Οι σπασμένες πλάκες του πεζοδρομίου και οι Ικέτες δημότες…

0

Επιστολή με την οποία διαμαρτυρείται για την κατάσταση που επικρατεί στις πλάκες του πεζοδρομίου της οδού Ελβετίας, απέστειλε προς την εφημερίδα μας ο συμπολίτης μας Π. Ν. Παναγιωτόπουλος, Επίτιμος Δικηγόρος του ΔΣΑ στον Α.Π & ΣτΕ.
Στην επιστολή του ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρει τα εξής:

« Κύριοι, είμαι Δημότης και κάτοικος της Αγ. Παρασκευής στην οδό Ελβετίας, κι έχω.
περάσει από τα Γραφεία του Δήμου και έχω παρακαλέσει να επισκευαστούν 10 πλάκες του πεζοδρομίου στον αριθμό 14 της οδού Ελβετίας.
  Στην αρχή (προ 4-ετιας) ήταν σπασμένη ΜΙΑ πλάκα. Τώρα έχουν σπάσει ΔΕΚΑ! και έπεται συνέχεια…    Η δαπάνη για την αντικατάσταση τους ή να καλυφτεί ο χώρος
(απομακρύνοντας τα σπασμένα κομμάτια από τις πλάκες) με λίγο τσιμέντο είναι
μηδαμινή. Ο κίνδυνος, όμως, μεγάλος.
    Τα σπασμένα κομμάτια από τις πλάκες ολισθαίνουν  στο δρόμο και εύκολα μπορεί να τις εκσφενδονίσουν τα λάστιχα των αυτοκίνητων σε όποιον…τυχερό/άτυχοβρεθεί εκείνη τη στιγμή εκεί !    Και, φυσικά, ο….τυχερός/άτυχος θα στραφεί κατά του Δήμου και θα εισπράξει αποζημίωση ίσως δεκάδων χιλιάδων Ευρώ, ενώ, για την αποκατάσταση της ζημιάς, το κόστος είναι ελάχιστο, αλλά η αμέλεια του Δήμου εγκληματική.
    Κάθε φορά που περνώ από τα Γραφεία του Δήμου και τους υπενθυμίζω το θέμα, η απάντηση τους είναι ότι: “Αυτήν την εβδομάδα θα αποκατασταθεί η κατάσταση” !
    ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΩ ΑΠΌ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΌ, ΑΠΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, ΜΑΖΕΥΩ ΑΠΟ
ΤΟ ΔΡΌΜΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΠΌ ΤΙΣ ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ!
 Έλεος !
Δεν μπορεί ο Δήμος να φτιάξει 10 πλάκες του πεζοδρομίου ;Πριν δυο χρόνια είχα στείλει στο Δήμο και fax για το θέμα αυτό, γράφοντας τους ότι κρατώ την απόδειξη αποστολής του fax για να την χρησιμοποιήσω όποτε χρειαστεί (μακάρι να μην χρειαστεί)   Και, φυσικά, το fax πετάχτηκε εκεί που, κατ’ αυτούς, έπρεπε : στο καλάθι των αχρήστων !

    Αν μπορείτε, κάνετε κάτι.
Ευχαριστώ.