Οι περιπέτειες της μικρής Αννούλας με τις απαστράπτουσες ταμπέλες

0
annoula

Μόνο μερικές από τις άπειρες ταμπέλες που βλέπεις καθώς σουλατσέρνεις στους δρόμους της πόλης μας και μένα το μόνο που μου έρχεται κατά νου είναι να φτιάξω μια παρόμοια ταμπέλα με όλα τα χρώματα της ίριδος και να γράψω ένα τεράστιο «ΣΤΑ @@ μου» πάνω και να το περιφέρω σαν άλλη Ζαν Ντ’Αρκ στα στενά φωνάζοντας με αγανάκτηση για την υπερβολή που μας χαρακτηρίζει!
Και, αγαπημένε μου αναγνώστη που είμαι σίγουρη πως κι εσύ αν παρατηρήσεις λίγο τριγύρω σου θα καταλάβεις την υπερβολή του όλου θέματος με τις ταμπέλες των καταστημάτων, παραθέτω παρακάτω τις εξής διαπιστώσεις που έκανα ένα βράδυ καθώς άραζα σένα ωραιότατο και γραφικό τσιπουράδικο στην πάνω πλατεία ενώ είχα 5 ταμπέλες να φεγγοβολούν δίχως αύριο στη μούρη μου..και ευτυχώς δεν είμαι επιληπτική ειδάλλως θα την είχα πάθει την κρίση μου!
1. Οι ταμπέλες αυτές έχουν μια γκάμα που ξεκινάει από εστιατόριο, περνάει από κομμωτήριο-νυχάδικο, στρίβει σε ιατρεία-φαρμακεία, κάνει ένα πέρασμα από ρουχάδικα και είδη δώρων και καταλήγει σε κρεοπωλεία και πολιτικά γραφεία (δεν τα έβαλα τυχαία αυτά τα 2 παρέα). Όλα τα παραπάνω είναι πράγματα και υπηρεσίες που δεν υπάρχει περίπτωση να απαιτήσεις να βρεις το βράδυ στην βόλτα σου ούτε έχεις καμιά κάψα να μάθεις που στην ευχή βρίσκονται το σούρουπο μιας Κυριακής. Συνεπώς τσάμπα καίει η λάμπα και μπορεί κύριε ιδιοκτήτη της ταμπέλας να το χρεώνεσαι εσύ το έξοδο, πίστεψε με όμως το διοξείδιο του άνθρακα και τα υπόλοιπα αέρα του θερμοκηπίου που εκπέμπει η Μεγαλόπολη τα χρεωνόμαστε όλοι μας. Για να μη πω πως σε ένα τραβηγμένο σενάριο μπορεί κανείς να σε κατηγορήσει πως διαταράσσεις την νυχτόβια ζωή της πόλης μας, ενοχλείς τις νυχτερίδες και τα λοιπά ζωάκια που μας έχουν απομείνει.
2. Αυτούς τους έρμους τους γείτονες κανείς δε τους σκέφτεται? Έχω εγώ ρε φίλε την όρεξη σου να χω μέσα στην κρεβατοκάμαρα μου τα παρδαλά χρώματα της ταμπέλας σου να μου χαμογελάν βραδιάτικα και να μου τάζουν 10% έκπτωση σε όλα τα κιλοτάκια? Κι όταν αναβοσβήνει η ταμπέλα σου..ε εκεί είναι ακόμη καλύτερα! Συντονίζεται το βλέφαρο με τα νέον χρώματα που φεγγοβολάν και παίζει σαν τρελό λες και έχω μόλις γυρίσει από ξενύχτι των Οινοφύτων! Τρομερό κέρασμα και σύντομα βλέπω να εγγράφομαι σε μαθήματα σκοποβολής για να μπορέσω να κάνω απόσβεση σε μια σφεντόνα που μου είχε πάρει ο παππούς μου από ένα πανηγύρι στο Βραχάτι.
3. Πόσο ΚΙΤΣ είναι αυτό το φαινόμενο να το συναντάς σε χώρους όπου είναι τύποις εμπορικά. Ειλικρινά το μοναδικό εμπορικό που έχω παρατηρήσει να τα έχει όλα μαζεμένα σε μια ταμπέλα είναι αυτό του γυμναστηρίου στην Αγίου Ιωάννου..που βέβαια εκεί η μεγάλη κεντρική ταμπέλα είναι χιλιοσπασμένη οπότε..win για την σκέψη αλλά epic fail για την εκτέλεση αυτής. Μα καλά…όλοι οι υπόλοιποι καταστηματάρχες δε μπορούσατε να κάτσετε μαζί παρεάκι και να πληρώσετε όλοι μαζί για μια ταμπέλα που θα περιέχει όλες αυτές τις πληροφορίες? Και πιο οικονομικά θα σας ερχόταν (duh) και πιο σουλουπωμένο θα ήταν. Ούτε διαφορά στα μεγέθη και τα χρώματα, ούτε επιπλέον καταναλώσεις ΔΕΗ, κτλ. ΟΚ, το καταλαβαίνω το κομπλεξάκι που ίσως να σας έπιανε .. «του διπλανού είναι πιο μεγάλη» αλλά όπως πολύ σοφά μας μαθαίνουν οι μανάδες μας είναι θέμα ποιότητας κι όχι μεγέθους οπότε λύνεται κι αυτό το πρόβλημα. Άσε που σε περίπτωση βλάβης θα φωνάζατε μια φορά έναν ηλεκτρολόγο κι όχι να έχει ο καθένας τον δικό του και να ταλαιπωρείται.
Συμβουλή της ημέρας για όποιον νέο θέλει να ανοίξει μαγαζί και να τοποθετήσει ταμπέλα: DON’T DO IT *&^(*& !!!
Η έστω κάνε την διαφορά και μάζεψε άλλους 2-3, κάντε μια κοινή ταμπέλα και βάλτε έναν dimmer στην όλη ιστορία να μην ενοχλείται και τους γείτονες!! Άντε γιατί θα κατεβάσω πρόταση βελτίωσης στο δήμαρχο να καταργήσουμε τα φώτα της πόλης και να αφήσουμε μόνο τις ταμπέλες! Περισσότερα lux βγάζουν και δε θα πληρώνουμε και δημοτικά τέλη!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση