λόγου του κύριου Τσιαμπά, την οποία επέδειξε απροκάλυπτα στη συνέντευξή του, ως άγνοια. Αντιθέτως, ο κύριος Τσιαμπάς φαίνεται να ψεύδεται συνειδητά, απευθυνόμενος –προς μεγάλη μας κατάπληξη– στους δημότες της Αγίας Παρασκευής.

Από καιρό γνωστός εχθρός του περιβάλλοντος (κοπή δέντρων με το “έτσι θέλω”) και αδιαφανής, με απευθείας ανάθεση του Γιαβασείου (ενώ είχε ήδη, ένα μήνα πριν, αλληλογραφία με τον μετέπειτα ανάδοχο) πλέον, ο κος Τσιαμπάς κατέχει επάξια και τον τίτλο του ανειλικρινή συκοφάντη.

Προφανώς, οι αξίες και τα ιδανικά του ελληνικού στρατού, τον οποίο ο κος Τσιαμπάς υπηρέτησε, απάδουν αυτών που τον χαρακτηρίζουν ως αντιδήμαρχο. Κι αν αυτός επικαλείται τον Αϊνστάιν και τον Αριστοτέλη στις επιστολές του, εμείς θα του θυμίσουμε τη σοφή λαϊκή ρήση πως “τα στερνά τιμούν τα πρώτα”.

Βασίλης Γιαννακόπουλος
τ. Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής
μέλος εκτελεστικής επιτροπής Π.Ε.Δ.Α.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση