Ο Γιάννης Σταθόπουλος απαντά για τα Πευκάκια, το νεκροταφείο και το πρ. στρατόπεδο Σπυρούδη

0
stathopoulos 2010

stathopoulos 2010Προς τους υποψήφιους που θα διεκδικήσουν το δημαρχιακό αξίωμα του Δήμου Αγίας Παρασκευής το Μάϊο του 2014 αποστείλαμε το εξής ερωτηματολόγιο:

1) Με δεδομένα τα 25 στρέμματα του αθλητικού κέντρου στην περιοχή των Πευκακίων
εάν εκλεγείτε δήμαρχος σκοπεύετε να τα αξιοποιήσετε για:
Α) αθλητικές δραστηριότητες,
Β) θα το αφήσετε όπως είναι,
Γ) θα παραχωρήσετε δωρεάν το χώρο για «ακαδημίες» σε προπονητές και συλλόγους
Ή έχετε προγραμματίσει κάτι άλλο

2) Με δεδομένο το γεγονός ότι η έκταση του υπάρχοντος νεκροταφείου δεν επαρκεί για τις ανάγκες της πόλης ενώ ταυτόχρονα τα εκατομμύρια που δώρισε στον Δήμο συνδημότισσα μας για την ανέγερση μικρού ναού δεν έχει πραγματοποιηθεί δεκαετίες τώρα, εάν εκλεγείτε δήμαρχος τι έχετε προγραμματίσει να κάνετε γι’ αυτά;

3) Στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Σπυρούδη επί δημαρχίας Αντώνη Σιδέρη εκτός του γηπέδου είχε προβλεφθεί και η δημιουργία στίβου και άλλων μη ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων. Τι έχετε προγραμματίσει για το συγκεκριμένο θέμα στην περίπτωση που εκλεγείτε δήμαρχος;

1) Πευκάκιαnikh twn politwn
Τα 22 στρέμματα στα Πευκάκια, που είναι χαρακτηρισμένα από την Πράξη Εφαρμογής ως χώρος κατασκευής Αθλητικού κέντρου θα γίνουν ακριβώς αυτό: Αθλητικό κέντρο.
Στο πρόγραμμά μας και σε ότι επιμένουμε όλα αυτά τα χρόνια σχεδιάζουμε την κατασκευή αθλητικών χώρων (για χρήση από τους κατοίκους αλλά και για ερασιτεχνικά σωματεία της Αγίας Παρασκευής ) μπάσκετ, στίβο, βόλλεϋ, τένις, ποδόσφαιρο κ.α. Ισχυριζόμαστε ότι κακώς δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα. Ο Δήμος Αγ. Παρασκευής επί βάση σχεδίου του τον χώρο, όφειλε ήδη να έχει κατασκευάσει τέτοιους αθλητικούς χώρους.
2) Νεκροταφείο
Στο νεκροταφείο Αγ. Παρασκευής η έκταση των δύο στρεμμάτων που έχει ήδη προσαρτηθεί θα μετατραπεί πολύ σύντομα σε χώρο ταφής κι έτσι θα επιλυθεί το πρόβλημα που υπάρχει σήμερα. Είναι ταυτόχρονα απαραίτητη η κατασκευή μικρού ναού, ώστε να αποφεύγουμε το πρόβλημα που υπάρχει από την διαδρομή Προφήτη Ηλία έως το νεκροταφείο.
3) Πρώην Σπυρούδη
Στον πολυχώρο «Σταύρος Κώτσης» (πρώην στρατόπεδο Σπυρούδη) θα προχωρήσουμε άμεσα στην κατασκευή 4 έως 6 διαδρόμων (κουλουαρ) για τρέξιμο και τζόκινγκ (περιμετρικά του γηπέδου ποδοσφαίρου) για να καλυφθούν οι ανάγκες των Δημοτών όπως και σκάμματος για άλμα εις μήκος. Μου δίνεται όμως την ευκαιρία με την ερώτησή σας να δηλώσω ότι ο χώρος του πρώην στρατοπέδου Σπυρούδη θα αναπλασθεί συνολικά, θα καθαρισθεί, θα αδειάσει από τους κάδους απορριμμάτων και θα μετατραπεί σε ουσιαστικό πολυχώρο πολιτισμού και αθλητισμού. Είναι απορίας άξιο γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν έγινε ουσιαστική παρέμβαση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση