Ο Σύλλογος το «ΠΕΤΑΓΜΑ» και η «TACT HELLAS» για το Στρες σε άτομα με δύσκολες και ανησυχητικές συμπεριφορές

0
logo tact hellas

 

Την Ημερίδα πλαισίωσαν επιστήμονες, καταξιωμένοι στο χώρο της Ψυχολογίας και συνεργάτες των Συλλόγων, όπως η κα Π. Παπανικολούλου Ph.D. Ψυχολόγος, ο κ. Α. Οικονόμου M.Sc. Ψυχολόγος, ο κ. Γ. Ζήνδρος M.Sc. Κλινικός Συντονιστής στο οικοτροφείο «Νέα Αρχή» Ιωαννίνων, ο κ. Σ. Δερές Ψυχολόγος, ο κ. Β. Καλοπίσης M.Sc. ειδικός παιδαγωγός και η κα Α. Κουγιούφα, χοροθεραπεύτρια.

Επίσημη καλεσμένη ήταν η κα L. Woodcock μητέρα νέου με αυτισμό, εκπαιδεύτρια και συγγραφέας του βιβλίου «Family Meltdown» η οποία και ανέλυσε την προσέγγιση «Χαμηλή Διέγερση» και το πρόγραμμα “Atlass”.

hmerida 01Την Ημερίδα χαιρέτησε ο κ. Γ. Καφετζής εκπρόσωπος της Ειδικής Υπηρεσίας Τομέα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, ο οποίος ετόνισε την αναγκαιότητα να δημιουργηθούν νέες Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Ο σκοπός που εντάχθηκαν οι Στέγες στο επιχειρησιακό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού», ήταν για να λειτουργήσουν ως πρότυπα και καλές πρακτικές, έτσι ώστε να αναπτυχθεί ο θεσμός της υποστηριζόμενης διαβίωσης και της ενσωμάτωσης στη κοινωνία των ατόμων με νοητική υστέρηση. Μεταξύ άλλων φορέων είναι και ο Σύλλογος το «ΠΕΤΑΓΜΑ» που παρουσιάζει μια σειρά από καλές πρακτικές.

Όπως εδήλωσε η Πρόεδρος, του Συλλόγου το «ΠΕΤΑΓΜΑ» κα Κ. Ιωάννου: « Είναι ιδιαίτερη τιμή για μας να είμαστε σε θέση να συμβάλλουμε στην κοινωνία παρουσιάζοντας μεθόδους για την αντιμετώπιση του στρες. Στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε του νέους, ώστε να ζήσουν μία αρμονική ζωή στις Σ.Υ.Δ.
Στο Σύλλογο το « ΠΕΤΑΓΜΑ», χάρη στο ειδικά καταρτισμένο και καταξιωμένο επιστημονικό προσωπικό, μπορούμε και προσφέρουμε στους ενοίκους μας μια αξιοπρεπή ζωή, δημιουργώντας ειδικές συνθήκες, εξατομικευμένα προγράμματα υποστήριξης έτσι ώστε τα άτομα αυτά να ζουν ώς αναπόσταστα μέλη της κοινότητας».

Για περισσότερες πληροφορίες, κ. Βασίλη Καλοπίση στο T. 6976090208 ή E petagma@petagma.gr

Λίγα λόγια για ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ

logo PETAGMA Στο Σύλλογο γονέων για την Υποστηριζόμενη Διαβίωση ατόμων με Νοητική Υστέριση ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ στόχο έχουμε να εξασφαλίσουμε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) στους ενήλικες με νοητική υστέρηση, με ειδικά διαμορφωμένες συνθήκες, έτσι ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν αυτόνομα όταν δεν υπάρχουν οι γονείς τους στη ζωή.

Το αποτέλεσμα αυτού του έργου είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί ενδυναμώνονται, βελτιώνονται και προωθούν τη θετική εικόνα του εαυτού τους, καλλιεργώντας παράλληλα τις δεξιότητές τους.

Λειτουργούμε δύο Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, με εξατομικευμένα προγράμματα υποστήριξης των φιλοξενούμενων, οι οποίοι δρουν, ζουν και αναπτύσσονται ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας.

Ήδη βρισκόμαστε σε στάδιο δημιουργίας της τρίτης Στέγης και για να συνεχίσουμε με επιτυχία το έργο μας ο Σύλλογος χρειάζεται τη βοήθεια και την υποστήριξη τόσο της τοπικής όσο και της ευρύτερης κοινωνίας.

Από τον Οκτώβριο του 2010 η λειτουργία των δύο στεγών ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013».

Επισκεφτείτε το www.petagma.gr και www.tacthellas.org

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση