Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας – «Παραμύθια κάτω από τη βελανιδιά με τον παππού και τη γιαγιά»

0
me ton papou kai tin giagia

me ton papou kai tin giagia(Αφιερωμένη στην αδιάκοπη τριαντάχρονη  Κοινωνική Προσφορά  και Αλληλεγγύη των Ηλικιωμένων του ΚΑΠΗ μας στην τοπική κοινωνία μας.)

Την  1η  Οκτωβρίου  το ΚΑΠΗ του Δήμου μας, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας, διοργάνωσε στον κήπο του Α’ τμήματος ΚΑΠΗ  (Γούναρη 30) εκδήλωση με την ομάδα Ζεύξης και Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών και σε συνεργασία με το Χέλμειο Νηπιαγωγείο του Δήμου μας με θέμα ”Παραμύθια κάτω από την βελανιδιά με τον Παππού και την Γιαγιά”.

Οι γιαγιάδες και οι παππούδες του ΚΑΠΗ διηγήθηκαν το παραμύθι της «γριάς βελανιδιάς» που έχει γράψει και επιμεληθεί ένα δικό μας μέλος: Μια ιστορία όπου η γριά βελανιδιά μεταφέρει τις εμπειρίες μιας ζωής σε ένα μικρό κορίτσι που κάθεται κάτω από τον ίσκιο της με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που μεταφέρουν οι ηλικιωμένοι μας τις εμπειρίες τους από γενιά σε γενιά.

Στη συνέχεια όλοι μαζί τραγουδήσανε και παίξανε στον κήπο και οι κυρίες της ομάδας προσέφεραν στα παιδιά μικρές λιχουδιές που οι ίδιες έφτιαξαν, ανανεώνοντας  το ραντεβού τους για επόμενες συναντήσεις.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ζωή Φωτεινού,  η Διευθύντρια και η Προϊσταμένη Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αντωνία Γκίνη και κ. Λίβια Κανέλλου αντίστοιχα, οι Νηπιαγωγοί κ. Βάσω Τζιντάνου και κ. Υβόννη Γερουλάνου, η υπεύθυνη της ομάδας του ΚΑΠΗ  κ. Λαμπρινή Οικονομίδου – Εργοθεραπεύτρια, πολλές γιαγιάδες και παππούδες.

Ας γίνει αυτή η ημέρα η αφορμή για μια υπενθύμιση σε όλους μας, της μεγάλης προσφοράς και της δοτικότητας αυτών των Ηλικιωμένων συμπολιτών μας ,που συνεχώς στηρίζουν τον θεσμό της οικογένειας ενώ συμμετέχουν ενεργά και πρωτοστατούν σε δράσεις κοινωνικής Προσφοράς και  Αλληλεγγύης  , με τον μοναδικό τρόπο που  εκείνοι ξέρουν καλά :  με  ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

(Δελτίο Τύπου)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση