Ο Αη Γιάννης …τα προβλήματα… οι υποδείξεις του Συλλόγου… και ο σχεδιασμός της νέας Δημοτικής αρχής.

0
ah giannis 01

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του συλλόγου μίλησε για τα «μπάζα» από εργασίες ιδιωτών που δεν συλλέγονται, για την ανάγκη έγκαιρης συλλογής των απορριμμάτων και αντικατάσταση των καμένων λαμπτήρων των φωτιστικών στους δρόμους , για τη συντήρηση των πλατειών και έκανε έκκληση προς τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς να καθαρίζουν τις ακαθαρσίες των κατοικίδιών τους.
Ο κ. Βαβουγυιός εστίασε στην αναγκαιότητα απόκτησης ιδιόκτητου Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου, στο ωράριο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες), στις  παρανομίες από τις παραβιάσεις τους με αποτέλεσμα να ενοχλούνται πολλοί κάτοικοι και  στην «εγκατάλειψη»  της πλατείας του Αη – Γιάννη για την οποία  πρότεινε να καλλωπιστεί και να περιφραχθεί.
Ο κ. Βαβουγυιός πρότεινε τη σύσταση δημοτικής γραμμής που να ενώνει το κέντρο της πόλης με τους περιφερειακούς σταθμούς «Μετρό» κι ευχήθηκε για το 2015 να μην περικοπούν άλλο οι συντάξεις, ευχή που όπως δήλωσε δεν «πολυπιστεύει» ότι θα πραγματοποιηθεί.
Το λόγο στη συνέχεια έλαβε ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών που αντιμετωπίζει η διοίκηση πολλά από τα οποία έχουν ως κύριο αίτιο τη συντελεσθείσα – από τις Μνημονιακές πολιτικές  – φτωχοποίηση της κοινωνίας, αποκαλύπτοντας  ότι υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων που τον επισκέπτονται κλαίγοντας και ζητώντας βοήθεια.
Ο κ. Σταθόπουλος μίλησε για μια σειρά από ενέργειες του Δήμου που έχουν υλοποιηθεί το τελευταίο διάστημα,  όπως ο καθαρισμός κάποιων οδών λόγω του παγετού και η διάθεση αλατιού, τα πλαστικά κολονάκια που έχουν τοποθετηθεί σε καίριες στροφές οδών ώστε να παραμποδίζεται η στάθμευση οχημάτων και να διευκολύνεται η κυκλοφορία, η ψήφιση και η αρχή της διαδικασίας για την τοποθέτηση υπόγειων κάδων, η δωρεάν απόκτηση καινούργιου απορριμματοφόρου, η μείωση κατά 6% των δημοτικών τελών, η σύνταξη καινούργιου κανονισμού καθαριότητας και η επιβολή προστίμων στα  περίπτερα που παρανόμως επεκτείνονται. ah giannis 02
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε επίσης, ότι σε ορισμένους  δρόμους γίνεται διακοπή ρεύματος των φωτιστικών με υπαιτιότητα της ΔΕΗ κι ότι όσοι έχουν πρόβλημα φωτισμού στο δρόμο τους θα πρέπει να επικοινωνούν με το 10 508 που είναι το τηλέφωνο βλαβών της εταιρείας. Επίσης ο Δήμαρχος μίλησε για σκεπτικό της Δημοτικής Αρχής περί απόκτησης οικοπέδου πάρκινγκ κοντά στην οδό Αγίου Ιωάννου και  επεσήμανε τη βούληση της διοίκησης να υπάρξει συνεργασία με τους ιδιώτες των ιδιωτικών παρκινγκ, ώστε μέσα από μία συμφωνία,  να πετύχει τη μείωση των τιμών με την ένδειξη αποδείξεων από καταστήματα της τοπικής αγοράς.
«Ο Αη Γιάννης πλήττεται από τη διαμπερή κυκλοφορία κι αυτό είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί» είπε ο Δήμαρχος και έκλεισε την ομιλία του μιλώντας για την ανάγκη εφαρμογής ελεγχόμενης στάθμευσης και για την πλήρη έλλειψη χρημάτων σε ότι αφορά νέες ασφαλτοστρώσεις με την υπάρχουσα κυβέρνηση για του αρμόδιου Υπουργείου να «μοιράζει» αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις αποκλειστικά σε «δικούς της» Δήμους.
Από την πλευρά του ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς μίλησε για τις ολοκληρωμένες μελέτες για την ανέγερση του Δημαρχιακού Μεγάρου λέγοντας  ότι η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου πρέπει να συμμετάσχει στην υλοποίηση του σχεδίου με ανάλογη χρηματοδότηση. Ο κ. Ζορμπάς είπε ότι το κολυμβητήριο όταν ολοκληρωθεί θα πρέπει να έχει τη μορφή ενός πολυχώρου, ότι το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης στην Αγίου Ιωάννου λύνεται μόνο με αστυνόμευση και αφαίρεση πινακίδων, ότι το ΚΕΠ στην οδό Πελοπονήσσου έκλεισε λόγω έλλειψης προσωπικού του Δήμου και δήλωσε ότι ο Δήμος δεν χρειάζεται να εκτελέσει άλλη κυκλοφοριακή μελέτη γιατί στα συρτάρια του Δήμου υπάρχουν 20 με 30 που η μία αντιγράφει την άλλη.
Ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Ευθύνης» κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος, είπε ότι ο πρόεδρος του συλλόγου ασκεί ναι μεν κριτική, πολλές φορές όμως ο λόγος του είναι «μηδενιστικός» ώστε να πιέζει την εκάστοτε Δημοτική Αρχή. Ο κ. Γιαννακόπουλος είπε ότι η Αγία Παρασκευή δεν είναι «Κολωνάκι» αλλά ούτε και Κολωνός απαντώντας μ’ αυτό τον τρόπο στο αντίστοιχο παραδειγματισμό που έκανε νωρίτερα ο κ. Βαβουγυιός όταν χαρακτήρισε το Δήμο  «πλατεία Βάθη».                
«Η τοπική διοίκηση έχει μετατραπεί σε υπηρέτης της εκάστοτε κυβέρνησης» είπε ο Ανδρέας Γκιζιώτης από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και εξήγησε ότι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες είναι σήμερα απλοί εντολοδόχοι  της κυβέρνησης πραγματώνοντας τις πολιτικές της. Ο κ. Γκιζιώτης μίλησε για αλλαγή πολιτικής σε ότι αφορά την αλλαγή της κατάστασης και έκλεισε την ομιλία του προτείνοντας κάθε σύλλογος να «υιοθετεί» ένα πρόβλημα της πόλης και μέσα από διεκδικητικές ενέργειες να φτάνει μέχρι τη λύση του, λέγοντας παράλληλα ότι η απλή αναφορά τους δεν αρκεί.

Απάντηση