Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για το Σύλλογο Γονέων

0
enwsi 01

Στις εκλογές αυτές ψήφισαν γονείς 2.278 μαθητών, ποσοστό συμμετοχής που πλησιάζει το 50%.
Στις 25-2-2013 πραγματοποιήθηκε η Γ.Σ  της Ένωσης  Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων στον χώρο του 1ου  Δημοτικού Σχολείου, στην οποία συμμετείχαν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι αλλά και μέλη των Δ.Σ  των Συλλόγων Γονέων.
Η συζήτηση που διήρκεσε σχεδόν τρείς ώρες κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων και αφορούσε τόσο τα προβλήματα κάθε σχολείου χωριστά, όσο και την γενικότερη δυσοίωνη κατάσταση για την Δημόσια Παιδεία.  
 Η εποικοδομητική και πλούσια ανταλλαγή απόψεων είχε έναν κοινό παρονομαστή: την ομόθυμη ανάγκη των γονέων να υπερασπιστούν την δημόσια, δωρεάν και ενιαία παιδεία.  Το σύνολο δε των αντιπροσώπων επικρότησε τις θέσεις και την δράση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης την τελευταία διετία και την συνολικά αγωνιστική πορεία της Ένωσης. 
Στη συνέχεια  στις 28-2-2013 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής, στις οποίες συμμετείχε το σύνολο των εκλεγμένων αντιπροσώπων (74 σε σύνολο 77) από τους 22 Συλλόγους–μέλη της Ένωσης.
Το ποσοστό αυτό της συμμετοχής αποδεικνύει ότι πλέον οι γονείς συνειδητοποιούμε τα τεράστια προβλήματα που ήδη υπάρχουν στην παιδεία καθώς και την λαίλαπα των προβλημάτων που πρόκειται να έλθουν. Για το λόγο αυτό αναγνωρίζουμε ότι μόνο η μαζική συμμετοχή που είναι και ζητούμενο, στις πρωτοβουλίες, στις συλλογικές διαδικασίες και στους αγώνες που θα πρέπει να αναπτυχθούν από το γονεϊκό κίνημα, θα ανατρέψει όλα αυτά που ετοιμάζονται να γίνουν σε βάρος των παιδιών μας και των οικογενειών μας, χωρίς καν να μας ρωτήσουν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο που εξελέγη συγκροτήθηκε στις 4/3/2013 ως εξής:
Πρόεδρος : Αύρα Μπασακίδου-Καράμπελα
Αντιπρόεδρος: Αντώνης Παπάζογλου
Γεν. Γραμματέας :Δέσποινα Μαντζανά –Πέπονα
Ειδ.Γραμματέας : Σπύρος Καμινάρης             
Ταμίας :Εύη Ματιάτου -Χατζοπούλου
Μέλη : Γιώργος Κρητικίδης
Πάνος Γκόνης
             Ελένη Σφακιανάκη –Καραγεώργου
Γιάννης Νικολουδάκης
Για την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας εξελέγη η κ.Δέσποινα Μαντζανά-Πέπονα με αναπληρωματικό μέλος την κ.Εύη Ματιάτου-Χατζοπούλου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης θέλοντας να συνεχίσει την μέχρι τώρα πορεία του  και θεωρώντας  ότι είναι απαραίτητη  η συνεχής επικοινωνία και συνεργασία της Ένωσης με όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων, ενημερώνει τα Δ.Σ των 22 Συλλόγων Γονέων ότι προτίθεται να παρευρεθεί σε όποια συνεδρίασή τους  αυτά επιθυμούν ώστε να συζητήσουν τα γενικότερα θέματα παιδείας αλλά και τα ειδικά θέματα ανά σύλλογο.
                                            
Για το  Διοικητικό Συμβούλιο
       Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 Αύρα Μπασακίδου-Καράμπελα                                 Δέσποινα Μαντζανά-Πέπονα  

www.enosigoneonagiasparaskevis.wordpress.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση