Ο Αλέξης Μουστόγιαννης απαντά για τον «Ιόλα», το κολυμβητήριο και την Αγίου Ιωάννου

0
moustogiannis new

moustogiannis newΠρος τους υποψηφίους που θα διεκδικήσουν το δημαρχιακό αξίωμα του Δήμου Αγίας Παρασκευής το Μάιο του 2014 αποστείλαμε το εξής ερωτηματολόγιο:

Ερωτηματολόγιο:
1) Ποιες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του κτήματος «Ιόλα» και ποιες οι δικές σας θέσεις και ενέργειες ;
2) Σε περίπτωση εκλογή σας τι σχεδιάζετε να κάνετε την επόμενη πενταετία στο χώρο του κολυμβητηρίου ;
3) Οι κάτοικοι αναρωτιούνται για το εάν η Αγίου Ιωάννου θα λειτουργήσει ως δρόμος διπλής κατευθύνσεως και τι θα συμβεί στην περίπτωση που συναντηθούν δύο αντιθέτως κινούμενα μεγάλα οχήματα (λεωφορεία, πούλμαν κ.τ.λ.). Ποια είναι η άποψή σας για την κυκλοφορία και στάθμευση στην συγκεκριμένη οδό και τι ενδεχόμενες τροποποιήσεις θα κάνετε σε περίπτωση εκλογή σας ;

1) Ιόλας
”Όπως γνωρίζετε το Κτήμα Ιόλα αποτελεί ένα κόσμημα για την πόλη μας. Μάλλον αποτελούσε ένα κόσμημα αφού η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα δεν τιμά την ιστορία του.
Κατά την θητεία της δημοτικής αρχής συγκροτήθηκε επιτροπή για το συγκεκριμένο κτήμα η οποία ουδέποτε δεν ενημέρωσε ουσιαστικά το Δημοτικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις και τις ενέργεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα. Από την πλευρά μας σαν παράταξη, δίνουμε μεγάλη σημασία στο συγκεκριμένο κτήμα και για αυτό τον λόγο υπάρχει τις επόμενες μέρες προγραμματισμένο ραντεβού με τον Υπουργό Πολιτισμού ώστε να μάθουμε τις προθέσεις του κράτους και να διεκδικήσουμε αυτά που αξίζουν στο Κτήμα Ιόλα.”

2) Κολυμβητήριο.
” Το κολυμβητήριο που δεν φτιάχτηκε ποτέ στην οδό Μακεδονίας και Ηπείρου αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό για την πόλη και για τους πολίτες. Σίγουρα η ευθύνη βαραίνει όλες τις διοικήσεις που προσπάθησαν να αναδείξουν το θέμα δείχνοντας ξεκάθαρα ότι έγιναν λάθος χειρισμοί. Άποψη μας είναι ότι πρέπει να γίνει διαβούλευση με τους δημότες αλλά και τον τοπικό σύλλογο για το τι πρέπει να γίνει αν και πιστεύουμε ότι στον συγκεκριμένο χώρο χρειάζεται μια πλατεία και χώροι άθλησης.
Βέβαια το πιο σημαντικό είναι να προσπαθήσουμε μαζί με ειδικούς να μάθουμε πως θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε το υπάρχον κτίσμα γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκεί μέσα στα μπετά υπάρχουν πολλά χρήματα των δημοτών και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να μιλά τόσο εύκολα για ανατίναξη των μπετών όταν αυτά έχουν φτιαχτεί με λεφτά του Αγιοπαρασκευιώτικου λαού.”

3) Αγίου Ιωάννου
” Δυστυχώς ο κεντρικότερος δρόμος της Αγίας Παρασκευής εδώ και πολλά χρόνια έγινε παρανάλωμα προεκλογικού περιεχομένου.
Πολλοί υποψήφιοι δήμαρχοι αλλά και διατελέσαντες Δήμαρχοι νόμιζαν ότι αν προσπαθήσουν να αναπλάσουν δήθεν την Αγίου Ιωάννου θα ξαναεκλεγόντουσαν στην εξουσία. Βέβαια η ιστορία έχει διδάξει το αντίθετο.
Σήμερα αυτή η Δημοτική Αρχή ξεκίνησε χωρίς καν διαβούλευση με τους πολίτες και τους καταστηματάρχες της τοπικής αγοράς. Το τελευταίο διάστημα δε η δημοτική αρχή φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο συνεχείς πα-ρατάσεις παράδοσης του έργου ώστε το τέλος του έργου να έρθει λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές ώστε νομίζοντας έτσι θα καμαρώνουν για το αποτέλεσμα.Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως συμβαίνει το αντίθετο.
Ο διπλός δρόμος θα φέρει πολλά προβλήματα στον δρόμο. Και αυτό γιατί δεν υπάρχουν πολλές θέσεις σταύθμευσης που σημαίνει ότι δεν δίνεται η ευκαιρία στον δημότη με αυτοκίνητο να σταματήσει ώστε να κάνει τις αγορές του έστω και για τα αυτονόητα.Τα πεζοδρόμια που μεγάλωσαν κατά πλάτος δεν νομίζω ότι έχουν να προσφέρουν κάτι πιο θετικό από τα προηγούμενα αλλά το κακό έχει γίνει ήδη καθώς από τα συνεχόμενα έργα πολλά καταστήματα έχουν κλείσει και πολλά άλλα δεν αποδίδουν.
Θα πρέπει να βρεθεί μια λύση ώστε να μπορούμε και να έχουμε δρόμο αισθητικά αποδεκτό προς το κοινό αλλά και λύσεις σταύθμευσης ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και τα καταστήματα.
Η παράταξη μας συνεχίζει την διαβούλευση και τις επόμενες μέρες θα έχουμε έτοιμη και τεκμηριωμένη θέση για την Αγίου Ιωάννου.”

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση