Ο «εθελοντισμός» ως μέσο παράκαμψης της διαφάνειας του ΑΣΕΠ

0
dim simvoulio 01

dim simvoulio 01Εκδήλωση για την ημέρα του «εθελοντισμού» θα πραγματοποιήσει ο Δήμος στις 5 Δεκεμβρίου 2013 όπως αποφασίστηκε στην εκτός ημερησίας διαδικασία της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 13 Νοεμβρίου 2013.
Υπεύθυνη για την εκδήλωση και εισηγήτρια του θέματος στο Δημοτικό συμβούλιο, ήταν η αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μίνα Μουχτούρη η οποία στο λόγο της υποστήριξε ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για το εθελοντισμό με σκοπό να βραβευτούν οι…. εθελοντές (που ήδη ασχολούνται με τον εθελοντισμό).
«Προεκλογικό τερτίπι μυρίζει η όλη υπόθεση… » δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανδρέας Γκιζιώτης κι επεσήμανε ότι η διοίκηση θα έπρεπε ν΄ αντιμετωπίσει με διαφορετικό «πνεύμα» την εκδήλωση για τον «εθελοντισμό».
Συγκεκριμένα ο κ. Γκιζιώτης πρότεινε να πραγματοποιηθεί μία εκδήλωση που να προάγει τον εθελοντισμό ως ένα είδος μόρφωσης – ενημέρωσης και προτροπής κι όχι σαν μια επιβράβευση στους ήδη «απασχολούμενους» σε διάφορες δραστηριότητες και τομείς του Δήμου…
Την ίδια πρόταση – άποψη εξέφρασε κι ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Γαβράς ενώ ο επικεφαλής της παράταξης «Νίκη για την Αγία Παρασκευή» Γιάννης Σταθόπουλος μέμφθηκε την αντιδήμαρχο για «έλλειψη έμπνευσης» επισημαίνοντας ότι για να βραβευτεί κάποιος εθελοντής θα πρέπει να έχει και πολλά χρόνια εμπειρίας, αλλά και «ποιοτικά» να έχει πράξει ανάλογα της αξίας ενός βραβείου.
Από την πλευρά της διοίκησης και προς υπεράσπιση της εκδήλωσης η αντιδήμαρχος κ. Μουχτούρη κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «πήρε λάθος μήνυμα» τονίζονυας ότι στην αντίστοιχη περσινή εκδήλωση, είχε γίνει «καλή δουλειά» κι ότι όταν δεν μπορεί να δώσει «κάτι άλλο» σ’ αυτούς τους ανθρώπους, τους ευχαριστεί με αυτόν τον τρόπο.

Σχόλιο «Σχολιαστή»

Αν κάποιος θυμόταν τα προ ενός μηνός λόγια του δήμαρχου Βασίλη Ζορμπά και της αντιδημάρχου Ελευθερίας Παπαδοπούλου αναφορικά με το «πλεονέκτημα» που θα έπρεπε να έχουν σε προσλήψεις του Δήμου οι «εθελοντές» που είχαν δουλέψει σ’ αυτόν… θα μπορούσε να υποψιαστεί ότι ενδεχομένως τα «βραβεία του Δήμου» να λειτουργήσουν σε προσεχείς προσλήψεις ως «μόρια και πόντοι» στα βιογραφικά των υποψηφίων για εργασία στα Νομικά του Πρόσωπα ή και τον ίδιο τον Δήμο.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε και το γεγονός, ότι στελέχη της παράταξης του Βασίλη Ζορμπά σπεύδουν να πλαισιώσουν με συγγενικά τους πρόσωπα «θέσεις» που «χηρεύουν» είτε από απολύσεις, είτε από μετατάξεις, είτε από πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, όπως για παράδειγμα ο «Συνήγορος του Δημότη και της Επιχείρησης» ο οποίος για «κάποιους λόγους» προτιμά ν΄ απασχολεί την κόρη του ως «γραμματέα» (αμειβόμενη από τον ίδιο κατά δήλωσην του) στο γραφείο του στο Δήμο αντί του ιδιωτικού του ιατρείου!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση