Οι περιπέτειες της μικρής Αννούλας με τα γλιστρήματα

0
annoula

(και καλά λέει η γιαγιά μου..πρόσεχε τι βρακί φοράς κάθε φορά που βγαίνεις από το σπίτι ακόμη κι αν είναι για να πας στο mini market γιατί ποτέ δε ξέρεις πότε θα χρειαστεί να το δείξεις!)
Ήμανε λοιπόν Αγίου Ιωάννου και βεγγέριζα πάνω-κάτω για τα καθιερωμένα ψώνια του Σαββάτου μου. Γενικά προσεκτική δε με λες..ξεμυαλισμένη με λες! Επίσης με λες αφηρημένη με μεγάλη ευκολία..Αλλά νομίζω πως όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά που έχουν πλάσει αυτό τον εξαιρετικό χαρακτήρα μου (δε κατάλαβα… γέλασε κανείς?) δεν επηρεάζουν – ή έστω δε θα έπρεπε να επηρεάζουν- την ικανότητα μου να περπατάω σε μια ευθεία με ασφάλεια. Δε πιστεύω πως η αφηρημάδα μου ήταν ο φταίχτης που με έφερε σε οριζόντια θέση ξάπλα στο πεζοδρόμιο της Αγίου Ιωάννου.. Περπάταγα – κοίταζα τριγύρω – γλίστρησα – έπεσα! Εδώ να τονίσω πως κοίταζα ανά τακτά χρονικά διαστήματα ΚΑΙ κάτω μιας και τα πλακάκια είναι σπασμένα καθόλο το μήκος του κεντρικού μας πεζοδρομίου! Αλλά η ουσία είναι πως δεν την έφαγα από σπασμένο πλακάκι αλλά από πλακάκι που γλιστρά! Και το χειρότερο όλων είναι πως 2 βδομάδες νωρίτερα που είχε πέσει ο πατέρας μου στον ίδιο δρόμο (εδώ να πω πως ο άνθρωπος κατέληξε με ζημιά στο γόνατο..) τον είχα κατσαδιάσει με την δικαιολογία ότι δε προσέχει που πατάει.
Κι έρχομαι λοιπόν στην ουσία του θέματος.. Δεν νοείται το κεντρικό πεζοδρόμιο μιας περιοχής (καλά κατ’εμέ δεν νοείται ΟΛΑ τα πεζοδρόμια μιας περιοχής) να είναι διττά σακατεμένο: ΚΑΙ σπασμένο ΚΑΙ να γλιστράει! Δύο λύσεις υπάρχουν για αυτό. Καταρχήν ενεργοποιείς την δημοτική αστυνομία (που θεωρητικά ακόμη πληρώνουμε στα τέλη μας αλλά ουδέποτε τους έχω δει να δουλεύουν) και έτσι και δουν αμάξι παρκαρισμένο σε πεζοδρόμιο το γράφουν. Βάζεις κολωνάκια – από αυτά που τα μπήγεις 5-10 μέτρα μέσα στο έδαφος, όχι αυτές τις μακέτες που έχουν τοποθετηθεί πιο πάνω..το ανιψάκι μου ΦΟΥ να κάνει σε αυτά, πέφτουν κάτω. Επίσης απαγορεύεις σε μαγαζιά (ΓΚΟΥΧΟΥ ΓΚΟΥΧΟΥ) να κάνουν το κεντρικό πεζοδρόμιο parking πολυτελείας! Κι αφού σιγουρέψεις την απουσία των αυτοκινήτων τότε προχωράς σε επιδιόρθωση του πεζοδρομίου και αλλαγή! Σταδιακά και προσεκτικά και χωρίς προχειροδουλειές! Με πλάνο και πρόγραμμα όλα γίνονται και έτσι θα σωθεί και η αξιοπρέπεια μερικών συμπολιτών μας όταν έρθουν στην ίδια άβολη θέση με μένα.. Οριζοντίως – πόδια σπαγγάτο και βρακί φάτσα φόρα!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση