Ο Ανδρέας Γκιζιώτης απαντά για τα Πευκάκια, το νεκροταφείο και το πρ. στρατόπεδο Σπυρούδη

0
giziotis 001

giziotis 001Προς τους υποψήφιους που θα διεκδικήσουν το δημαρχιακό αξίωμα του Δήμου Αγίας Παρασκευής το Μάϊο του 2014 αποστείλαμε το εξής ερωτηματολόγιο:

1) Με δεδομένα τα 25 στρέμματα του αθλητικού κέντρου στην περιοχή των Πευκακίων
εάν εκλεγείτε δήμαρχος σκοπεύετε να τα αξιοποιήσετε για:
Α) αθλητικές δραστηριότητες,
Β) θα το αφήσετε όπως είναι,
Γ) θα παραχωρήσετε δωρεάν το χώρο για «ακαδημίες» σε προπονητές και συλλόγους
Ή έχετε προγραμματίσει κάτι άλλο

2) Με δεδομένο το γεγονός ότι η έκταση του υπάρχοντος νεκροταφείου δεν επαρκεί για τις ανάγκες της πόλης ενώ ταυτόχρονα τα εκατομμύρια που δώρισε στον Δήμο συνδημότισσα μας για την ανέγερση μικρού ναού δεν έχει πραγματοποιηθεί δεκαετίες τώρα, εάν εκλεγείτε δήμαρχος τι έχετε προγραμματίσει να κάνετε γι’ αυτά;

3) Στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Σπυρούδη επί δημαρχίας Αντώνη Σιδέρη εκτός του γηπέδου είχε προβλεφθεί και η δημιουργία στίβου και άλλων μη ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων. Τι έχετε προγραμματίσει για το συγκεκριμένο θέμα στην περίπτωση που εκλεγείτε δήμαρχος;

1. Πευκάκιαlaiki sispirosi
   Η πρότασή μας για την έκταση του αθλητικού κέντρου Πευκακίων πάντοτε ήταν οι ήπιες αθλητικές  χρήσεις με την ευθύνη διαχείρισης στο Δήμο και δωρεάν στη χρήση τους.  Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο για την μεγάλη καθυστέρηση της Δημοτικής αρχής, όπως και των προηγούμενων, αναφέροντας μάλιστα πως η συνεχής αναβολή, εκτός από το ότι στερείται η πόλη μας από μια σημαντική υποδομή, στρώνεται ο δρόμος για την πιθανή εμφάνιση …επενδυτή και την ιδιωτικοποίηση της έκτασης, θέση που μέχρι τελευταία είχε υποστηρίξει η παράταξη του κ. Γιαννακόπουλου. Η Λαική Συσπείρωση προτείνει και θα εφαρμόσει άμεσα, σχεδιασμό και μελέτη για το χώρο με βάση τις ανάγκες σε αθλητικές υποδομές , ασφαλή περίφραξη και φωτισμό της έκτασης, φύλαξη και καθαριότητα της.
2. Νεκροταφείο
   Παίρνοντας υπ’ όψη την κακή χωροθέτηση του κοιμητηρίου σε επαφή με την πόλη και σε δασική έκταση του Υμηττού, αλλά και τις ανάγκες της πόλης για αξιοπρέπεια και σεβασμό στην ιδιαιτερότητα που προυποθέτει η διαδικασία της ταφής, προτείνουμε την ολοκλήρωση του έργου της περίφραξης, την ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου  και την  κατασκευή  του ναίσκου, χωρίς την επέκταση του χώρου ταφής προς την οδό Νεαπόλεως. Επίσης θεωρούμε πως παράλληλα με την ολοκλήρωση της υποδομής της διαδικασίας της καύσης από την πολιτεία σε ειδικούς χώρους με τις ανάλογες προδιαγραφές, να υπάρξει στο κοιμητήριο χώρος υποδοχής της τέφρας. Τέλος πιστεύουμε πως τα όποια τέλη χρήσης του κοιμητηρίου να είναι τα ελάχιστα, όσα χρειάζονται για την συντήρηση και καθαριότητα του χώρου.
3. Σπυρούδη
      Η Λαική Συσπείρωση έδωσε μεγάλη μάχη και κέρδισε, ματαιώνοντας τα σχέδια Γιαννακόπουλου – Σταθόπουλου, κατασκευής επαγγελματικού γηπέδου στο  χώρο του πρώην στρατοπέδου Σπυρούδη (Σταύρος Κώτσης). Οι ήπιες αθλητικές κατασκευές όμως δεν ολοκληρώθηκαν ούτε από την σημερινή, ούτε από την προηγούμενη Δημοτική αρχή,’’ κλίνοντας το ματάκι’’ στην ομάδα του ποδοσφαίρου που έχει την αποκλειστική χρήση του χώρου και οι λίγες ελεύθερες ώρες χρήσης στο πρόγραμμα καταργήθηκαν στην πράξη. Προτείνουμε και θα εφαρμόσουμε την ολοκλήρωση των αθλητικών υποδομών με την δημιουργία πλήρους υποδομής για αγωνίσματα στίβου που είμαστε βέβαιοι πως θα αγκαλιάσουν εκατοντάδες νέα παιδιά δίνοντας μια ακόμη μεγαλύτερη ποιότητα  στις αθλητικές δράσεις, πάντα με ευθύνη του Αθλητικού Οργανισμού και δωρεάν για τους χρήστες. Κατασκευή επίσης των γηπέδων τένις, την δενδροφύτευση  περιμετρικά του χώρου και βέβαια την αρμονική του σύνδεση με το υπόλοιπο χώρο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Η συνολική έκταση και η ανάπλασή της, είναι πρώτη προτεραιότητα για την πόλη μας.
Για την ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, Ανδρέας Γκιζιώτης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση