Ο «Βασιλιάς είναι γυμνός» όσο ποτέ άλλοτε και οι πολίτες τον βλέπουν!

0

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ και δικηγόρος Σωτήρης Παπαμιχαήλ εναντίον του Βασίλη Ζορμπά μετά την αποκάλυψη ότι ο πρώην δήμαρχος κατέθεσε προσφυγή κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του DAVINCI που λειτουργούσε στη θέση της άνευ αδείας κατεδαφισθείσας βίλας στο Εθνικό κληροδότημα του Δήμου «Κτήμα Σιστοβάρη». Συγκεκριμένα ο κ. Παπαμιχαήλ αποκάλυψε ότι στις 3 Μαρτίου 2017, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού (ΠΑΟΔΑΠ) ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς δήλωσε πως έχει ασκήσει προσφυγή κατά της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάκληση της άδειας του DAVINCI στο εθνικό κληροδότημα “Σιστοβάρη”.
Όπως σημείωσε ο κ. Παπαμιχαήλ σε σχετική ανακοίνωση, «ο πρώην Δήμαρχος με τη δήλωσή του άφησε εμβρόντητους τους πάντες, εκτός από εκείνους που έχουν αντιληφθεί ότι ο κ. Ζορμπάς έχει πλέον υποστεί μετάλλαξη και από εκπρόσωπος των δημοτών έχει μετατραπεί σε διώκτη των δημοτών, τους οποίους εκδικείται επειδή δεν τον επανεξέλεξαν Δήμαρχο το 2014».
Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του κ. Παπαμιχαήλ, η προσφυγή του πρώην Δημάρχου κατά της απόφασης έχει πλήρες ιστορικό και πολιτικό περιεχόμενο δηλώνοντας στη συνέχεια τα εξής: «Την ώρα που δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος έχει προσφύγει, ο κ. Ζορμπάς επιδεικνύει την προσφυγή του ως απόδειξη της διαπλοκής που εκπροσωπεί, επιβεβαιώνοντας έτσι τις πληροφορίες που επί έτη κυκλοφορούσαν και ουδείς ήθελε να εμπιστευθεί».
Ο Σωτήρης Παπαμιχαήλ στον επίλογο της ανακοίνωσης, εξέφρασε την άποψή του ότι η σχετική προσφυγή θα πέσει βεβαίως στο κενό, όπως και όλες οι άλλες (ΕΡΤ, ΕΜΠ, Δημοτικός Κινηματογράφος κλπ) θέτοντας το εξής ερώτημα: «Ποιούς εκπροσωπεί ο κ. Ζορμπάς στον κατήφορο του. Και για ποιούς λόγους ;».
Από την πλευρά του ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς σε ανακοίνωση – απάντηση που εξέδωσε χαρακτήρισε «μη σοβαρά» αυτά που του προσάπτει ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ και στη συνέχεια εξηγεί γιατί κατέθεσε προσφυγή, λέγοντας ότι: «Κατά την άποψή μου, η απόφαση λήφθηκε από αναρμόδιο Όργανο, παρά τον νόμο, κάτι που υποστηρίξαμε και κατά τη συζήτηση του θέματος. Το εάν η προσφυγή θα γίνει δεκτή ή όχι δεν το γνωρίζω, θα αποφασίσει ο ελεγκτής νομιμότητας».
Στον επίλογο της ανακοίνωσής του ο κ. Ζορμπάς υπενθυμίζει στον κ. Παπαμιχαήλμ ότι :
– Την απόφαση της δημοτικής Αρχής να επιχορηγήσει την ΕΡΤ, πληρώνοντας 55.000 ευρώ περίπου για μια εξέδρα, την έχει «μπλοκάρει» το Ελεγκτικό Συνέδριο.
-Η απόφασή της δημοτικής Αρχής να αναθέσει απευθείας δήθεν μελέτη, σε συγκεκριμένη ομάδα του ΕΜΠ, δεν εκτελέσθηκε ποτέ, αφού κρίθηκε παράνομη.
-Όλες οι κατασκευές για το Δημοτικό Κινηματογράφο που πραγματοποίησε η δημοτική Αρχή, στη δασική έκταση του Πάρκου «Σταύρος Κώτσης» (πρώην Στρατόπεδο «ΣΠΥΡΟΥΔΗ»), κρίθηκαν αυθαίρετες, παράνομες και κατεδαφιστέες από την Πολεοδομία.
-Και ότι ακυρώθηκαν ως παράνομες 13 αποφάσεις του ΠΑΟΔΑΠ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ