Ο προϋπολογισμός των παιδικών σταθμών και η επί μήνες παράνομα ενταγμένη στο μισθολόγιο ψυχολόγος…

0
paisdap tabela

Επίσης κατά το τρέχον έτος 128 παιδιά φιλοξενήθηκαν ατελώς και 78 εντάχθηκαν στις πιο χαμηλές κλίμακες, ως αποτελέσμα του νέου συστήματος μοριοδότησης που εισήγαγε η διοίκηση Σταθόπουλου για την ένταξη των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, πτυχή του οποίου είναι και μη πληρωμή τροφείων για γονείς με ετήσιο εισόδημα από 18.000 ευρώ και κάτω.

Το σύνολο των εργαζομένων αριθμείται σε 182 ενώ για το νέο έτος προβλέπεται ενίσχυση του προσωπικού κατά 22 άτομα. Ο προϋπολογισμός, όπως εξήγησε η κ. Δημητρίου συντάχθηκε με βάση τις οδηγίες της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, ενώ συμπλήρωσε ότι οι κωδικοί που αναγράφονται θα υποστούν αναμορφώσεις ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν.

Από τις ερωτήσεις που υποβλήθηκαν ο Ανδρέας Γκιζιώτης ρώτησε σχετικά με τη διαδικασία που βρίσκεται η αγορά νέου λεωφορείου, τα έξοδα του οποίου θα γίνουν μέσω δωρεάς συμπολίτη μας, η πρώην πρόεδρος των παιδικών σταθμών κ. Καψοκεφάλου ρώτησε πόσα είναι τα εισπραχθέντα έσοδα σε σχέση μ’ αυτά που είχαν προϋπολογισθεί καθώς επίσης αναρωτήθηκε από πού θα προκύψει μείωση των μισθωμάτων και έκλεισε με σχετική ερώτηση για τη χαμηλότερη αμοιβή του ψυχολόγου των παιδικών σταθμών.

Στις απαντήσεις της η κ. Δημητρίου είπε ότι δεν είχε όλα τα οικονομικά στοιχεία για να απαντήσει στην κ. Καψοκεφάλου ενώ δήλωσε ότι από τη διαχείριση που έγινεστους χώρους που διαθέτει το Νομικό Πρόσωπο καθώς και από τη λειτουργία του νέου κτιρίου που θα νοικιαστεί με χαμηλότερο μίσθωμα θα υπάρξει ένα κέρδος 53.000 ευρώ το χρόνο.Για την αγορά του λεωφορείου, η κ.Δημητρίου είπε ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην τελική φάση καθώς ο φάκελος θα σταλεί στην Περιφέρεια , ενώ επεσήμανε ότι το νομικό πρόσωπο ξόδευε άσκοπα λεφτά για την ψυχολόγο που είχε.

Συγκεκριμένα η πρόεδρος είπε ότι η ψυχολόγος των παιδικών σταθμών δεν έπρεπε να πληρώνεται από τον Απρίλιο του 2014 καθώς είχε εκδοθεί δικαστική απόφαση με την οποία έπρεπε να σταματήσει η απασχόληση της. Όμως η ψυχολόγος, συνέχισε η Καβρουδάκη, αντί να παύσει τη συνεργασία της με το Νομικό Πρόσωπο συνέχισε να εργάζεται και να πληρώνεται επί διοίκησης Βασίλη Ζορμπά και προεδρίας Έφης Καψοκεφάλου !!! κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι η νομική υπηρεσία του Δήμου υποστηρίζει πως είχε ενημερώσει γραπτώς την κ. Καψοκεφάλου για τη δικαστική απόφαση!!

Η κ. Δημητρίου τόνισε ότι η προηγούμενη διοίκηση όφειλε να την είχε ενημερώσει για το συγκεκριμένο θέμα όταν ανέλαβε τα καθήκοντα της, για να εφαρμοστεί ο νόμος κι όχι να το μάθει όπως χαρακτηριστικά είπε από «ράδιο αρβύλα».

Από τη δική της μεριά η κ. Καψοκεφάλου δήλωσε κατηγορηματικά ότι ποτέ δεν είχε ενημερωθεί (!)… ότι ο κάθε πρόεδρος θέλει το «καλύτερο» για το νομικό πρόσωπο που διοικεί (ακόμη και μη εφαρμόζοντας το νόμο)… ότι ο φετινός προϋπολογισμός είναι στην ίδια φιλοσοφία με τους αντίστοιχους της εποχής «Ζορμπά»… και επέπληξε την κ. Δημητρίου επειδή δεν γνώριζε τα ακριβή οικονομικά στοιχεία καθώς και το πιθανό ποσοστό κινδύνου στο οποίο ήταν η εισροή των εσόδων.

Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο Ανδρέας Γκιζιώτης θεώρησε ως θετικό βήμα το γεγονός ότι φιλοξενούνται περισσότερα παιδιά από προγράμματα ΕΣΠΑ και ατελώς, τόνισε ότι το 75% των εργαζομένων είναι «έκτακτοι», γεγονός που έχει πολλαπλές επιπτώσεις στα παιδιά, δήλωσε ότι η «Οικονομία» που υπάρχει γενικότερα οφείλεται στις μειώσεις των μισθών, ενώ υπογράμμισε ότι η παράταξή του διεκδικεί δωρεάν παιδεία και παιδικούς σταθμούς καθώς και μόνιμη θέση με πλήρη δικαιώματα για τους εργαζομένους.

Από την πλευρά του ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Τσιαμπάς στάθηκε στο θέμα της αγοράς νέου λεωφορείου σχετικά με το αν θα είναι καινούργιο ή ελαφρά μεταχειρισμένο και ζήτησε να λάβει το έγγραφο της Νομικής Υπηρεσίας αναφορικά με την ψυχολόγο…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση