Ο δήμαρχος αγνόησε απόφαση της ΔΕΠ για να εισάγει την «Ιδιωτική πρωτοβουλία» σε σχολικούς αύλειους χώρους!

0
x 00102

καλυπτόμενοι είτε από Κομματικούς μανδύες, είτε από «Κουμπαριές» είτε από τους «Πολιτικάντηδες της Αρπαχτής», τι μπορεί να περιμένει πια κάποιος;

Σε μια κοινωνία που η έννοια του «Ελέγχου» έχει ταυτιστεί με το «Διάβολο» που εμποδίζει τα «Θεϊκά έργα» της ελεύθερης οικονομίας, σε μια κοινωνία η παρακμή της οποίας έχει την πρώτη θέση στην Κλίμακα των Αξιών της ως προς τη «Συσσώρευση» πλούτου, τι μπορεί να περιμένει πια κάποιος;
Προσωπικά θα έλεγα το «Ελάχιστο» κι αυτό το «Ελάχιστο» αν μπορούσε να «Φυτρώσει κάπου», αυτό το «Κάπου» θα ήταν το μικρότερο κύτταρο της οργανωμένης σύγχρονης κοινωνίας, ο Δήμος, η συνοικία, η γειτονιά.
Αλλά κι εδώ, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, όλα δείχνουν ότι ατυχήσαμε ως κοινωνία. Ατυχήσαμε γιατί Αστοιχείωτα, Ακαλλιέργητα, και «Πεινασμένα για δόξα και πλούτο αρπακτικά», είδαν την «Εξουσία του Δήμου» ως την ευκαιρία για την ολοκλήρωση των φιλοδοξιών και με ότι αυτό συνεπάγεται, κι όχι φυσικά για να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα και να βοηθήσουν να βρεθεί –στο μέτρο των δυνατοτήτων τους- μια μικρή έστω ανακούφιση στα βάσανα των συνανθρώπων τους.
Η Αγ. Παρασκευή, είναι μια περιοχή της Αττικής που πλήττεται σχετικά λιγότερο αφού οι περισσότεροι κάτοικοι της ανήκουν στη λεγόμενη «Μεσαία» και «Ανώτερη» από οικονομικής πλευράς «Τάξη».
Το γεγονός αυτό δεν σημαίνει επ΄ ουδενί ότι δεν υπάρχουν αναξιοπαθούντες, άνθρωποι νοικοκυραίοι που η ΑΠΛΗΣΤΙΑ των άλλων τους οδήγησαν στο χείλος της καταστροφής, άνθρωποι αξιοπρεπείς που βιώνουν με περηφάνια και ήθος αυτή τη νέα συμφορά που τους βρήκε.
Όλοι εμείς, και οι έχοντες και κατέχοντες αλλά και οι «Άλλοι» εκτός όλων των άλλων «Φορομπηχτικών εφευρέσεων»… πληρώνουμε και Δημοτικά τέλη, δίνουμε δηλαδή χρήματα- και κάποιοι από το υστέρημα τους – για το «Γενικό καλό».
Όλα αυτά τα γράφουμε επειδή την Τετάρτη 31 – 10 -2012 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε το θέμα της παραχώρησης σχολικών χώρων στην «Ιδιωτική πρωτοβουλία» και μάλιστα όπως θα δείτε δόθηκαν με το «Έτσι Γουστάρω ΕΓΩ του δημάρχου» και παρά την αντίθετη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (Δ.Ε.Π).
zorbas - edranoΑπό τον εισηγητή του θέματος κ. Μανώλη Κωνσταντακόπουλο (Δημοτικό Σύμβουλο της διοίκησης και πρόεδρο της ΔΕΠ) μάθαμε ότι η ΔΕΠ αρνήθηκε να παραχωρήσει τον αύλειο χώρο του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου, ΤΕΕ Κωφών και Βαρηκόων στο αθλητικό σωματείο «Πήγασος», στον Κ.Α.Π και στην πολιτική εταιρεία «Το Χοροστάσι».
Τα τελευταία χρόνια η ΔΕΠ είχε αδειοδοτήσει την παραχώρηση του συγκεκριμένου σχολικού αύλειου χώρου σε αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία, όμως αυτή τη φορά δεν ενέκρινε την παραχώρηση για λόγους που ΔΕΝ μάθαμε γιατί τα «Όργανα του Δήμου» «Ξέχασαν» να βάλουν στον σχετικό φάκελο του θέματος τα έγγραφα που δικαιολογούσαν το σκεπτικό της συγκεκριμένης απόφασης.
Ο Δήμαρχος που «Πήρε πάνω του» την όλη υπόθεση είπε ότι τα σχολεία είναι περιουσία του Δήμου και είναι υπέρ του να μένουν «Ανοιχτά» σε ομάδες και συλλόγους… ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη ΔΕΠ ήταν «Στημένο»!… επέρριψε ευθύνες για το «στήσιμο» αυτό στην Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων!! η οποία , όπως ισχυρίστηκε τον κοντράρει από πέρσι που του είχε αρνηθεί και πάλι την παραχώρηση του Δημοτικού κινηματογράφου «Σινέ – Σχολείο» σε «Ιδιωτική πρωτοβουλία».
«Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το ανώτατο όργανο» είπε ο δήμαρχος τονίζοντας με έμφαση ότι οι αποφάσεις της ΔΕΠ δεν τον ενδιαφέρουν από τη στιγμή κατά την οποία είναι ενάντια στη «Θέληση» της διοίκησης του και δήλωσε ότι όταν ξοδεύονται 82.000 ευρώ για να φτιαχτούν σχολικοί αύλειοι χώροι, αυτοί πρέπει να δίνονται ώστε να αξιοποιούνται!!!
«Τα παιδιά που είναι στα σωματεία είναι Αγιοπαρασκευόπουλα… Εξάλλου για το συγκεκριμένο σχολείο μου είπαν ότι το σωματείο το φυλάει κιόλας, κι αυτό με επηρέασε » δήλωσε ο δήμαρχος και αφού τόνισε ότι δεν θα αφήσει τα ανακαινισμένα σχολεία να μένουν άδεια είπε: «Ο κόσμος μας εξέλεξε για διοίκηση και θα κριθούμε το 2014».
Ο λόγος στη συνέχεια δόθηκε στον εκπρόσωπο του αθλητικού σωματείου «Πήγασος» κ. Σίμο Αντωνίου ο οποίος εξήγησε ότι το σωματείο έχει πέντε χρόνια ζωής, είναι νόμιμο και έχει καταστατικό. Ο κ. Αντωνίου τόνισε ότι πολλές φορές μόνο το δικό τους σωματείο συναντούσε προβλήματα σχετικά με παραχώρηση αύλειων χώρων σε αντίθεση με άλλα που υπάρχουν στην πόλη κάνοντας λόγο για «Διαπλοκή» που στηρίζεται σε «Πολιτικές επιλογές». Επιπλέον ο εκπρόσωπος του σωματείου δήλωσε τέσσερα χρόνια τώρα που φιλοξενούνται στο «Κωφών και Βαρηκόων», χρησιμοποιούν το χώρο για δύο ώρες την ημέρα, έχουν μια πολύ καλή σχέση με τη διευθύντρια, καλύπτουν ανάγκες του σχολείου και επεσήμανε ότι τα σωματεία είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι στον τομέα της Άθλησης και θεώρησε «Ύποπτη» την απόφαση της ΔΕΠ η οποία τόσα χρόνια τους απαντούσε θετικά.
Από τη διοίκηση ο κ. Κωβαίος και ο κ. Τσιμπάς έθεσαν την απορία που είχαν όλοι στην αίθουσα, «Γιατί έτσι ξαφνικά να αρνηθεί η ΔΕΠ» και στάθηκαν στο «Σκεπτικό της απόφασης» που δεν είχαν στο φάκελο. Όταν μάλιστα και ο κ. Λέκκας προέβει σε ερωτήσεις προς τον κ. Αντωνίου όπως αν διατηρεί το σωματείο τμήματα «Παιδικού – εφηβικού» ή ποιους άλλους εννοούσε ότι μπαίνουν στα σχολεία υπήρξε επέμβαση του δημάρχου (γιατί άραγε;) λέγοντας: «Το θέμα είναι απλό.. κάποιοι από πέρυσι δεν θέλανε να βάλουμε ιδιώτες μέσα στα σχολεία.. όπως και στο «Σινέ – σχολείο!»

Αντιπολίτευση

Ο τ. δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος είπε ότι ήταν οι πρώτοι που «Άνοιξαν» τα σχολεία για αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία αλλά με τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται αυτή τη φορά η παραχώρηση του σχολικού αύλειου χώρου, παρακάμπτοντας απόφαση της ΔΕΠ δηλαδή, ο ίδιος και η παράταξή του θα ψηφίσουν «Λευκό».
«Διαφωνούμε στη διαδικασία όχι στην ουσία» είπε ο επικεφαλής των «Μαζί» και απευθυνόμενος προς τους Δημοτικούς Συμβούλους της διοίκησης, τόνισε ότι εάνgiziotis 001 «Προσπεράσουν» απόφαση της ΔΕΠ, τότε οι εκπρόσωποι από το Δήμο σ’ αυτήν θα θεωρούνται «Κατηργημένοι».
Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο κ. Ανδρέας Γκιζιώτης απόρησε για το νομότυπο της πράξης αυτής και μέμφθηκε το προεδρείο λέγοντας ότι: «Το προεδρείο δεν κρίνεται, ελέγχεται!».
«Αν μπορείτε να παρακάμψετε απόφαση της ΔΕΠ, μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με το Μνημόνιο;» αναρωτήθηκε με σαρκαστικό ύφος ο κ. Γικιζιώτης και είπε ότι η ΔΕΠ έχει την απόλυτη ευθύνη για τα σχολεία και κανείς δεν μπορεί να καταργήσει απόφασή της.
«Δήμαρχε καταργείς θεσμικά όργανα..; τι κάνεις; Ούτε σε επαρχιώτικους Δήμους δεν γίνονται αυτά» συνέχισε ο κ. Γκιζιώτης και πρότεινε να ξανασταλεί το θέμα στη ΔΕΠ αφού πρώτα έρθει σε συνεννόηση με τα μέλη της. Στη συνέχεια ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέπτυξε τις θέσεις που έχουν σχετικά με τους δημόσιους χώρους λέγοντας ότι δεν γίνεται να δίνονται για εμπορευματοποίηση κι ότι θα πρέπει να είναι «Ανοιχτοί» με δωρεάν προγράμματα από το Δήμο κι ότι αν συνεχιστεί η εφαρμογή αυτής της πολιτικής στο μέλλον μόνο όσοι έχουν χρήματα θα γυμνάζονται!
Ο επικεφαλής της παράταξης «Νίκη για την Αγ. Παρασκευή» κ. Γιάννης Σταθόπουλος εξήγησε ότι δεν είναι δυνατόν να λέει ο κ. Ζορμπάς ότι οι ίδιοι και η Ένωση δεν θέλουν να γυμνάζονται τα παιδιά και δήλωσε ότι ο λαϊκισμός είναι «Χαρακτηριστικό» του πλέον.
Ο κ. Σταθόπουλος τόνισε επίσης ότι με την κίνηση που κάνει η διοίκηση, αποπνέει έναν αυταρχισμό και θα έπρεπε ή να ξαναστείλει το θέμα στη ΔΕΠ ή να δει αν υπάρχουν (που όπως είπε υπάρχουν) άλλοι χώροι για να φιλοξενηθούν τα αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία και κατέληξε λέγοντας ότι: «Εμείς θέλουμε όλοι να είναι ευχαριστημένοι αλλά δεν μπορούμε να ψηφίσουμε κάτι στο οποίο όλοι οι φορείς είναι εναντίον… Μην ξεχνάτε ότι στη ΔΕΠ υπάρχουν μέλη από πολλούς φορείς της πόλης».
Ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φώτης Αλεξόπουλος έκανε λόγο για πολιτική ήττα του κ. Ζορμπά από τη ΔΕΠ και δήλωσε ότι η άποψη της τελευταίας κανονικά πρέπει να βρίσκει σύμφωνο το Δημοτικό Συμβούλιο. « Η άθληση πρέπει να είναι Κοινωνικό αγαθό και όχι εμπορευματοποιήσιμο» είπε ο κ. Αλεξόπουλος και κατηγόρησε το δήμαρχο ότι μ αυτή του την κίνηση ιδιωτικοποιεί τους δημόσιους χώρους.
Από την παράταξη «Μαζί» η κ. Μαργαρίτα Δημητρίου – Καβρουδάκη αφού δήλωσε ένθερμη υποστηρίκτρια στην είσοδο ιδιωτών στους αύλειους χώρους των σχολείων μεταξύ άλλων είπε ότι: «Δεν έχετε στο φάκελο την απόφαση της ΔΕΠ … δεν γνωρίζω τους λόγους για την απόφασή της.. δεν μπορείτε να την παρακάμπτετε έτσι..».

Διοίκηση

alefantisΟ Δημοτικός Σύμβουλος της διοίκησης κ. Δημήτρης Αλεφαντής τα «Έβαλε» με όλους τους επικεφαλείς των παρατάξεων της αντιπολίτευσηςkonstantakopoulos λέγοντας ότι ο κ. Γιαννακόπουλος είναι και με τον «Χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ», ότι ο κ. Σταθόπουλος δεν έχει ουσιαστική άποψη και ψάχνει «Σταυρουδάκια» και ότι ο κ. Γκιζιώτης παρότι είναι ο μόνος που έχει τεκμηριωμένη πολιτική άποψη, αυτή η πολιτική έχει ρίξει ολόκληρα κράτη «Έξω».
Το λόγο πήρε ξανά ο κ. Ζορμπάς χαρακτηρίζοντας την απόφαση της ΔΕΠ αυταρχική κι αναρωτήθηκε τι άλλαξε φέτος σε σχέση με τις άλλες χρονιές και απεφάνθη αρνητικά.
«Δεν τολμάτε να πάρετε θέση… δεν μπορείτε να πατάτε σε δύο βάρκες, αλλά σε μία» είπε ο κ. Ζορμπάς προς τον κ. Γιαννακόπουλο και Σταθόπουλο και συνέχισε λέγοντας: «Να πάτε να προσβάλλετε την απόφαση της Δημοτικό Συμβουλίου… κι εγώ θα την ξαναφέρω και μέχρι να τελεσιδικήσει θα δώσω εντολή όπως και να χει να μπουν… Με τη δική σας λογική να μην δώσω την πλατεία ξανά στους Κρήτες να κάνουν εκδήλωση γιατί πουλάνε προϊόντα.. Οι σύλλογοι δεν κονομάνε.. μάλλον πρέπει να μπαίνουν και «Μέσα»…
Ο κ. Ζορμπάς σ αυτά που είπε εισέπραξε την απάντηση από τον κ. Κρητικίδη ότι είναι παράνομη η διαδικασία και δεν μπορεί να ακυρώσει
 απόφαση της ΔΕΠ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στο τέλος της συζήτησης ο κ. Κωνσταντακόπουλος αισθάνθηκε την ανάγκη να πει ότι θέλει να ανοίξουν τα σχολεία και να μπαίνουν όλοι μέσα και να μην υπάρχει η κατάσταση που επικρατούσε «Επί Γιαννακόπουλου» που ζητάγανε να μπουν στο γήπεδο της Νότου και τους το αρνιόντουσαν και και πήγαιναν αλλού πληρώνοντας 100 ευρώ!
Βέβαια ο κ. Κωνσταντακόπουλος καλά τα λέει αλλά πρέπει να μας πει αν τώρα, επί Διοικήσεως Ζορμπά, έχει «Ανοίξει» το γήπεδο της Νότου και μπορούν να πάνε όλοι οι δημότες εκεί να παίξουν ποδόσφαιρο… ούτε φυσικά εξήγησε το «Γιατί» όλοι εμείς πρέπει να πληρώνουμε για τη συντήρηση, το φωτισμό, τη φύλαξη, το νερό κ.λ.π των χώρων αυτών και όσοι εκμεταλλεύονται εμπορικά τους χώρους αυτούς να μην αποδίδουν στο Δήμο τουλάχιστον αυτά τα έξοδα…
Με την ΔΩΡΕΑΝ παραχώρηση των Δημοτικών Χώρων και τα λεφτά των Δημοτών για τα Λειτουργικά έξοδα ΟΛΟΙ μπορούν να γίνουν ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση