Ουδέν νεότερο από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής.

0
giziotis 001

1. Στην διεκδίκηση λύσεων στα μεγάλα θέματα της πόλης που χρονίζουν, είτε δεν έγινε τίποτα (κτιριακό σχολείων, Μακρής, ΕΠΑΛ στον χώρο του Μπαρμπίκα, νέα νηπιαγωγεία, νέοι παιδικοί σταθμοί) είτε εξαντλήθηκε η προσπάθεια σε μια απλή επαφή (Ιόλας, Υπουργείο Γεωργίας) είτε συνεχίστηκαν τα βήματα χελώνας (δημαρχείο, Γιαβάσειο, Νεκροταφείο, κολυμβητήριο) είτε έμειναν στάσιμα (τα όρια μας προς τον Χολαργό και το αθλητικό κέντρο, τα 23 στρέμματα στα Πευκάκια, η διαμόρφωση του πολιτιστικού-αθλητικού κέντρου Στ. Κώτσης. Μένουν τα χρήματα που υποσχέθηκε η Περιφέρεια, αλλά κρατώ μικρό καλάθι τόσο για το τελικό ύψος του ποσού, όσο και για τους χρόνους της όποιας εκτέλεσης των έργων.
2. Για την καθημερινότητα, με σοβαρότατες ελλείψεις σε τεχνικό προσωπικό, υποδομές και υλικά, δεν επαρ­κούν ούτε οι σημειακές παρεμβάσεις ούτε οι εκδηλώσεις κατανόησης και συμπάθειας.
3. Το κρίσιμο και βασικό στοιχείο της διεκδίκησης λύσεων για τις ανάγκες της πόλης και των κατοίκων από την κυβέρνηση, τα υπουργεία, τους αρμόδιους φορείς «δεν το έχει» η διοίκηση Σταθόπουλου κι ακόμη περισσότερο απέναντι στην τελευταία κυβέρνηση. Ακολούθησε τακτική προσαρμοσμένη σε «συγγενή πολιτικά» κυβέρνηση, ακυρώνοντας και το υπερκομματικό της πολυδιαφημισμένο πρόσωπο της παράταξης. Σε καμιά περίπτωση ούτε διεκδίκησε ούτε κινητοποίησε φορείς και κατοίκους για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μας. Αντίθετα μάλιστα συμφώνησε και προχώρησε στη διάθεση των ταμειακών πλεονασμάτων του δήμου στη διαχείρισή τους από το υπουργείο οικονομικών για την εξυπηρέτηση του υπέρογκου χρέ­ους της χώρας μας για το οποίο καθόλου δεν ευθύνεται ο λαός, παρά μόνο οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν δεκαετίες τώρα…
Για να σταθείς στο πλευρό του λαού και των αναγκών του από τα καθημερινά απλά προβλήματα έως τα μεγάλα, πρέπει να έχεις σαφώς αντίπαλο τις πολιτικές που διαλύουν τη ζωή μας, που μετατρέπουν τους δήμους σε εταιρίες που φορολογούν δημότες, που ανατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις, που μεταφέρουν διαρκώς τις αρμοδιότητες τους σε ιδιώτες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση