Ο Ανδρέας Γκιζιώτης υποψήφιος δήμαρχος με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”

0
giziwtis ekdilwsi 01

giziwtis ekdilwsi 01Μαζική ήταν η συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργάνωσε το βράδυ της Κυριακής η ΚΟΒ Αγίας Παρασκευής του ΚΚΕ στο 3ο Γυμνάσιο Κοντοπεύκου για τη διπλή μάχη των ευρωεκλογών και των τοπικών εκλογών. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης δυτικού τομέα Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στην εκδήλωση ανακηρύχτηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ανδρέας Γκιζιώτης που απεύθυνε χαιρετισμό.
Ακούγεται όλο και πιο συχνά ότι «το ΚΚΕ πρέπει να δυναμώσει» και από κόσμο που δεν ψηφίζει το Κόμμα, αλλά αναγνωρίζει την αξία του. Εμείς επιδιώκουμε και αγωνιζόμαστε αυτό να γίνει ρεύμα καθώς θα βοηθήσει το λαό να αντιπαλέψει το φόβο και την ηττοπάθεια και θα τον τοποθετήσει στην απέναντι πλευρά, τόνισε ο Γιάννης Πρωτούλης.
Συνεχίζοντας στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι σε αυτές τις εκλογές «στο επίκεντρο πρέπει να μπουν όσα οι υπόλοιποι θα προσπαθήσουν να κρύψουν μέσα στην εκλογική διαδικασία». ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ βάζουν ψεύτικα διλήμματα στο λαό, αποπροσανατολίζουν με τη μεταγραφολογία του ίδιου χρησιμοποιημένου υλικού, όπως παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα με τον Καρυπίδη και το Βουδούρη, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το λαό με το δίλημμα μέσα ή έξω από την ΕΕ φωτογραφίζοντας και την πρόταση του ΚΚΕ που μιλάει για αποδέσμευση από την ΕΕ με την εξουσία στα χέρια του λαού και επιδίδονται αμφότεροι σε ένα εμπόριο ελπίδας.
«Ο λαός έχει ζήσει 22 χρόνια Μάαστριχτ, 20 χρόνια Λευκής Βίβλου, 6 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης και πρέπει να βγάλει συμπέρασμα με κριτήριο τη ζωή του» τόνισε. Ο λαός σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης αλλά και καπιταλιστικής ανάπτυξης δε βγήκε κερδισμένος σε αντίθεση με το μεγάλο κεφάλαιο. Οι 27 εκατομμύρια άνεργοι στην Ευρώπη, οι 1.5 εκατομμύριο άνεργοι στην Ελλάδα, οι απλήρωτοι, οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις, οι ανασφάλιστοι είναι αυτοί που στήριξαν την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε την προσπάθεια αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού όπως έγινε και στις τελευταίες εκλογές. Αυτό που είναι σημαντικό να αναρωτηθούμε, τόνισε, είναι τι αλλαγή υπήρξε τα τελευταία δύο χρόνια με τις αλλαγές που έκανε ο λαός και με την ψήφο του. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αποδυναμώθηκαν, μπήκαν οι φασίστες στη Βουλή βάζοντας και αυτοί στο στόχαστρο τα λαϊκά δικαιώματα, ενισχύθηκαν ο Καμμένος, η ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ έπεσαν τα ποσοστά του ΚΚΕ. Όμως το κίνημα, ο λαός δεν βγήκαν ενδυναμωμένοι και όσοι βγήκαν ενισχυμένοι εκλογικά όχι μόνο δεν πήραν καμία πρωτοβουλία προς όφελος του λαού αλλά πήγαν το λαϊκό κίνημα ακόμα πιο πίσω. Είναι επικίνδυνη η συζήτηση που έχει ανοίξει στα μέσα ενημέρωσης, με ευθύνη στελεχών άλλων κομμάτων, και του ΣΥΡΙΖΑ, με το υποθετικό σενάριο να φτάσει ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Με τον τρόπο αυτό ενδυναμώνουν τη Χρυσή Αυγή. Χρέος των κομμουνιστών είναι να ανοίξει η κουβέντα ώστε να μη ψηφίσει ο λαός αυτό το φασιστικό κόμμα.
Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για χαμένα χρόνια και αυταπάτες. Χρειάζεται προσπάθεια και σκληρός αγώνας, εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στο λαό και θα τα πάμε πολύ καλά στην εκλογική μάχη.
Νωρίτερα ο Ανδρέας Γκιζιώτης άνοιξε την ομιλία του με το σύνθημα των φετινών εκλογών «Ισχυρό ΚΚΕ παντού, στην Ευρωβουλή, τις Περιφέρειες και τους Δήμους» τονίζοντας ότι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ σημαίνει δύναμη για τους εργαζόμενους και τη νεολαία στη μάχη για απεμπλοκή από αυτή την πολιτική. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα είναι απάντηση στα κόμματα του ευρωμονόδρομου.
Συνεχίζοντας ξεκαθάρισε ότι η Περιφέρεια και οι Δήμοι είναι ουσιαστικά εργαλεία της κυβέρνησης και της κυρίαρχης τάξης για να προωθήσουν την πολιτική τους. Ας μη ξεχνάμε ότι ο Καλλικράτης που εφαρμόστηκε στους δήμους έφερε ως αποτέλεσμα την παραπέρα φορολόγηση της λαϊκής οικογένειας, την ιδιωτικοποίηση φορέων και δημοτικών εγκαταστάσεων καθώς και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στους Δήμους. Με λίγα λόγια την καπιταλιστική κρίση και στο επίπεδο του Δήμου κλήθηκε να την πληρώσει ο λαός. giziwtis ekdilwsi 02
Ο αγώνας είναι ξεκάθαρος και στο δήμο, κατέληξε. Παλεύουμε για το δικαίωμα στην εργασία, την υγεία, την πρόνοια, τα δικαίωμα στην άθληση και τον πολιτισμό, πλήρως εξοπλισμένους βρεφονηπιακούς σταθμούς, για όλα τα παιδιά καθώς και κατάργηση των τροφείων, αντισεισμική θωράκιση των σχολείων, ουσιαστική προστασία του Υμηττού από κάθε επιχειρηματική βλέψη, αξιοποίηση των δημοτικών χώρων προς όφελος της λαϊκής οικογένειας.»
Στην πλούσια συζήτηση που ακολούθησε απασχόλησαν ζητήματα γύρω από τις εκλογές, το πώς η πρόταση του ΚΚΕ θα φτάσει σε κάθε λαϊκό σπίτι αλλά και επίκαιρα ζητήματα όπως το Κυπριακό, η κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων και η ένταση της τρομοκρατίας και της αστυνομοκρατίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση