Το λέει και η έκφραση: « Το ζευγαράκι της Αγίας Παρασκευής»!

0
Ο Άγιος Βαλεντίνος είναι γιορτή δική μας

Ο Άγιος Βαλεντίνος είναι γιορτή για τους ερωτευμένους ή, καλύτερα, η γιορτή των ερωτευμένων. Είναι κάτι σαν τις παγκόσμιες μέρες με τη μόνη διαφορά ότι σ’ αυτές γιορτάζουμε μια ευχή, όπως την ειρήνη, την καταπολέμηση ασθενειών κ.α. ενώ στον Άγιο Βαλεντίνο ο εορτασμός αφορά ένα από τα πιο έντονα συναισθήματα του ανθρώπου.

Αν και από ιστορικής πλευράς η επίσημη ημέρα που γιορτάζεται παγκοσμίως ανήκει στην Αγγλικανική κοινωνία και τη Λουθηριανή Εκκλησία, στο πλαίσιο της γενικής ασάφειας του βίου του εν λόγω Αγίου εορτάζεται σ’ όλα τα κράτη την ίδια μέρα, έστω και άτυπα.

Βασισμένοι σ’ αυτή τη γενική ασάφεια, οφείλουμε κι εμείς να διεκδικήσουμε την τοπικότητα που οφείλει να χει αυτή η γιορτή στον ελλαδικό χώρο, και δη στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και το λέω αυτό, επειδή η γιορτή ανήκει ναι μεν στους ερωτευμένους, σ’ ότι αφορά το περιεχόμενό της, αλλά αγαπημένοι ερωτευμένοι και ερωτευμένες (και μη), ο τόπος που θα ‘πρεπε να τιμάται και να γιορτάζεται a priori αυτή η γιορτή, είναι η πόλη της Αγίας Παρασκευής!

Το λέει και η έκφραση: « Το ζευγαράκι της Αγίας Παρασκευής»!

Μία φράση που ξεκινάει από αρκετές γενιές πίσω και υποδεικνύει ότι το «ζευγαράκι», αποκτά την υπόσταση του ερωτευμένου όντας στην Αγία Παρασκευή.

Οι ερμηνείες που μπορεί να δεχθεί αυτή η φράση είναι πολλές. Άραγε, είναι «νόμιμο» το ζευγαράκι, έχει τις ευλογίες του κράτους και της Εκκλησίας ή πρόκειται για ένα διαχρονικό ανεκπλήρωτο έρωτα που ποτέ δεν βρήκε στέγη να ζήσει; Τι ηλικίας είναι το ζευγαράκι ; είναι και οι δύο του αντίθετου φύλου ; Πόσο καιρό είναι μαζί ; χρόνια ; μήνες ;

Μην απαντήσετε! Τα ερωτήματα αυτά δεν έχουν σημασία, γιατί ο κοινός παρανομαστής όλων των ερμηνειών που μπορεί να δοθούν είναι πρώτον ότι: το ζευγαράκι είναι στην Αγία Παρασκευή, και δεύτερον, ότι για να του δίνεται ο όρος «ζευγαράκι» σημαίνει ότι υπάρχει έρωτας!

Οπότε φίλοι αναγνώστες, αναγνωρίζοντας πλέον ότι η πόλη της Αγίας Παρασκευής είναι η τοποθεσία που πρέπει να εορτασθεί ο έρωτας, δεν μας απομένει τίποτα άλλο από το να δούμε τους τρόπους.

Ποια είναι αυτά τα στοιχεία που συνθέτουν τον τέλειο εορτασμό του πιο έντονου και σημαντικού συναισθήματος που ένας άνθρωπος μπορεί να νιώσει στο διάβα της ζωής του ; Να ξεκινήσουμε από τα βασικά και κατ’ αρχάς από την «επικοινωνία».

Οι άνθρωποι, ως κοινωνικά όντα που είμαστε, έχουμε αναπτύξει την επικοινωνία, πολλώ δε μάλλον στη σύγχρονη κοινωνία έχουμε δημιουργήσει πολλούς τρόπους για την επίτευξη αυτής.

Αυτό δε σημαίνει ότι θα «τουιτάρετε» στα αγαπημένα σας πρόσωπα ή θα στείλετε μήνυμα μέσω viber και linkedin… Χρειάζεται να ακουστεί η φωνή σας πριν συναντηθείτε με το αγαπημένο σας πρόσωπο , δηλαδή τηλεφωνείστε του κι εκφράστε τα συναισθήματα σας.

Αν το να εκφραστείτε σας είναι δύσκολο… που να διαβάσετε και παρακάτω.

Οφείλετε μ΄ έναν – δυο τρόπους να δείξετε το ενδιαφέρον σας, και να του δώσετε την διαβεβαίωση ότι αποτελεί κάτι το μοναδικό για σας… και για να καταστεί αυτό σαφές υπάρχουν τα δώρα , κοσμήματα, και άλλες συναφείς κινήσεις που θα πρέπει να του προσφέρετε.

Κινήσεις όπως λουλούδια, κυρίως για τις γυναίκες από την πλευρά των αντρών.. αν και θεωρώ ότι τα λουλούδια ταιριάζουν στα πάντα ως συνοδευτικό.. οπότε δεν πρέπει να τα παραλείψετε.

Σοκολάτα και γλυκά! Τι άλλο από μια τρυφερή κίνηση με γλυκά ευφάνταστα και γεύσεις που ανοίγουν την όρεξη και σε άλλο… επίπεδο. Και μια και πήγαμε σ’ αυτό το επίπεδο, γυναίκες ή άνδρες, ένα καινούργιο εσώρουχο (ή σετ) κάνει όλους τους ερωτευμένους, είτε είναι πέντε μέρες ή 25 χρόνια μαζί, να ζουν νέες ερωτικές εμπειρίες.

Το νέο εσώρουχο είναι winwin κατάσταση για τα δύο φύλα. Αρχικά ο άνδρας… εεε εντάξει δε χρειάζεται να το αναλύσουμε. Είναι πολύ κλασσικό για έναν άνδρα να επιθυμεί τη σύντροφό του με νέα εσώρουχα. Από την άλλη η γυναίκα εκτός από επιθυμητή, που σίγουρα θα ξανανιώσει… ανανεώνει και την γκαρνταρόμπα της.

Τώρα για να φτάσετε όμως στο κρεβάτι.. και πιθανόν με το να είστε και λίγο πιο κλασσάτοι, μπορεί να πάτε με το αγαπημένο σας πρόσωπο σ’ έναν όμορφο χώρο, να πιείτε ένα ποτό, να απολαύσετε ένα γεύμα, ένα κοκτέιλ, κάτι τις βρε παιδί μου.

Και για εσάς που ο έρωτας περνάει από το στομάχι, τα ρεστοράν είναι πολλά.. αλλά λίγα είναι αυτά που θα ικανοποιήσουν τα γούστα και το σκοπό σας.

Όπως και να χει, το ζήτημα είναι να γιορτάσετε φέτος τη γιορτή των ερωτευμένων, ακόμα κι αν τα προηγούμενα χρόνια δεν το κάνατε. Είναι κάτι διαφορετικό και στις ημέρες που ζούμε, που τα πράγματα αλλάζουν από μέρα σε μέρα, να τη ζήσετε όπως κοιτάτε και το αγαπημένο σας πρόσωπο… μοναδικά!

Για όλα αυτά που πιθανόν να ψάξετε.. θα τα βρείτε στις χρωματισμένες λέξεις!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση