Ο Σύλλογος Γονέων 3ου Δημοτικού σχολείου ενημερώνει

0

Από την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων 3ου Δημοτικού σχολείου Αλκμήνη Ριζοπούλου, λάβαμε ενημερωτική επιστολή αναφορικά με την πορεία των εργασιών στο συγκεκριμένο σχολείο, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα εξής:

« Την Παρασκευή 19/10/2018 και ώρα 18:30 σε καθορισμένο ραντεβού με το Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, δυστυχώς χωρίς την παρουσία των τεχνικών αρμοδίων λόγω συγκεκριμένου ωραρίου τους, ακολούθησε συζήτηση των αιτημάτων που έχουν ήδη αποσταλεί και πρωτοκολληθεί κατά τα προηγούμενα έτη, αλλά και έχουν επαναϋποβληθεί, συζητηθεί και ελεγχθεί από τον ίδιο το Δήμαρχο στην πρόσφατη επίσκεψή του στις 27/9/2018 στο 3ο Δημοτικό (κατόπιν δικής μας πρόσκλησης).

Δεσμεύτηκαν για τα εξής παρακάτω:
* Τοποθέτηση παραθύρων (ανοιγόμενων) στις 20/10/2018. Άνοιγμα παραθύρων στο πάνω μέρος της τζαμαρίας των νέων αιθουσών δεν θα γίνει για λόγους ασφαλείας.
* Τοποθέτηση εξαερισμού θα γίνει την επόμενη εβδομάδα 22/10 έως 28/10.
* Σε ό,τι αφορά τα κενά στις αίθουσες έχουν μείνει τα σοβατεπί που θα μπουν αν όχι το Σαββατοκύριακο 20/10-21/10 μέσα στην εβδομάδα 22/10 έως 28/10.
* Κλιματιστικά – ανεμιστήρες θα μπουν μελλοντικά.
* Τα κλιματιστικά για την αίθουσα τελετών έχουν ζητήσει να αγοραστούν από τη σχολική επιτροπή και ο Δήμος να τα τοποθετήσει.
* Όσον αφορά την ηλεκτρολογική κάλυψη Δευτέρα -Τρίτη θα εκδοθούν τα σχέδια.
* Θέρμανση: θα γίνει εκ νέου ανάθεση σε συντηρητή-ιδιώτη και μόλις αναλάβει ο νέος εργολάβος θα καλυφθεί η θέρμανση στην αίθουσα εκδηλώσεων και στις δύο νέες αίθουσες όπως και θα πραγματοποιηθεί ο έλεγχος για τη θέρμανση όλου του σχολείου.
* Η αντιστίρηξη στη μεσοτοιχία με το Ο.Τ.118 θα γίνει εντός της εβδομάδας.
* Καθαρισμός των χωμάτων στην εξωτερική πλευρά της μεσοτοιχίας με το Ο.Τ.118 ώστε να δημιουργηθεί φυσική όδευση των βρόχινων υδάτων προς την οδό Κυκλάδων και να μην πλημμυρίζει το σχολείο κάθε φορά που βρέχει.
* Όσον αφορά τις προβληματικές ρύσεις του προαύλιου χώρου δεν έχουν σαφή εικόνα.
* Έχει ξεκινήσει η τακτοποίηση των αυθαιρέτων για να έχουμε κάποια στιγμή άδεια για το σχολείο.
* Υπόστεγα πάνω από τις βρύσες δεν θα γίνουν γιατί δεν υποστηρίζονται από τις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ για λόγους ασφαλείας, μιας και το ελενίτ που χρησιμοποιείται σε ανάλογες κατασκευές είναι ελαφρύ και παρασύρεται από τον αέρα.
* Αντικατάσταση λαμπτήρων θα γίνει από το δήμο. Οι εξωτερικοί προβολείς εντός του γηπέδου θα αντικατασταθούν από την εργολάβο.
* Ολοκληρώθηκε η θερμομόνωση και υδρομόνωση στο Α΄κτίριο.
* Η κάλυψη στις τρύπες στο Α΄κτίριο επί της οδού Κυκλάδων θα γίνει σε 10-15 μέρες. Το ίδιο ισχύει και για την κάλυψη των ανοιγμάτων δοκιμαστικών τομών.
* Δεν έχουν εικόνα για τα στηθαία μπαλκονιών ούτε για την υγρασία και τη φθορά του τοίχου στο Β3 που εφάπτεται με το τοιχίο του Νηπιαγωγείου. Θα το δουν.
* Τζάμια Α΄κτιρίου σε επόμενη εργολαβία εκτός αν η αντικαταστασή τους χαρακτηριστεί έκτακτη και κατεπείγουσα, παρόλο που έχουν ζητηθεί κατεξακολούθηση τουλάχιστον από το 2015 και είχαμε τη ρητή διαβεβαίωση ότι η αντικατάστασή τους θα γινόταν το καλοκαίρι που μας πέρασε.
* Διαγράμμιση, παλλόμενο φανάρι και σήμανση: θα γίνει μελέτη, παρόλο που και πέρυσι το ζητάγαμε.
* Κλάδεμα υψηλών δέντρων θα γίνει από το Δήμο (Τμήμα Πρασίνου).
Ο Σύλλογος Γονέων του 3ου Δημοτικού παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη των αιτημάτων του και των εργασιών στο σχολείο.
Για άλλη μια φορά θα περιμένουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων τους παρόλο που μεταξύ των αόριστων «θα» υπάρχει η πραγματικότητα:
* οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού κάνουν ήδη μάθημα στις νέες αίθουσες χωρίς να έχουν τελειώσει, αν και βρισκόμαστε στα τέλη Οκτωβρίου.
* τα παράθυρα και οι πόρτες του Α ´ κτιρίου από θαύμα δεν έχουν γκρεμιστεί πάνω σε κανένα παιδί όπως έγινε πέρυσι με ανάλογο παράθυρο σε σχολείο του Χολαργού.

Απάντηση