Ο «Αόρατος» από την κινηματογραφική λέσχη Αγ. Παρασκευής.

0

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αγ. Παρασκευής παρουσιάζει την βραβευμένη ταινία του Δημήτρη Αθανίτη “Invisible”(Αόρατος), την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στις 8μμ, στο Πέτρινο κτήριο, Πολιτιστικό Πάρκο”Στ.Κώτσης” Σπάρτης 1& Γραβιάς, Αγ. Παρασκευή.
Η ταινία, που διανύει την 11η εβδομάδα πρώτης προβολής στις αίθουσες, έχει ήδη συγκεντρώσει 10 διεθνή βραβεία , τρία για τον πρωταγωνιστή Γιάννη Στάνκογλου, σε ένα ρόλο ορόσημο στην καριέρα του.
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί : Εύα Στυλάντερ, Μενέλαος Χαζαράκης, Κόρα Καρβούνη, Κώστας Ξυκομηνός, ΤσιμάραςΤζανάτος, ο μικρός Χρήστος Μπενέτσης κ.α.
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη κ.ΔημήτρηΑθανίτη, τον συγγραφέα/ηθοποιό κ.ΤσιμάραΤζανάτο και τον συγγραφέα/ δημοσιογράφο κ.ΠαύλοΜεθενίτη.
Βραβεία-διακρίσεις
Η ταινία έχει αποσπάσει το Μεγάλο Βραβείο στη Figuera Film Art, τα βραβεία σε μεγάλες κατηγορίες στο Φεστιβάλ London Greek Film Festival και στο διεθνές φεστιβάλ Bridges IFF στο Ναύπλιο.
2ο βραβείο καλύτερης ταινίας και βραβείο Α’ ανδρικού ρόλου για τον Γιάννη Στάνκογλου στο Φεστιβάλ Φλωρεντίας Montelupo Fiorentino MIIFF.
Η ταινία έχει διακριθεί με 6 υποψηφιότητες για τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
«H κορυφαία ελληνική ταινία της χρονιάς» (Ν. Μικελίδης)
«Σπαρακτική. Πηγαίνετε να τη δείτε!» (Π. Μεθενίτης, enet.gr)
«Το αριστουργηματικό ταξίδι του ήρωα» (Ν. Μόσχοβος, typologos.gr)
Από το σημείωμα του σκηνοθέτη:
«Το θέμα της ταινίας είναι ουσιαστικά το κινούμενο έδαφος κάτω από τα πόδια μιας ολόκληρης κοινωνίας, που ξαφνικά ανακαλύπτει ότι δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο».